به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان، ایمان شرفیزاد گفت: لرستان دارای دو میلیون هکتار اراضی جنگلی و مرتعی است که علاوه بر نقش در حفاظت آب و خاک این استان، دربرگیرنده بیش از ۲۵ درصد تنوع زیستی کشور نیز هستند.
وی با بیان اینکه این عرصهها نقش بسیار مهمی در حیات اقتصادی و اجتماعی ساکنین استان دارند، افزود: این منابع طبیعی همه ساله به دلایل متعددی مانند سیل، فرسایش، قطع درختان، چرای بیرویه و... شاهد کاهش در کمیت و کیفیت خود هستند.
شرفیزاد بیان کرد: در این میان هیچ عاملی به قدر آتشسوزی تاثیر مخرب بر این اکوسیستم ندارد و حریق با از بین بردن پوشش گیاهی باعث افزایش رواناب، کاهش نفوذپذیری خاک و فرسایش میشود.
این کارشناس ارشد محیط زیست با بیان اینکه این پدیده از بین رفتن جانوران و زیستگاه آنان را دربردارد، اضافه کرد: آتشسوزی باعث افزایش گاز دی اکسیدکربن و آلودگی هوا نیز میشود و درختان آسیبدیده در برابر آفات و بیماریها ضعیف هستند.
وی با بیان اینکه به خاطر تغییرات در عناصر و میکروفون خاک تجدید حیات آنان به سادگی امکانپذیر نیست، ادامه داد: در سال زراعی جاری نیز به دلیل افزایش بارشها شاهد رشد بیشتر در مراتع و زیراشکوب جنگلهای استان هستیم که احتمال وقوع آتشسوزی بسیار مشهودتر از قبل است.
شرفیزاد خاطرنشان کرد: جهت پیشگیری و مقابله با آتشسوزی پیشنهاد میشود طرح جامع پیشگیری و مقابله با آتشسوزی شامل شناسایی نقاط بحرانی، ایجاد هماهنگیهای لازم بین ادارات، انجام مانورهای آمادهسازی، مشارکت جوامع محلی و سمنها و... جهت واگذاری عملیات پیشگیری، مهار آتشسوزی و ایجاد عملیات فنی لازم در جنگلها و مراتع استان تهیه، تدوین و اجرا شود.
انتهای پیام/د