به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، یحیی آذرمی، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در جمع خبرنگاران گفت: استان اردبیل به دلیل دارا بودن مراتع وسیع بخصوص در مناطق شمالی استان یکی از مناطق اصلی کانونهای تجمع و تخم ریزی انواع ملخها بخصوص ملخ مراکشی میباشد و سالیانه در سطح وسیعی از مراتع استان عملیات دیده بانی، کانون یابی و کانون کوبی این آفت انجام میشود و بدین جهت مراتع و مزارعی که در تیر رس این آفت واقع شده از خسارت آن مصون میمانند.
وی در خصوص وضعیت مبارزه با این آفت در مراتع و مزارع و باغات استان افزود: با توجه به شرایط مساعد آب و هوائی در فصل زمستان سال گذشته، تفریخ تخمها و خروج پورههای آفت ازکپسولهای تخم، حدود دو هفته زودتر از شرایط نرمال سالهای گذشته بوده و تراکم جمعیت آفت (پورههای سنین یک و دو آفت) در مناطق کانونی بسیار بالا میباشد، که مستلزم برنامه ریزی، تجهیز امکانات آمادگاه آفت و کانون کوبی فوری میباشد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: عملیات کانون کوبی از اول اردیبهشت ماه در شهرستان پارس آباد آغاز و با توجه به شرایط اقلیمی متفاوت شهرستانهای استان، پیش بینی میشود تا اواسط تیر ماه سال جاری ادامه داشته و سطح مبارزه با آفت، به حدود ۲۰ هزار هکتار برسد.
آذرمی اضافه کرد: در حال حاضر، اساسیترین مشکل سازمان، عدم تأمین و تخصیص اعتبارات مورد نیاز به منظور خرید سموم و تجهیز امکانات برای ادامهی مبارزه با این آفت بسیار خطرناک میباشد.
وی گفت:امیدواریم با تامین بموقع اعتبارات مورد نیاز از طریق سازمان برنامه و بودجه و مدیریت بحران استانداری و نیز فرمانداران شهرستانهای ذیربط جهت تأمین سموم و تجهیزات مورد نیاز، شاهد کنترل موثر این آفت در سالجاری باشیم.
آذرمی در آخر سخنان خود، ضمن تقدیر و تشکر از همکاریهای بسیار موثر عشایر غیور و دامداران و کشاورزان بومی به عنوان دیده بانهای محلی افزود: همکاری مردمی وگزارشات محلی و همچنین بکار بستن توصیهها و راهنمائیهای کارشناسان حفظ نباتات در خصوص جلوگیری از چرای احشام و خودداری از رها سازی دام و طیور در مناطق سم پاشی شده، از بروز خسارتهای احتمالی به احشام جلوگیری نموده و بستر لازم را برای مبارزه اصولی و موثر با این آفت مهیا مینماید.
انتهای پیام/ح