به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، مژده سرچشمه پور بانوی کارآفرین کرمانی است، او موفق به دریافت دکترای افتخاری مدیریت کسب و کاشت از یونسکو شده است.
مژده سرچشمه پور مدیر انجمن کشاورزی و گیاهان دارویی بانوان و خانواده استانداری کرمان و مدیرموسسه مشاوره شغلی و کاریابی مهارت و مدیر مجتمع آمورشی فنی پیام مهارت رفسنجان است ،او موفق به دریافت دکترای افتخاری مدیریت کسب و کاشت از یونسکو شده است.سرچشمه پور با کاشت گیاهان دارویی و بسته بندی آنها پای در میدان تولید و کار آفرینی گذاشته است.
سرچشمه پورگفت: از دوران کودکی به گیاهان دارویی علاقهمند بودم، تصمیم گرفتم به دنبال علاقه مندی ام بروم؛ سال ۹۲ بود که به ذهنم خطور کرد از آنجا که بحران آب داریم و از طرفی استان کرمان دارای اقلیم آب وهوایی خشک است کشت گیاهان دارویی را به عنوان کشت جایگزین آغاز کنم.
وی افزود:سال اول برای کسب تجربه و به دست آوردن کیفیت محصول در یک منطقه بد آب و هوایی شروع کردم به واقع کار پژوهشی-تحقیقاتی آن هم با هزینه خودم بود، اما از آن سال به بعد ترویج کشت جایگزین را در روستاهای مختلف پیاده کردم و از سال ۹۵ به صورت کاملا رسمی با کسب مجوزهای قانونی ادامه دادم.
بانوی کار آفرین رفسنجانی گفت: خوشبختانه در این مسیر بسیار موفق بودم، با گروهی که تشکیل دادیم سعی کردیم یک کار انحصاری داشته باشیم و موفق به دریافت iso کیفیت اروپا شدیم ضمن اینکه در کارمان نوآروی هم ایجاد کردیم و این موضوع به موفقیتمان جانی بیشتر داد تا آنجا که درخواست فروش از استانها و کشورهای دیگر داشته ایم ضمن اینکه با کشورهای آلمان، ترکیه و نمایندگان کشورهای چین و عمان و هند برای صادرات مذاکره داشتیم.
وی بیان داشت: سعی کردیم در بسته بندی محصولاتمان نوآروی داشته باشیم بسته های مخصوص مسافران مثلا بسته مخصوص سوغات استان کرمان، سوغات رفسنجان و... این نوآوری موجب استقبال بسیار از محصولاتمان شده است.
وی تصریح کرد:حدود ۴۰ گونه گیاه دارویی در روستاهای مختلف و با توجه به اقلیم روستاها کشت و برداشت میشود ضمن این که به روستائیان نیز مشاوره میدهیم سپس محصول خریداری شده از روستائیان را به بازار جهانی عرضه میکنیم، شهداد، رفسنجان، بردسیر و بسیاری از شهرستانهای استان تحت کشت است.
سرچشمه پور بیان داشت:هدف اصل ما اشتغال است، این که در بحران آب و مشکلات اقتصادی افراد بتوانند زندگی و کارشان را مدیریت کنند از این رو به همهی افرادی که راغب انجام این کار باشند مشاوره میدهیم اگر چه برای کمک بیشتر به افراد، سمینارهایی هم در طول سال برگزار میکنیم. ما در هر روستا یک نفر را به عنوان مدیر در نظر میگیریم، اما همان یکنفر میتواند باعث اشتغالزایی برای ۵۰، ۶۰ نفر شود.
وی گفت:افراد با توجه به مهارتشان باید شغل آینده شان را تعیین کنند مشکل امروز جامعه ما توقع بالای جوانان است وگرنه هر شخصی که مهارتی داشته باشد بیکار نخواهد ماند، کسی که سرمایه هم نداشته باشد میتواند از تکنیکهای مختلف صاحب شغل شود.
وی تندیس مدیریت جهانی از بنیاد اروپا را دریافت کرده و گواهی مدیریت در طراز جهانی را نیز داراست.
حسینی مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان هم گفت:خانم سرچشمه پور یکی از بانوان فعال در عرصه کار آفرینی است.
وی گفت: این بانوی کارآفرین با حضور در روستاها و ترویج طرحهای اشتغالزا بانوان روستایی را برای ایجاد اشتغال خانگی و رونق تولید ترغیب می کند.
حسینی افزود: خانم سرچشمه پور تا کنون توانسته در استان کرمان به ویژه در روستاهای رفسنجان برای بیش از ۸۰۰ نفر شغل ایجاد کند.
وی تصریح کرد: استان کرمان رتبه اول مشارکت زنان درفعالیتهای اجتماعی را دارد و در همین زمینه اکنون ۲ هزار نفر کار آفرین فعال دارد که مشغول فعالیتند و در همه زمینهها پر تلاشند.
بخشی بخشدار رفسنجان هم بیان داشت:خانم سرچشمه پور در روستاهای شهرستان علاوه بر مشاوره برای راه اندازی بیش از ۵ کارگاه تولیدی و فرآوری نیز تلاش نموده است.
وی افزود: اکنون در شهرستان رفسنجان در این زمینه ۵۹۰ بانو مشغول تولید انواع گیاهان دارویی هستند.
وی بیان داشت:ترویج و آموزش از مهمترین اقدامات بانوی رفسنجانی در روستاها برای ایجاد مشاغل خانگی است.
انتهای پیام/
گزارش از: کلثوم نجفی کلیانی