به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، کیومرث سبزی، معاون دفتر امور آب، کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه کشور در حاشیه بازدید از تاسیسات آبرسانی و کانالهای آب چمران، کوثر و سد تنظیمی حمیدیه، گفت: در سیل اخیر، بخشی از تاسیسات که زیر ساختهای عمرانی کشور محسوب میشوند شامل؛ مسیرهای ارتباطی، مراکز درمانی، کانالهای آبیاری و زهکشی و خطوط آبرسانی دچار آسیب جدی شدند.
وی اظهار داشت: خسارات وارده فرآیند خدمت رسانی به مردم مناطق مختلف کشور از جمله خوزستان را با مشکلاتی همراه کرده که با اولویت در تلاش برای برآورد قطعی میزان آنها هستیم.
سبزی تصریح کرد: این سازمان تلاش میکند تا با برآورد دقیق این خسارات، منابع لازم برای بازسازی آنها را تامین نماید.
معاون دفتر امور آب، کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه کشور، زمان نهایی برای قطعی شدن برآورد خسارت را یک تا ۲ هفته آینده عنوان کرد و افزود: پس از جمع بندی گزارش میزان خسارات به رییس سازمان برنامه و بودجه کشور ارایه میشود تا برای تامین منابع اقدام شود.
این مقام مسئول محل تامین منابع مالی بازسازی را از بودجه عمومی کشور و یا تسهیلات بانکی اعلام کرد و اذعان داشت: در زمینه تسهیلات، نیاز است که دولت بخشی از منابع را از طریق بانک مرکزی تامین کند و در اختیار دستگاهها قرار بدهد.
کیومرث سبزی بیان داشت: این سازمان همه توان خود را بکار گرفته تا این منابع را تامین کند و بازگشت خدمات رسانیها به حالت عادی یک اولویت و ضرورت است.
وی با بیان اینکه امروز بررسیها در زمینه میزان آسیب وارده به کانالهای سیلاب بر و تاسیسات آبی خوزستان بوده، اظهار کرد: در حوزه برآورد و تعیین میزان خسارت دیگر تاسیسات تیمهای تخصصی از سازمان برنامه و بودجه کشور به خوزستان و مناطق سیل زده دیگر سفر میکنند.
سبزی اذعان داشت: تعیین میزان خسارت در استانهای سیل زده با دقت در حال تکمیل است تا نتایج آن در نهایت بهبود خدمات رسانی به مردم باشد.
معاون دفتر امور آب، کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه کشور در خصوص خسارت به اموال شخصی سیل زدگان در ادامه گفت: تامین کننده منابع مالی این بخش از خسارت بر عهده دولت است و برآورد آن با مسئولیت وزارت کشور در قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده در حال انجام است.
وی در ادامه افزود: بخشی از خسارتها در زمینه مزارع، منازل و دام سیل زدگان تامین شده که پرداختهایی هم صورت گرفته است.
کیومرث سبزی، همچنین با بیان اینکه هرسال اعتبارات مربوط به لایروبی رودخانهها در قانون بودجه کشور پیش بینی میشود، بیان کرد: امسال نیز در این زمینه منابعی درنظر گرفته شده است.
وی اظهار داشت: بحث لایروبی جزو اولویتهای این سازمان و وزارت نیرو است، اما به دلیل گستردگی و طول رودخانهها و محدودیت منابع، اعتبارات پیش بینی شده جوابگوی نیازها نبوده است.
انتهای پیام/گ