به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج سید عمران تقوی رئیس جهاد کشاورزی شهرستان کهگیلویه گفت: فصل برداشت مزارع جو و کلزا از روز پنجشنبه ۱۹ اردیبهشتماه آغاز شده و برداشت گندم نیز از روز شنبه ۲۱ اردیبهشتماه در سراسر شهرستان کهگیلویه آغاز میشود.
وی با اشاره به میزان کل تولید گندم و جو از سطح مزارع شهرستان ابراز کرد: از مجموع ۳۱ هزار و ۵۰۰ هکتار مزارع دیم و آبی گندم در سطح شهرستان کهگیلویه پیشبینی میشود که میزان ۷۰ هزار تن گندم برداشت و حدود ۲۰ تا ۲۵ هزار تن مازاد برمصرف از کشاورزان خریداری شود.
رئیس جهادکشاورزی شهرستان کهگیلویه افزود: همچنین از مجموع ۱۳ هزار و ۵۰ هکتار مزارع دیم و آبی جو پیش بینی میشود که میزان ۲۰ هزار تن برداشت و حدود ۵۰۰ تن مازاد برمصرف خریداری شود.
تقوی با اشاره به نرخ تضمینی خرید گندم گفت: قیمت هرکیلو گندم معمولی حدود ۱۷ هزار ریال و گندم دوروم حدود ۱۷ هزار و ۷۰۰ ریال است و مراکز خرید گندم از روز شنبه ۲۱ اردیبهشتماه آماده دریافت محصول کشاورزان در سطح شهرستان هستند.
وی بیان کرد: عملیات برداشت گندم و جو با ۷۰ دستگاه کمباین در سطح شهرستان انجام میشود و نرخ برداشت بصورت ساعتی و هکتاری محاسبه میشود.
تقوی افزود: نرخ برداشت در مزارع دیم هرساعت ۹۰۰ هزار ریال و کمباین کاه جمعکن یک میلیون و ۱۹۰ هزار ریال است، نرخ برداشت به صورت هکتاری در مزارع دیم به میزان یک میلیون و ۱۳۰ هزار ریال و در مزارع آبی حدود ۲ میلیون و ۴۰ هزار ریال است.
رئیس اداره جهادکشاورزی کهگیلویه با اشاره به کاشت مزارع کشت مکانیزه برای اولین بار در شهرستان، عنوان کرد: در ۲ مورد و هر مورد در سطح یک هکتار اقدام به اجرای کشت مزارع مکانیزه گندم و جو در سطح شهرستان نمودیم و تعداد ۶ رقم گندم و ۵ رقم جو مورد ارزیابی عملکرد قرار گرفتند.
تقوی با بیان هدف از کاشت در مزارع کشت مکانیزه در کهگیلویه افزود: هدف از کشت اینگونه مزارع به این دلیل است که در آیندهای نزدیک به ارقامی دست یابیم که عملکرد بالایی داشته و با منطقه سازگاری داشته باشند تا بتوانیم آنها را جایگزین ارقام قبلی کنیم.
وی گقت: در مراکز خرید شهرستان کهگیلویه، گندم و جو با نرخ تضمینی از سوی دولت خریداری میشود و شرایط خرید در تمام نقاط کشور یکسان بوده و نیازی نیست که کشاورزان محصول خود را به خارج از شهرستان ببرند.
انتهای پیام/ پ