به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،سعیدی نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه دریاچه ارومیه سال گذشته در اولویت قرار نگرفت و برای هزینههای اجرایی تونل زاب، ریالی پرداخت نشد، گفت: اینکه برخی کارشناسان اظهار میکنند که دریاچه احیا نمیشود، صحت نداشته و اتفاقا دریاچه ارومیه قابلیت احیا را دارد.
وی با تاکید بر اینکه اگر اقدامات درنظر گرفته شده برای احیای دریاچه ارومیه به خوبی انجام میشد شاهد احیای دریاچه ارومیه بودیم، گفت: هرچند میگویند ما احیا کردهایم، اما وضعیت فعلی دریاچه ارومیه از عنایت الهی است.
در لایروبی مسیل رودخانهها، کار چندین ساله طی ۲۰ روز انجام شد.
وی با تاکید بر اهمیت لایروبی رودخانهها در روند احیای دریاچه ارومیه، گفت: اگر مسیلها طی بیست و چند سال گذشته به خوبی لایروبی میشدند، روند احیای دریاچه ارومیه بهتر پیش میرفت، اما از این موضوع غفلت شده و مسیلها لایروبی نشدند.
سعیدی در این رابطه اظهار کرد: طی ۳۰ سال گذشته حدود ۶۸ کیلومتر مسیل رودخانهها لایروبی شده بود، اما در عرض ۲۰ روز اول فروردین سال جاری حدود ۲۵ کلیلومتر لایروبی شد؛ یعنی طی ۲۰ روز، کار چندین ساله انجام شده است، این موضوع نشان میدهد که اگر همت به خرج دهیم میتوان کارها را سریعتر پیش برد.
وی با تاکید بر اینکه برای انجام برخی امور پول لازم نیست، بلکه همت لازم است، گفت: این همت برای لایروبی مسیل رودخانهها در ابتدای سال اعمال شد و شاهد نتایج خوب آن بودیم؛ در این رابطه از استانداری، مدیریت بحران استان و سایر دستگاههای دولتی و خصوصی که در این رابطه همکاری کردند قدردانی میکنیم.
وی افزود: زمانی که ضرورت ایجاب میکند میتوان یک سری کارها را با همت انجام داد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی افزود: طبق اطلاعاتی که هفتههای اخیر دریافت کردهام، حرکتهای خوبی انجام شده و روزانه حدود ۴۵ میلیون مترمکعب آب وارد دریاچه ارومیه میشود که حدود پنج میلیون متر مکعب آن از آذربایجان شرقی و حدود ۴۰ میلیون مترمکعب نیز از آذربایجان غربی است.
وی در این رابطه گفت: چنانچه میدانیم ۹۰ درصد آب دریاچه ارومیه از آذربایجان غربی و ۱۰ درصد نیز از آذربایجان شرقی تأمین میشد که این تناسب اکنون وجود دارد.
اگر هزینههای اجرایی تونل زاب پرداخت میشد عملیات سرعت بیشتری داشت.
وی با اشاره به برخی از اقداماتی که باید در راستای احیای دریاچه ارومیه انجام شود، افزود: احداث تونل انتقال آب از رودخانه زاب به دریاچه ارومیه یکی از این اقدامات است تا از طریق آن ۷۰۰ میلیون مترمکعب آب به دریاچه بازگردانده شود؛ اگر سال گذشته روند احداث تونل تمام میشد امسال علاوه بر ۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب وارد شده به دریاچه، شاید حدود یک میلیارد نیز از رودخانه زاب وارد دریاچه میشد.
سعیدی با بیان اینکه در سال گذشته برای هزینههای اجرایی تونل، ریالی پرداخت نشده بود، افزود: این تونل توسط قرارگاه خاتم الانبیا اجرا میشود و طبق آخرین اطلاعات، ۳۰ کیلومتر از تونل احداث شده است و اگر سال گذشته هزینههای اجرایی تونل پرداخت میشد سرعت اجرای عملیات بیش از این بود.
وی با بیان اینکه جمعآوری پسابهای شهرهای حاشیه دریاچه ارومیه یکی دیگر از راهکارهای احیای دریاچه است، افزود: پساب شهرستان تبریز حدود پنج متر مکعب در ثانیه بوده و شهرهای سهند، اسکو، آذرشهر، سردرود، بناب، مراغه و… نیز به تناسب خود پسابهایی دارند که با سرریز شدن به دریاچه عدد قابل توجهی میشود.
تکمیل و استفاده از ظرفیت سد شهیدمدنی از مصوبات ستاد احیا بود.
سعیدی استفاده از سد شهید مدنی را از دیگر راهکارهای احیای دریاچه ارومیه عنوان کرد و گفت: این سد یکی از مصوبات ستاد احیای دریاچه بوده و مقرر بود تمامی سدهای نیمه تمام متوقف شده و صرفاً سد شهید مدنی تکمیل شده و بعد از آبگیری به دریاچه سرریز شود. جای تعجب است که چرا سد شهید مدنی متوقف شده است.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/ش