جهانگیری گفت: میزان وابستگی بودجه به درآمد‌های نفتی تا حد زیادی کاهش یافته و به ۳۰ درصد رسیده است.

باید تلاش کنیم بودجه پژوهش تخصیص پیدا کند/ وابستگی بودجه به درآمد‌های نفتی به ۳۰ درصد کاهش یافته استبه گزارش  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) پیش از ظهر امروز (سه‌شنبه) به ریاست معاون اول رئیس‌جمهوری برگزار شد.

 اسحاق جهانگیری در این جلسه با تأکید بر اهمیت وجود نظام یکپارچه و هماهنگ در حوزه پژوهش و فناوری کشور اظهار کرد: همه ساله کار‌های پژوهشی و تحقیقاتی مهمی در دستگاه‌های مختلف اجرایی انجام می‌شود، اما به‌دلیل عدم‌وجود نظام هماهنگی برنامه‌ریزی و ارزیابی عملکرد پژوهش و فناوری، آثار و برون‌داد این پژوهش‌ها در شاخص‌های اصلی اقتصاد کشور آن‌طور که موردانتظار است به چشم نمی‌خورد.

معاون اول رئیس‌جمهوری افزود: حتی گاهی ممکن است در برخی موضوعات ده‌ها پژوهش در دستگاه‌های مختلف انجام شده باشد، اما به‌دلیل عدم‌وجود نظام یکپارچه در بخش تحقیق و پژوهش، این پژوهش‌ها نتوانسته‌اند اثرات و کارایی لازم را در جهت تسریع در روند توسعه کشور داشته باشند.

رویکرد مثبت نظام هماهنگ برنامه‌ریزی، بودجه‌ریزی و ارزیابی عملکرد پژوهشی و فناوری

جهانگیری با قدردانی از دبیرخانه شورای عالی عتف برای تدوین پیشنهاد ایجاد نظام هماهنگ برنامه‌ریزی، بودجه‌ریزی و ارزیابی عملکرد پژوهشی و فناوری کشور، این پیشنهاد را مثبت ارزیابی کرد و گفت: اصل این پیشنهاد خوب است، اما با توجه به نظرات اعضای جلسه، لازم است مجددا در جلسه کمیسیون دائمی شورا موردبررسی قرار گیرد تا هم مطابقت بیشتری با برنامه ششم توسعه و سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی پیدا کند و هم نظرات همه دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط در آن لحاظ شود و سپس در جلسات آتی شورای عالی عتف برای تصویب نهایی ارائه شود.

معاون اول رئیس‌جمهوری ادامه داد: در این بازنگری و بررسی مجدد باید قانون‌مند بودن این پیشنهاد نیز مدنظر قرار گیرد تا اجرای برنامه‌های این نظام یکپارچه در تعارض با وظایف و برنامه‌های قانونی دستگاه‌های اجرایی نباشد بلکه زمینه را برای ارتقا و بهبود برنامه‌های پژوهشی دستگاه‌ها مهیا سازد.

جهانگیری با بیان این‌که امروز پس از اجرای شش برنامه توسعه در کشور، هنوز در بخش پژوهش در ابتدای مسیر قرار داریم، بیان کرد: باید تلاش کنیم بودجه موردنیاز بخش پژوهش تخصیص پیدا کند و با جدیت هرچه بیشتر فعالیت‌های حوزه پژوهش و فناوری را ارتقا بخشیم تا زمینه توسعه کشور بیش از پیش فراهم شود.

ارتقاء دانش و توانمندی علمی لازمه توسعه واحد‌های تولیدی

معاون اول رئیس‌جمهوری با تأکید بر این‌که توجه به امر پژوهش و تحقیق باید جایگاه بیشتری در بخش خصوصی پیدا کند، اظهار کرد : لازمه توسعه این است که همه واحد‌های تولیدی و بخش خصوصی، ارتقاء دانش و توانمندی علمی خود را افزایش دهند و به این موضوع بیش از گذشته توجه داشته باشند.

وی همچنین با اشاره به تحریم‌ها و آثار آن بر بودجه کشور تصریح کرد: خوشبختانه با تلاش‌هایی که طی سال‌های اخیر صورت گرفته میزان وابستگی بودجه به درآمد‌های نفتی تا حد زیادی کاهش یافته و اگر زمانی بودجه دولت ۸۰ تا ۹۰ درصد به نفت وابسته بود، این وابستگی امروز به ۳۰ درصد رسیده و این یعنی اگر در بخش هزینه‌ها در دستگاه‌های اجرایی صرفه‌جویی شود، منابع بیشتری می‌تواند در قالب بودجه مورداستفاده قرار گیرد و در مسیر توسعه کشور استفاده شود.

در این جلسه که وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، رئیس دانشگاه تهران، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و معاونین و نمایندگان پژوهشی دستگاه‌های اجرایی ذیربط نیز حضور داشتند، دبیرکل شورای عالی عتف ضمن برشمردن ضرورت‌های ایجاد نظام هماهنگ برنامه‌ریزی و ارزیابی عملکرد، گزارشی از پیشنهاد ایجاد نظام هماهنگ برنامه‌ریزی، بودجه‌ریزی و ارزیابی عملکرد پژوهش و فناوری کشور ارائه و الزامات اجرایی این پیشنهاد را نیز مطرح کرد.

برومند همچنین در خصوص مراحل مختلف اجرای پیشنهاد ایجاد نظام هماهنگ برنامه‌ریزی، بودجه‌ریزی و ارزیابی عملکرد پژوهش و فناوری و برنامه زمانبندی آن به ارائه توضیحاتی پرداخت و پس از بحث و تبادل نظر و ارائه نظرات اعضای جلسه، مقرر شد این پیشنهاد در جلسه کمیسیون دائمی شورای عالی عتف مورد بررسی مجدد قرار گیرد و پس از دریافت و اعمال نظارت دستگاه‌های ذی‌ربط، در جلسه آتی مطرح و تصویب نهایی شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۲ ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۸
حداقل 30 درصد هم شما به گفته هاتون عمل کنین.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۰ ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۸
99درصدی به نفت را سی درصد اعلام میکنند پس بودجه از کجا تامین میشود؟؟؟
United States of America
ناشناس
۰۷:۰۸ ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۸
دولت باید....
جناب معاون خوب شعارمیدن ولی دریغ ازعمل
United States of America
ناشناس
۰۵:۵۹ ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۸
چی میتونم بگم واقعا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۱ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸
بله الان 70 درصد از جیب کارمندان وکارگران حقوق بگیر شده . فیش های آب وبرق هم که جدیدا 20 روز یکبار با آبونمان ومالیات و...... . ای کاش متوجه می شدین که چه کاری با مردم کردین !!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۳ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸
بقیه بودجه مالیات وگرون شدن زندگی قشر ضعیف
Iran (Islamic Republic of)
یه نفر
۲۲:۰۶ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸
از چه راهی تامین شد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۵ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸
دولت رسیدگی به مردم را به صفر رسونده
آخرین اخبار