وی درباره تشخیص و ارزیابی دیابت تصریح کرد: درواقع اقداماتی که صورت میگیرد برنامه مبتنی بر شبکههای بهداشت و خانههای روستایی خیلی عالی عمل شده است و حتی میتوان گفت نهتنها در تشخیص دیابت بلکه در درمان و پیگیری درمان بیماری به دستاوردهای مهمی در سطح جهانی رسیدهایم.
فوق تخصص دیابت مهمترین راهکار برونرفت از چالشهای عمده عرصه دیابت را توجه به آموزش دانست و گفت: باید پزشکان و بیماران در این زمینه آموزشهای لازم را ببینند و با این بیماری آشنا شوند. اساس درمان در دیابت، آموزش است.
شرقی گفت: در حال حاضر کنترل دیابت در کشورمان همسطح میانگین جهانی است و حتی در بعضی از مناطق در سطح کشورهای پیشرفته قرار داریم مهمترین دغدغه ما در حال حاضر داروها و ابزارهای درمانی است که در دسترس داریم.
وی ادامه داد: از طرفی استفاده از داروهای بهتر و دسترسی بیشتر به مراقبتها و درمانهای موردنیاز باعث عمر طولانیتر مبتلایان و درنتیجه افزایش هزینههای مراقبتی و پیشگیری یا درمان عوارض احتمالی در این افراد میشود. بیمار دیابتی که قبلاً شاید تا ۶۰ سال امکان زندگی داشت اکنون امید به زندگی بیشتری پیداکرده است و داروهای جدید، کیفیت زندگی و کمیت آن را بهبود دادهاند که نتیجه آن مراقبت و مراجعات بیشتر است.
شرقی ادامه داد: در قیمت داروهای جدید کمی دغدغه وجود دارد و ممکن است که عدهای از مردم نتوانند تهیه کند، ولی میتوان این نوید را داد در حال طی کردن مسیری هستیم که بتوانیم با تولید داخل و حمایت دولت قیمت داروهای جدید را پایینتر بیاوریم تا بیماران بتوانند استفاده کنند.
وی درباره میزان آگاهی مردم در خصوص پیشگیری از بیماری دیابت گفت: حدود دو هزار و اندی اسم بیماری در کشور وجود دارد مانند سرطان، سرماخوردگی، کانسر پروستات که هرکدام دارای یک اسم هستند و جمع این بیماریها حدود ۲۰۰۰ عدد شده است و بیشک دیابت تنها بیماری است که در دنیا بیشترین تحقیق و مطالعه بر روی آن صورت گرفته است و میتوان بهجرات گفت بیتردید آموزش و آگاهی از دیابت از دسته کارهایی است که بیشترین بازخورد و آگاهی را در سطح جامعه داشته است.
انتهای پیام/