به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان پایگاه اینترنتی روزنامه انگلیسی میرور در گزارشی درباره بحران یمن نوشت: عبدل ناصر در حالی که در اردوگاه پناهجویان در چادرش دراز کشیده و چشمانش پر از اشک است از دشوریهای زندگی اش میگوید. او میگوید یا باید به همراه خانواده اش فرار میکردند یا در خانه میماندند و از گرسنگی میمردند.
این مرد ناتوان به همراه همسر ۸۳ ساله و نوه هایش و تحت فشار جنگ یمن، خانه خود را ترک کرده اند و به اردوگاه پناهجویان پناه برده اند. این همان جنگی است که سازمان ملل متحد آن را «بدترین بحران بشری جهان» توصیف کرده است. در این بحران که به اندازه قحطی اتیوپی در سال ۱۹۸۴ ویرانگر است، هر دوازده دقیقه یک کودک میمیرد یعنی هر روز، ۱۲۰ کودک جهان ما را ترک میکنند.
با اینکه میلیونها نفر به این دلیل که در این بحران در محاصره نظامی قرار گرفته اند از گرسنگی رنج میبرند و خطر مرگ تهدیدشان میکند، شبکههای غربی آن را پوشش نمیدهند و جنگ یمن با آنکه هنوز هم در جریان است به فراموشی سپرده شده. شاید تصورش سخت باشد، اما شیر و نان در این شرایط کالای لوکس به حساب میآیند.
در ادامه این مطلب با انتقاد از حمایت لندن از ریاض در این تجاوز خانمانسوز آمده است: این همان جنگی است که حزب محافظه کار انگلیس با فروش تسلیحات به عربستان سعودی به آن دامن میزند. عربستان از این تسلیحات برای بمباران یمن و جلوگیری از ورود کمکهای بشردوستانه به آن استفاده میکند.
درگیریهای نظامی و شیوع وبا در یمن به کشته شدن هزاران غیرنظامی منجر شده است. عبدل و اقوامش برای حفظ جانشان مجبور شدند روستایشان را ترک کنند و هزاران مایل در امتداد خط مقدم حرکت کنند تا به اردوگاه مأرب برسند. عبدل میگوید در مسیر خطر انفجار مینها و برخورد با سربازان وجود داشته است، اما آنها هیچ انتخابی جز ترک زادگاهشان نداشتند.
عبدل: «ما غذا نداشتیم، خیلی خطرناک بود، ممکن بود از گرسنگی بمیریم».
یکی از آوارهها در این اردوگاه میگوید: «باورمان نمیشود چه بر سر کشورمان آمده. هرگز فکر نمیکردیم کارمان به زندگی در اردوگاه پناهجویان برسد».
یکی از مسئولان منطقهای یونیسف (صندوق کودکان ملل متحد) میگوید یمن برای کودکان یک «جهنم عینی» است.
بر اساس آمار سازمان ملل از ۲۳۳ هزار نفری که در یمن میمیرند، ۱۰۲ هزار نفر بر اثر جنگ و ۱۳۱ هزار نفر بر اثر سوءتغذیه، وبا و بیماری میمیرند.
پارلمان انگلیس گزارش داد فروش تسلیحات این کشور به عربستان سعودی غیرقانونی است و به مرگ تعداد زیادی از غیرنظامیان منجر میشود. منتقدان ارسال تسلیحات به عربستان از «ترزا می» نخست وزیر انگلیس، خواسته اند فوراً به این مسئله رسیدگی کند.
«اندرو میچل» سیاستمدار سابق انگلیسی، در این باره گفت: «انگلیس درباره این درگیری قضاوت استراتژیک درستی نداشته است».
«جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر انگلیس، نیز در این مورد گفت: «دولت انگلیس در کشتار غیرنظامیان در یمن همدست است. ترزا میباید به دلیل حمایت از عربستان و بمباران یمن مسئولیت این رنج وحشتناک را بپذیرد. ما باید فروش تسلیحات به عربستان را متوقف کنیم و تمام تلاشمان برای پایان دادن به این بحران را به کار بگیریم».
انتهای پیام/