عظیم حجت، عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفتوگو با خبرنگار با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از ثبات نرخ مرغ از ابتدای هفته در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۷ هزار و ۸۰۰ تا ۸ هزار و ۲۰۰ و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی ۱۱ تا ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان است و به صورت محدود در برخی مناطق با نرخهای بالاتری عرضه میشود.
وی افزود: میزان جوجه ریزی در ماه رمضان به گونهای است که کشش تقاضا برای خرید نتوانسته تغییری در قیمتها ایجاد کند و تنها مرغدارانی که در شرایط فعلی اقدام به عرضه مرغ در بازار میکنند، به سبب کمبود نقدینگی در ماههای آتی دچار مشکل میشوند.
حجت نرخ واقعی هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری را ۹ هزار و ۵۰۰ و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشیها را ۱۳ هزار و ۵۰۰ تا ۱۴ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به آنکه وزارت جهاد کشاورزی نرخ منطقی هر کیلو مرغ گرم را با احتساب هزینههای تولید ۱۳ هزار و ۵۰۰ تا ۱۴ هزار تومان میداند، از این رو انتظار داریم مکاتباتی میان وزارت جهاد کشاورزی و ستاد تنظیم بازار صورت گیرد تا براساس هزینههای واقعی نرخ مصوب اعلام شود تا مرغداران در ماههای بعدی دچار چالش نشوند چرا که استمرار این روند و کمبود عرضه مرغ در بازار زمینه را برای شوک قیمت در بازار ایجاد میکند.
بیشتر بخوانید: آخرین تحولات بازار مرغ/ صادرات مرغ برای تعادل قیمت در بازار باید آزاد شود
وی ادامه داد: با توجه به کشش تقاضا برای خرید مرغ در ماه رمضان انتظار میرود که قیمت مرغ به نرخ منطقی خود که ۱۳ تا ۱۴ هزار تومان است، برسد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی میانگین ماهانه تولید مرغ را ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزارتن اعلام کرد و گفت: این در حالی است که در ایام عید و ماه رمضان میزان جوجه ریزی به ۱۸۰ هزارتن میرسد که با توجه به زیان حداقل ۲ هزار و ۵۰۰ تومانی مرغداران در فروش هر کیلو مرغ، زیان چشمگیری متحمل تولیدکنندگان شده است.
وی با بیان اینکه قیمت نهادههای دامی در بازار همچنان آشفته است، افزود: اگرچه نرخ مصوب هر کیلو ذرت یک هزار و ۳۵۰ و کنجاله سویا ۲ هزار و ۳۵۰ تومان است، اما در بازار آزاد هر کیلو ذرت با نرخ یک هزار و ۷۰۰ تا یک هزار و ۸۰۰ و کنجاله سویا ۴ هزار و ۵۰۰ تا ۵ هزار تومان به دست مصرف کننده میرسد که این امر نشان میدهد که ۵۰ درصد نهادههای دامی با نرخ مصوب و مابقی با نرخ آزاد در اختیار مرغداران قرار میگیرد.
حجت در پایان تصریح کرد: با وجود اظهارات مسئولان پشتیبانی امور دام مبنی بر عرضه بیش از نیاز نهادههای دامی به مرغداران میبایست قیمت ذرت و کنجاله سویا در بازار شکسته میشد و بازار به تعادل میرسید، در حالیکه در شرایط فعلی نوسان نرخ نهادهها در بازار آزاد نشان میدهد که میزان عرضه با نرخ دولتی به حد کافی نیست چرا که در صورت تعادل میان عرضه و تقاضا، شاهد آرامش و ثبات در بازار نهادههای دامی بودیم.
انتهای پیام/