به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،هدایت حاتمی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه با اشاره به مهمترین برنامههای اقتصادی که برای سال ۹۸ استان در نظر گرفته شده، گفت : یکی از مهمترین اولویتهای اقتصادی ما کاهش نرخ تورم و تبدیل شدن کرمانشاه به یک استان ارزان در کشور است.
وی گفت : اگرچه استان کرمانشاه از نظر سطح درآمدی از استانهای پایین در کشور است، اما سال گذشته نرخ تورم بالایی داشتیم.
حاتمی با بیان اینکه سال گذشته اقداماتی برای کاهش نرخ تورم استان انجام شد، افزود: از اول مهر سال گذشته تا فروردین امسال، تورم استان را ۱۵ رتبه بهبود بخشیدیم و اکنون در جایگاه ۱۶ کشور قرار داریم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه با اشاره به اینکه هنوز تورم کرمانشاه از میانگین کشور نیم درصد بیشتر است، اضافه کرد: برنامه داریم تا پایان امسال تورم استان را باز هم کاهش دهیم و به یکی از ۱۰ استان ارزان کشور تبدیل شویم.
وی گفت: البته نباید فراموش کرد فضای تورمی کرمانشاه جدای از وضعیت کشور نیست و همه اقداماتی که انجام میشود به شرایط اقتصادی کشور نیز بستگی دارد.
حاتمی از تعریف چند راهبرد اصلی برای کنترل تورم استان یاد کرد و افزود: یکی از مهمترین این راهبردها بهبود زنجیره گوشت قرمز در استان است، زیرا اگرچه کرمانشاه یک استان مطرح در زمینه تولید گوشت قرمز است، اما در حوزه کشتار و چرخه توزیع دچار مشکل هستیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه بر لزوم تعریف یک مدل یک پارچه کشتار، بستهبندی، فرآوری و توزیع گوشت قرمز در استان تاکید کرد.
وی راهکار راهاندازی این زنجیره را فروش کشتارگاه شهرداری کرمانشاه به یک بخش خصوصی توانمند دانست که بتواند در این زمینه سرمایهگذاری کند.
حاتمی بابیان اینکه هم اکنون گوشت قرمز در کرمانشاه کیلویی ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان از سایر استانها گرانتر است و این تفاوت قیمت هم مربوط به گوشت زنده نیست، یادآور شد: اگر بتوانیم وضعیت قیمت گوشت قرمز را بهتر کنیم، جایگاه ما بلحاظ نرخ تورم دو تا سه پله بهتر میشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه دومین عامل موثر در گرانی در کرمانشاه را قیمت میوه کرمانشاه دانست و گفت: برای این منظور نیز رایزنی با شهرداری انجام شده که بازارهای عرضه مستقیم در شهر راهاندازی شود.
وی راهکار دیگر برای کاهش نرخ تورم در استان را پر کردن قفسه فروشگاهها از کالاهای تولید کرمانشاه اعلام کرد و با بیان اینکه در این زمینه همکاریهای با سازمان صمت در نظر گرفته ایم، گفت: کرمانشاه در زمینه برخی محصولات استراتژیک مانند نخود حرف برای گفتن دارد و باید جای آن را در قسفه فروشگاهها باز کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه کاهش نرخ بیکاری را اولویت اقتصادی دیگر استان در سال ۹۸ اعلام کرد و گفت: بیکاری میتواند شاخصهای اقتصادی دیگر از جمله توزیع مناسب درآمد، بهبود فضای کسب و کار و ... را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
حاتمی با بیان اینکه از سال گذشته اقدامات قابل توجهی برای کاهش نرخ بیکاری در استان انجام شد، اضافه کرد: سال ۹۷ هم افزایش ۱.۹ درصدی نرخ مشارکت اقتصادی استان را داشتیم و هم بیکاری استان ۲.۵ درصد پایین آمد و میتوان گفت عملا ۴.۴ درصد کاهش نرخ بیکاری داشتیم.
وی اضافه کرد: این رویکرد در سال جاری نیز با جدیت پیگیری میشود و تلاش میکنیم تا پایان سال جاری بتوانیم دو، سه استان کشور را از نظر بیکاری پشت سر بگذاریم.
معاون اقتصادی استانداری کرمانشاه از چند راهبردی که برای کاهش نرخ بیکاری پیگیری میشود هم یاد کرد و ادامه داد: یکی از این راهبردها ساماندهی اعتبارات عمرانی در نقاط اولویتدار است، به گونهای که این اعتبارات در محلی هزینه شود که بتواند بخشهای اقتصادی را نیز تقویت کند.
وی با بیان اینکه کاهش نرخ بیکاری نیازمند اقدامات فرهنگی هم هست، گفت: باید لایههای رسوب گرفته تفکراتی که در زمینه بیکاری داریم را بزداییم و این کلاف سردرگم را باز کنیم.
حاتمی بر لزوم افزایش عملکرد جلسات کارگروه اشتغال هم تاکید کرد و افزود: متاسفانه این کارگروه در برخی جاها به محلی برای توزیع پول تبدیل شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه شاخص اقتصادی دیگری که در سال ۹۸ با جدیت دنبال میشود را بهبود فضای کسب و کار استان اعلام کردو ادامه داد: این شاخص علیرغم اهمیتی که در جذب سرمایهگذار داخلی و خارجی برای استان دارد، گاهی بین کارهای روزمره دستگاهها گم میشود.
وی با بیان اینکه استان کرمانشاه تابستان سال گذشته از نظر شاخص فضای کسب و کار در جایگاه ۳۱، در پاییز در جایگاه ۲۷ و در زمستان در جایگاه ۲۲ کشور قرار داشت، عنوان کرد: اقدماتی که برای بهبود این فضا از سال قبل آغاز شد تا حدودی نتیجه داده و در سال گذشته جایگاه استان را هشت پله ارتقا دادیم.
حاتمی اضافه کرد: در سال جاری نیز بهبود فضای کسب و کار در سه بخش بازاریابی سرمایهگذاری، صدور مجوزها و اقدامات بعد از کلنگزنی یک پروژه دنبال خواهد شد.
وی از تعریف نشستهای تخصصی با هدف بازاریابی سرمایهگذاری در استان خبر داد و عنوان کرد: از جمله این نشستها میتوان به نشست تخصصی در حوزه شهری، گردشگری، کشاورزی و ... اشاره کرد.
به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه اگرچه جذب سرمایهگذار داخلی در اولویت است، اما برنامههایی هم برای جذب سرمایهگذاران خارجی وجود دارد که برای این منظور باید رفت و آمد هیاتهای تجاری، رایزنان بازرگانی، سفرا و ... را در استان بیشتر کنیم.
حاتمی با اشاره به پیگیریهایی که برای جذب سرمایهگذاری خارجی به کرمانشاه انجام شده، عنوان کرد: اخیرا میزبان هیاتهایی از برزیل، روسیه، کویت و ... در استان بودیم که تا حدودی تمایل به سرمایهگذاری در استان دارند.
حاتمی از برنامه ریزی برای کاهش زمان صدور مجوزها در استان هم خبر داد و عنوان کرد: یکی از مهمترین ملزومات این کار صدور مجوزها در بستر GIS است که باید در دستگاههای اصلی که در صدور مجوز نقش دارند اجرا شود.
وی افزود: به علاوه از این پس برای مکاتبات اداری مربوط به سرمایهگذاری آرم نامه مشخصی تعریف خواهد شد که مدیران موظفند به نامههای مربوط به این حوزه در زمان کوتاهتری پاسخ بدهند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه عنوان کرد: همچنین دستگاهها ملزم شده اند در زمان مشخص حدود ۷۲ ساعت به استعلام صدور مجوزها پاسخ دهند.
حاتمی از تشکیل مرکز فرماندهی سرمایهگذاری برای پروژههای بالای یک میلیارد تومان هم در استان خبر داد و یادآور شد: روند رسیدگی به پرونده این سرمایهگذاریها در سیستم اتوماسیون یکپارچهای که برای این منظور تعریف شده قابل رصد است.
وی از پیگیری ویژه سرمایهگذاریهای بالای یک میلیارد تومان در استان خبر داد که تعداد پروژههایی که در این زمینه اکنون در حال پیگیری است به ۱۱۰ مورد رسیده که به صورت ویژه در کارگروههای مربوطه نیز بررسی میشود.
وی اظهار کرد: به علاوه قرار است لکههای سرمایهگذاری هم در استان تعریف شود که در قالب این لکهها مراکزی که خارج از شهرکهای صنعتی استان برای سرمایهگذاری مناسبند، مشخص خواهند شد و هر سرمایهگذاری که به استان بیاید به سرمایهگذاری در این نقاط توصیه میشود.
معاون امور اقتصادی استانداری کرمانشاه ابراز امیدواری کرد با مجموع این اقدامات، کرمانشاه در سال جاری به یکی از ۱۵ استان جذاب برای سرمایهگذاران تبدیل شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه یکی از برنامههای دیگر که امسال در حوزه اقتصادی استان پیگیری میشود را احیا واحدهای راکد و حفظ واحدهای فعال موجود دانست و اضافه کرد: نباید اجازه بدهیم حتی یک واحد در استان تعطیل شود.
وی از پیگیری چند واحد نیمه کاره و یا راکد بزرگ استان هم خبر داد و افزود: از جمله این واحدها میتوان به اسیدسیتریک، کاغذ غرب و ... اشاره کرد.
حاتمی از پیگیری ویژه پتروشیمی اسلام آبادغرب هم خبر داد و تاکید کرد: تیم پیشین اعلام کردند که امکان اجرای این پروژه را ندارند و به دنبال فروش آن هستند.
وی گفت: هم اکنون به دنبال جذب سرمایهگذار جدید برای پتروشیمی اسلام آبادغرب هستیم.
به گفته این مسئول، آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی سنقر نیز در دستور کار است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه از پیگیری برای تکمیل زنجیره ارزش افزوده ۳۰ کالای مزیتدار استان هم خبر داد و افزود: کشمش، پشم، صنایع پتروشیمی و ... از مهمترین این محصولات است.
حاتمی درباره برنامههایی که برای توسعه تجارت خارجی استان در سال جاری وجود دارد نیز اضافه کرد: نباید صادرات امسال استان کمتر از سال قبل باشد که برای این منظور نیازمند برپایی نمایشگاههای داخلی و بینالمللی، تبادل هیاتهای تجاری و ... هستیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه با بیان اینکه امسال باید حداقل دو نمایشگاه در خارج از کشور برگزار کنیم، اضافه کرد: باید از چندین رایزن بازرگانی و سفرای کشورهای مختلف نیز برای حضور در کرمانشاه دعوت شود.
حاتمی یکی از مواردی که برای توسعه صادرات استان ضروری است را بهبود زیرساختهای مرزی دانست و تاکید کرد: برای این منظور طرح جامع همه بازارچههای مرزی استان تدوین شده است.
وی از سرمایهگذاری حدود ۴۰ میلیارد تومانی برای بهبود و مدرن کردن زیرساختهای مرز پرویزخان هم یاد کرد.
حاتمی با بیان اینکه باید به دنبال بازارهای صادراتی جدید نیز برای استان باشیم، عنوان کرد: سوریه بازار بزرگ و پرظرفیتی است که نباید آن را از دست بدهیم.
وی گفت: اگرچه عراق به واسطه همسایه بودن شریک تجاری اصلی ما است، اما نباید فراموش کنیم این کشور تا ابد به ما وابسته نخواهد ماند.
حاتمی در ادامه از دیگر برنامههای اقتصادی استان برای سال جاری هم یاد کرد و افزود: یکی دیگر از این برنامهها رونق مناطق ویژه اقتصادی استان کرمانشاه است که متناسب با زیرساختهایی که در آن فراهم شده شاهد بهرهبرداری صنعتی در این مناطق نبوده ایم.
وی اضافه کرد: هم اکنون تنها یک واحد در منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین و یک واحد نیز در منطقه ویژه اقتصادی اسلام آبادغرب به بهرهبرداری رسیده است.
معاون اقتصادی استانداری کرمانشاه از هدفگذاری برای آغاز ۵۰ سرمایهگذاری جدید در مناطق ویژه اقتصادی استان در سال جاری خبر داد.
حاتمی با بیان اینکه برای حوزه گردشگری نیز برنامههای ویژهای تعریف شده، افزود: یکی از مهمترین این برنامهها تکمیل کریدور گردشکری بیستون کرمانشاه است. همچنین رونق اقامتگاههای بومگردی و مجتمعهای بینراهی را نیز با جدیت دنبال میکنیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه یکی از مواردی که برای جذب گردشگر به استان باید پیگیری شود را نیز ساماندهی صنوف مزاحم اعلام کرد و افزود: امسال دو صنف ضایعات فروشان و کامیونداران را به خارج از شهر منتقل خواهیم کرد.
حاتمی از برنامههایی که برای حوزه کشاورزی استان در سال ۹۸ در دستور کار وجود دارد هم یاد کرد و افزود: باید اقتصاد بخش کشاورزی را تقویت کنیم.
وی یکی از مهمترین رویکردهایی که برای بخش کشاورزی استان دنبال میشود را اصلاح مزارع استان دانست و تاکید کرد: به دنبال توسعه کشتهایی از جمله گیاهان دارویی، کلزا، زعفران و ... نیز در استان هستیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه بر لزوم استفاده بیشتر از ظرفیت سدهای استان در حوزه گردشگری هم تاکید کرد.
حاتمی با بیان اینکه سامانه گرمسیری نیز در کشاورزی استان تحولی جدی ایجاد میکند، یادآور شد: هم اکنون زیرساختهای این طرح در وسعت ۲۰ هزار هکتار فراهم است.
وی اصلاح چرخه گندم تا آرد و نانوایی از دیگر برنامههای بخش کشاورزی برای سال جاری اعلام کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی از برنامهریزی برای افزایش پنج هزار تنی تولیدات شیلات استان در سال جاری با استفاده از ظرفیت سدهای استان هم خبر داد.
وی یکی از برنامههای اقتصادی دیگری که با جدیت در استان دنبال میشود را توجه به اقشار آسیب پذیر اعلام کرد و گفت: بهبود وضعیت این قشر به برقراری عدالت در جامعه کمک خواهد کرد.
وی معتقد است، یکی از مهمترین کارهایی که میتواند به بهبود معیشت این قشر کمک کند توزیع مناسب کالاهای یارانهای و تنظیم بازار است .
انتهای پیام/د