به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان، صادق مفرد، مسئول قرارگاه جهاد سازندگی سازمان بسیج دانشجویی درباره آخرین وضعیت انارستانها و انجیرستانهای لرستان بعد از وقوع سیل گفت: ۲۰ اردیبهشت برای بررسی وضعیت انارستانها و انجیرستانهای شهر معمولان و کوهدشت، از این باغات بازدیدی به عمل آوردیم و متوجه شدیم که قریب به ۸۰ هکتار از این باغات تخریب شده اند و آسیب جدی دیده اند.
مفرد افزود: در صورتی که این باغات سریعا لایروبی نشوند طی ۲ هفته آینده معیشت ۵۰۰۰ نفر از ساکنان این منطقه با مشکل مواجه میشود؛ چرا که لرستان قطب انجیر کشور است و منبع درآمد اهالی معمولان و کوهدشت همین باغات هستند.
وی اضافه کرد: تعدادی از گروههای مردمی و جهادی در این باغات مشغول فعالیت هستند و تاکنون توانسته اند نزدیک به ۱۰ تا ۱۷ هکتار از این انارستانها و انجیرستانها را پاکسازی کنند، اما به دلیل اینکه پاکسازی دور تنه درختان از گل و لای، کاری یدی است برای ادامه روند پاکسازی در این مناطق نیازمند نیروی انسانی هستیم.
مسئول قرارگاه جهاد سازندگی سازمان بسیج دانشجویی ادامه داد: برای تامین نیروی جهادی در انارستانها و انجیرستانهای معمولان و کوهدشت طی فراخوانی به تمامی استانها اعلام کرده ایم که در صورت امکان نیروهای جهادی خود را به منطقه اعزام کنند و از سویی پیگیر فراهم سازی تجهیزات و ماشین آلات لازم هستیم تا در منطقه مستقر کنیم.
مفردبیان کرد: دور تنه درختان انجیر و انار گرفتار در گل و لای این مناطق توسط نیروهای انسانی پاکسازی میشود و پاکسازی مسیرهای اصلی این باغات نیز به وسیله ماشین آلات انجام میگیرد؛ بنابراین در این منطقه به نیروی انسانی بیشتری نیازمندیم و امیدواریم نیروهای جهادی هر چه سریعتر به باغات شهرهای معمولان و کوهدشت اعزام شوند.
وی گفت: گل و لای که دور تنه درختان و در باغات معمولان و کوهدشت وجود دارد، حدود ۲ متر ارتفاع داشته که لایه بالایی این گل کاملا خشک و سفت شده و لایه میانی آن نرم است و لایه زیرین این گل هم به شکل لجن درآمده و این احتمال میرود که به منبع شیوع بیماری برای درختان منطقه تبدیل شود و علاوه بر نابودی این ۸۰ هکتار باعث از بین رفتن تمامی درختان منطقه شود. در صورتی که رهاسازی تنه درختان انار و انجیر شهرهای معمولان و کوهدشت به موقع و با کمک نیروهای جهادی و مردمی و وزارت جهاد کشاورزی صورت نگیرد، این بیماریها شیوع پیدا میکنند و باغات منطقه نابود میشوند.
مسئول قرارگاه جهاد سازندگی سازمان بسیج دانشجویی ابراز کرد: البته در همین راستا با سازمان جهاد کشاورزی لرستان جلسهای برگزار کردیم و قرار شد تقسیم کاری بین نیروهای جهادی و این سازمان صورت گیرد و گروههای جهادی دور تنه درختان را از گل و لای پاکسازی کنند و سازمان جهاد کشاورزی نیز سموم و کودهای مربوطه را برای درختان تامین کند و از این طریق به تقویت این باغات بپردازد.
مفرد تصریح کرد: به طور جدی پیگیر رسیدگی به وضعیت باغات معمولان و کوهدشت هستیم و برای تامین نیروی انسانی در حال رایزنی با آستان قدس رضوی و سایر ارگانها هستیم تا از تمام ظرفیت برای رفع این مشکل استفاده کنیم.
انتهای پیام/ ر