به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پودر گوجه یکی از بهترین روشها برای ذخیره گوجهها برای فصول دیگر است و وقتی که گوجهها تازه و در فصل خود هستند میتوان مقدار زیادی از آنها را خرید و پودر گوجه درست کرد به این ترتیب دیگر خراب نمیشوند. پودر گوجه فرنگی خشک شده بسیار خوش طعم و فوق العاده مفید است که بخاطر استفاده چند گانه از آن است.
پودر گوجه از گوجه فرنگی خشک شده به دست میآید بنابراین میتوان آن را تبدیل به پودر کرد. پودر گوجه فرنگی را میتوان به عنوان یک چاشنی برای خورش مرغ، سس مایونز، انواع سوپ یا شکل خرد شده آن را به عنوان یک تزئین عالی برای سالاد یا سوپهای گرم استفاده کرد و همچنین مقداری آب را با آن مخلوط کرد تا سوپ گوجه فوری به دست آید. شما میتوانید حتی مقداری از آن را به ادویههایی همچون زنجبیل، نمک، فلفل، پیاز و سیر اضافه کرده و با هم پودر کنید تا یک ادویه شیرین و خوش طعم داشته باشید. یکی از راههای افزودن رنگ به ادویهها در واقع همین پودر گوجه است.
پودر گوجه راه حلی عالی برای رساندن قویترین طعمهای گوجه فرنگی در خارج از فصلشان است. سه راه برای تبدیل گوجه فرنگی به پودر وجود دارد، میتوانید آنها را ورقه کرده در دستگاه خشک کن بگذارید یا گوجههای ورقه شده را با مقداری روغن زیتون آغشته کرده و در فر بگذارید، مزیت استفاده از فر این است که میتوانید هر وقت با دستگاهتان کار دارید بخشی از آن را به گوجه خشک کردن اختصاص دهید و در باقی فضای دستگاه غذا یا نان و شیرینی خود را بپزید. یا اگر هیچکدام از این وسایل را ندارید میتوانید خیلی راحت آنها را زیر آفتاب بگذارید و چند روز اجازه دهید زیر آفتاب بمانند تا از نیروی طبیعت برای خشک کردن آنها بهره بگیرید.
دستگاه خشک کن یک دستگاه تخصصی است که صرفا برای خشک کردن انواع میوه و سبزی بکار میرود و بهترین انتخاب است. برای استفاده از فر کافی ست که پس از قرار دادن مواد در آن، حرارت را روی حداقل بگذارید و پس از چند ساعت گوجه شما خشک میشود.
شما میتوانید گوجههای خشک شده را بدون پودر کردن تا چندین ماه نگه دارید، اما اگر قصد دارید آنها را پودر کنید، میتوانید آنها را در غذاساز یا آسیاب بگذارید تا پودر و یک دست شوند. گوجه خشک شده را در ظرفی در دار در فریزر نگه دارید یا اگر آنها را خیلی خوب خشک کرده باشید میتوانید آنها را در شیشه در دار بگذارید و فقط در کابینت آشپزخانه یا قفسه مواد غذایی خشک بگذارید.
طرز تهیه پودر گوجه در دستگاه خشک کن
ابتدا با انتخاب گوجه شروع کنید. گوجه فرنگی بهترین نوع گوجه برای خشک کردن، اما گوجههای دیگر هم بد نیستند.
گوجهها را بشویید.
انتهای گوجه را با چاقو بکنید.
گوجهها را ورقه ورقه کنید.
شما میتوانید از هر نوع گوجهای با هر اندازهای استفاده کنید حتی گوجه انگوری و گیلاسی.
گوجههای ورقه شده را روی سینیهای دستگاه خشک کن بگذارید.
دمای دستگاه خشک کن را روی ۱۲۵ درجه فارنهایت بگذارید که مدت ۱۲ تا ۱۸ ساعت زمان میبرد اگر آنها را روی ۱۳۵ درجه بگذارید معمولا ۸ ساعت زمان میبرد، اما در کل زمان خشک شدن بستگی به نوع گوجه هم دارد.
اینجا به نظر میرسد که گوجهها خشک شدهاند.
در این موقع گوجهها کاملا خشک هستند و میتوانید آنها را در آسیاب برقی بریزید و پودر گوجه درست کنید. شما میتوانید این گوجهها را در سوپ، خورش یا سس ماکارونی و برنج بریزید. شما میتوانید گوجهها را بدون پودر کردن در ظرفی در دار در قفسه مواد غذایی بگذارید.
اگر مقداری گوجه له و داغون دارید که ظاهر مناسبی ندارند و نمیتوانید آنها را با چاقو ورقه ورقه کنید میتوانید آنها را به شیوه زیر تبدیل به پودر گوجه کنید.
گوجهها را تمیز بشویید.
آنها را در دستگاه مخلوط کن بریزید و خوب پوره و له کنید.
از آنجایی که نمیتوان مایع پوره گوجه را روی سینی دستگاه خشک کن گذاشت، چند سینی میوه را روی صفحات دستگاه خشک کن بگذارید.
سینیها را پر کنید
دستگاه خشک کن را روشن کنید.
پورههای گوجه تبدیل به ورقههای خشک خواهند شد.
باید به این شکل باشند.
صفحههای خشک شده را تکه تکه کنید و آنها را در دستگاه آسیاب یا یک غذاساز قوی بگذارید.
مواد لازم:
گوجه گیلاسی یا گوجه فرنگی
روغن زیتون یا روغن مایع دیگر (حدود ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری)
نمک دریای درشت برای طعم دهی
فلفل خرد شده برای مزه
گیاهان معطر (اختیاری)
دستورالعمل:
فر را روی پایینترین دما تنظیم کنید.
گوجهها را شسته و خشک کنید.
آنها را به دو نیم کنید (گوجه گیلاسی). گوجه درشت را چهار قسمت یا ورقه ورقه کنید.
در یک کاسه گوجهها را با مقدار مناسبی از روغن زیتون (یا روغن دلخواه)، نمک و فلفل آغشته کنید.
پودر گوجه خانگی به چندین روش در دستگاه خشک کن، فر و آفتاب
گوجهها را از سمت برش زده روی کاغذ داخل سینی قرار دهید.
آنها را در فر از قبل گرم شده قرار دهید و اجازه دهید به مدت ۴ ساعت بمانند تا خشک شوند.
شما میتوانید پوست گوجهها را هم در فر خشک کنید به این صورت که در زیر بیان میشود.
فر را تا ۱۱۰ درجه سانتی گراد گرم کنید.
یک سینی را کاغذ گرفته و روی آن کمی روغن بزنید.
پوستهای گوجه را روی سینی پهن کنید تا کمی به روغن آغشته شوند و با فاصله بگذارید.
سینی را در فر بگذارید بماند تا زمانی که تغییر رنگ داده و قرمز شوند. این حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه زمان میبرد. در اواسط زمان آنها یعنی پس از ۲۰ دقیقه سینی را درآورده و پوستهای گوجه را برگردانید تا دو طرف آن خشک شوند.
گوجه خشک شده را از فر درآورید و بگذارید خنک شوند.
آنها را در آسیاب قهوه بریزید تا پودر شوند.
طرز تهیه پودر گوجه در آفتاب
مواد لازم
گوجه تازه ۳ کیلو
۱ پیمانه فلفل چیلی تازه دانه گرفته
۳ عدد فلفل هندی
سینی یا هر ظرف تمیز مسطح برای خشک کردن
نمک (اختیاری)
دستورالعمل
گوجهها و فلفلها را خوب بشویید و ساقه آنها را جدا کنید.
گوجهها را به صورت ورقههایی با ضخامت ۱ اینچ درآورید و آنها را روی سینی یا ظرف صاف و مسطح، پهن کنید.
گوجهها را پهن کنید طوری که از هم فاصله داشته باشند و روی هم نباشند.
سینی را در آفتابیترین نقطه نگه دارید تا زمانی که کاملا خشک شوند که این کار چند روز وقت میگیرد.
اگر متوجه شدید در آن فضا، حشرات و بخصوص حشرات بالدار وجود دارند، میتوانید روی آنها تور بگذارید.
بعد از خشک شدن گوجهها تا دو روز نرم و منعطف هستند، برای برداشتن آنها عجله نکنید آنها هنوز مقداری رطوبت دارند. شما میتوانید ورقههای گوجه را وارونه کنید تا فرایند خشک شدن سریعتر و بهتر انجام بگیرد.
وقتی گوجه خشک و شکننده هستند به معنای این است که رطوبت آنها بطور کامل از بین رفته است. در این زمان میتوانید گوجهها را بردارید و آنها را پودر کنید.
برای پودر کردن آنها، گوجهها و فلفلها را با هم در دستگاه آسیاب قهوه بریزید و با هم پودر کنید.
روشهای استفاده از پودر گوجه
رب گوجه: فقط یک قاشق یا دو قاشق رب گوجه نیاز دارید؟ در قوطی را باز نکنید. ۲ سهم پودر گوجه را با یک سهم آب مخلوط کنید تا به اندازهای که نیاز دارید رب گوجه درست کنید. به این ترتیب: ۲ قاشق غذاخوری پودر گوجه + ۱ قاشق غذاخوری آب داغ + نمک برای مزه
سس گوجه: ۱/۴ پیمانه پودر گوجه + ۱/۲ پیمانه آب داغ + نمک برای طعم
سس پیتزا: ۱/۲ پیمانه پودر گوجه + ۱ تا ۱ و ۱/۲ پیمانه آب را در یک ماهیتابه مخلوط کنید. آن را به نقطه جوش برسانید، دما را کاهش دهید و ۱/۲ قاشق چایخوری از هر کدام از پودرهای سیر، آویشن، ریحان به علاوه کمی نمک به آن اضافه کنید. ۱ قاشق چایخوری شکر برای اسیدیته به آن اضافه کنید و بهم بزنید تا زمانی که سس غلیظ شود.
آب گوجه: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری پودر گوجه + ۱ لیوان آب
سوپ گوجه: ۱/۲ پیمانه پودر گوجه + ۱ پیمانه آب
منبع: مجله قرمز
انتهای پیام/