به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، اردشیر شهرکی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: چیکو به عنوان میوه گرمسیری در سطح ۲۵۰ هکتار از باغات میوه سیستان و بلوچستان کشت میشود.
وی با بیان اینکه برداشت چیکو از فروردین به مدت سه ماه در سیستان و بلوچستان درحال انجام است گفت: پیش بینی میشود هزار و ۳۵۵ تن از این محصول تولید و روانه بازار مصرف شود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: این محصول گرمسیری عمدتا در شهرستانهای چابهار، سرباز، کنارک و قصرقند کشت میشود.
وی بیان کرد: میوه درخت چیکو مصرف خوراکی دارد، اما از بخشهای مختلف آن مثل گل ها، برگ ها، میوه نارس، پوست و بذر چیکو نیز به عنوان دارو استفاده میشود.
سیستان و بلوچستان با دارا بودن شرایط آب و هوایی تقریبا استوایی، گرم و مرطوب خواستگاه متنوعترین میوههای گرمسیری کشوراست به طوری که در تولید برخی میوهها در ایران بی رقیب است.
چیکو یکی از درختان میوه مناطق گرمسیری است که در شهرستانهای جنوب سیستان و بلوچستان به دلیل شرایط اقلیمی گرم و مرطوب بخوبی رشد میکند که هم مصرف خوراکی و هم دارویی دارد.
درخت چیکو رشد نسبتا کمی دارد، ولی دارای عمر طولانی و در مقابل بادهای شدید نیز مقاوم است و خشکسالی متوالی را بخوبی تحمل میکند و از نظر تحمل به میزان شوری خاک نیز مشابه درختان خرما است.
میوه چیکو به دو شکل گرد و تخم مرغی است که در زمان نارس بسیار سفت و غیرقابل مصرف است و طعم شیرینی آن شبیه گلابی است، هم تازه خوری دارد و هم در تهیه شیرینی، سالاد و دسر مورد استفاده قرار میگیرد.
انتهای پیام/ع