به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، فوتبال بانوان در ایران با کش و قوسهای زیادی راهش را ادامه میدهد و مشکلات مالی بسیاری در خود دارد، اما کمتر به مسائل مربوط به آن پرداخته میشود. این رشته ورزشی در بخش بانوان تنها به یک لیگ برتر اختصاص مییابد و هیچ مسابقات زیر گروهی در سطح کشور مانند دسته یک، ۲ و سه برای آن برگزار نمیشود.
لیگ فوتبال بانوان در سال ۹۷-۹۸ با حضور ۱۲ تیم از شهرهای مختلف ایران همچون تهران، مریوان، قائمشهر، بندرانزلی، سیرجان، بم، ایلام، بوشهر، شیراز، اصفهان و ارومیه برگزار شد. در این سری از مسابقات بانوان تنها سه تیم از ۱۲ تیم حاضر در لیگ به صورت باشگاهی اداره میشدند مانند ملوان بندرانزلی، ذوب آهن اصفهان و سپاهان اصفهان و بقیه با اسم تیم به مسابقات آمدند و باشگاهی از آنها حمایت مالی نمیکرد بلکه این تیمها با حمایت اسپانسران خود به زمین بازی میآمدند. ۹ تیم در فوتبال بانوان چنین وضعیتی را داشت مانند تیمهای آذرخش تهران، راه یاب ملل مریوان، سپیدار قائمشهر، شهرداری سیرجان، شهرداری بم، پالایش گاز ایلام، پارس جنوبی بوشهر، خلیج فارس شیراز و همیاری آذربایجان غربی.
وقتی در یک رشته ورزشی مانند همین فوتبال بانوان، بازیکنان برای بازی با یک باشگاه قرارداد میبندند یک روند قانونی و مطمئن طی میشود و باشگاه و بازیکن در قبال همدیگر وظایف محکمی را برعهده میگیرند، اما وقتی تعداد باشگاهها آن قدر کم میشود که بازیکنان مجبور میشوند با تیمهای خصوصی قرارداد ببندد مسائلی نظیر بد عهدی حامیان مالی در پرداخت قراردادها و ... پیش میآید به طوری که در سال ۹۷-۹۸ فوتبال بانوان در چند بازی دیده شد که تیمی به دلیل مسائل مالی در بازی حاضر نشد، زیرا اسپانسر آن تیم به تعهداتش عمل نکرده بود و پول سفر تیم برای حضور در آن هفته را نداده بود.
برخی مسائل مالی که تیمها به وجود میآورند باعث شده است تا بازیکنان در تمام طول فصل نگران پرداخت هایشان باشند و در اکثریت این اوقات پرداختها به طور کامل داده نمیشود و از آن طرف هم دست این دختران به جایی بند نیست. این بی نظمی روی تیمهای ملی بانوان ما هم تاثیر میگذارد، زیرا محل پرورش یک بازیکن در همان لیگی است که او بازی میکند.
مریم جهان نجاتی سرمربی تیم فوتبال شهرداری سیرجان به خبرنگار ما گفت: سال ۹۶ یک مصوبهای توسط هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال تصویب شد که طبق آن اگر تیمهای لیگ برتر و دسته یک فوتبال آقایان بیایند و در بخش بانوان سرمایه گذاری کنند از پنج درصد پول سالیانهای که باید به فدراسیون بدهند ۲ درصد از آن بخشوده میشود. بر همین اساس باشگاههایی مانند ذوب آهن و سپاهان به لیگ بانوان ورود پیدا کردند و به طور قطع هزینه لیگ بانوان ما که چیزی حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون است از ۲ درصد پولی که باشگاهها به فدراسیون میدهند کمتر میشود.
او افزود: اینکه باشگاههایی مانند پرسپولیس، استقلال، تراکتور سازی و ... به سمت ما نمیآیند دلیلش بی توجهی مدیران این باشگاههای مطرح است انگار آنها علاقهای به کارت فوتبال بانوان ندارند.
به درستی مشخص است که اگر تیمهای بزرگ بیایند و در حوزه بانوان فعالیت خودشان را شروع کنند هم تبلیغی برای خودشان میشود و هم رونقی به این بخش از فعالیتهای ورزشکاران کشور که عده آنها کم هم نیست میدهند.
نگین پاکدل سرمربی تیم خلیج فارس شیراز در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: اتفاق خوبی بود اگر تیم لیگ برتری و دسته یک هر شهری از تیم بانوان آنجا حمایت میکردند تا دختران فوتبالیست ما برای بازی در یک تیم مجبور به دوری از خانواده هایشان نباشند. به طور مثال برق شیراز و فجر سپاسی که در دسته یک حضور دارند بیایند و از تیم فوتبال بانوان شیراز حمایت کنند. آن وقت بازیکنان تهران نیز زیر حمایت باشگاههایی مانند پرسپولیس و استقلال فرار میگیرند و در هر شهری این اتفاق رخ میدهد.
متاسفانه مدیران باشگاههای بزرگ، در فوتبال بانوان فعالیت نمیکنند و ترجیح می دهند در دنیای فوتبال آقایان که طرفداران خاص خود را دارد حضور یابند.
بیشتر بخوانید:
برنامه هفته چهاردهم لیگ برتر فوتبال بانوان
پاکدل: بانوان ملی پوش از حضور در لیگ برتر دلسرد شدهاند
نتایج هفته چهاردهم لیگ برتر فوتبال بانوان
انتهای پیام/