به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان، از دست دادن خانه و کاشانه از طرفی و مدفون شدن کتاب و جزوات در گل و لای سیلاب از طرفی دیگر دلواپسی امتحانات را برای دانش آموزان سیلزده دوچندان کرده بود، اما حالا مشکل بزرگتر گرمای چادرها بدون هرگونه امکانات سرمایشی به این مشکلات اضافه شده است.
این دانش آموزان در حالی این روهای سخت را سپری میکنند که در سالهای گذشته خانوادهها تلاش میکردند بهترین شرایط آسایش و آرامش را برای فرزندانشان در روزهای امتحان فراهم کنند.
فاطمه رحیمی دانش آموزی که در مقع متوسطه تحصیل میکند، گفت: سپری کردن روزهای پایانی سال تحصیلی در شرایط کنونی در مناطق سیلزده بسیار سخت شده است.
رحیمی افزود: در حالی که مدارس دچار خسارت و آسیب شده اند، اما کلاسهای درس در آنها برگزار شده است و تلاش میشود سال تحصیلی به پایان برسد، اما تحمل گرمای چادرها بسیار مشکل است.
وی تاکید کرد: امکان مطالعه در این گرمای کلافه کننده بدون هرگونه وسیله سرمایشی غیرممکن شده است و گاهی به ناچار مجبور به کنار گذاشتن کتابها در این شرایط شده ایم.
به گفته دانش آموز با بیان اینکه مجبور به شرکت در جلسات امتحان هستند ادامه داد: در چادرها داشتن حداقل امکاناتی مانند کلمن برای آب سرد و پنکه ضروری است.
الهه اسدی دانش آموز سیلزده دیگری است که در مقطع دوم متوسطه تحصیل میکند و شرایط مطالعه برای امتحانات را بسیار دشوار ذکر میکند.
اسدی گفت: کتاب و لوازم التحریر بیشتر دانش آموزان پلدختر را آب برده است یا از شدت گل و لایی که به خانهها وارد شد این کتابها قابل استفاده نیستند.
وی افزود: برای مقطع راهنمایی کتب تهیه شده است، اما دانش آموزان دبیرستانی اکنون کتاب ندارند و در این شرایط شرکت در جلسات امتحان فایدهای ندارد.
این دانش آموز با اشاره به گرمای طاقت فرسای چادرها گفت: ظهرها که از مدرسه برمی گردیم تحمل چادرها بسیار مشکل است و امکان مطالعه و یا حتی استراحت در چادرها وجود ندارد.
اسدی ادامه داد: شبها نیز نور کافی برای مطالعه در زیرچادرها وجود ندارد.
هم چنین رضا زینی وند مقدم،مدیرکل آموزش و پرورش لرستان گفت: تجهیزات آموزشی، کتب و نوشت افزار هفت هزارو ۵۳۲ دانش آموز مناطق سیلزده این استان از بین رفته است.
زینی وند مقدم بیان کرد: در جریان سیل اخیر در این استان ۸۷ مدرسه در مناطق سیلزده به طور کامل تخریب شده که حدود ۶۰ درصد آنها مدارس روستایی استان بوده و ۵۲۰ مدرسه نیز دچار آسیب و خسارت شدند.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه کتب درسی بسیاری از دانش اموزان مناطق سیلزده از بین رفته است به تفکیک پایه درخواست کتابهای مورد نیاز به سازمان پژوهش ارسال شد.
مدیرکل آموزش و پرورش لرستان ادامه داد: در شهرستان پلدختر حدود ۱۳ مدرسه غیردولتی با ظرفیت سه هزارو ۵۰۰ دانش آموز به طور کامل تخریب شده است.
زینی وند مقدم گفت: امسال آزمون مقاطع تحصیلی مختلف شهرهای سیلزده لرستان از یکم تا ۳۱ تیرماه بنا به برنامه زمانبندیشده برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: در سفر وزیر آموزش و پرورش به مناطق سیلزده استان در راستای پیگیری جدی وزارتخانه برای اختصاص سهمیه ویژه به کنکوریهای سیلزده قول مساعد داده شد.
مدیرکل آموزش و پرورش لرستان بیان کرد: از مجموع ۵۲۰ مدرسه دچار خسارت شده استان براثر سیل، ۸۷ مدرسه تخریب شده است.
زینی وند مقدم اظهار داشت: در این راستا استانهای البرز، تهران، همدان، قم، مرکزی، کرمانشاه، عنوان استانهای معین آموزش و پرورش استان انتخاب و اقدامات لازم در جهت کمک رسانی و حمایت آموزشی در مناطق سیلزده انجام شد.
وی افزود: در این راستا ۱۰۰ کانکس، پنج هزار میز ونیمکت، و ۵۰ میلیارد ریال برای اصلاح سیستم سرمایشی مدارس آسیب دیده از سیل جذب شد.
مدیرکل آموزش و پرورش لرستان ادامه داد: همچنین ۲۴ هزار جلد کتاب درسی به این مناطق تاکنون ارسال شده و ایجاد مراکز مشاوره تحصیلی و روانشناسی و تاب آوری برای دانش اموزان مناطق سیلزده نیز انجام شده است.
خیرالله خیرایی، معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی آموزش و پرورش لرستان نیز گفت: در برآوردهای اولیه ۶۸۲ فرهنگی در مناطق سیلزده لرستان دچار خسارت شدند.
خیرایی بیان کرد: از این مجموع ۸۰ نفر ۱۰۰ درصد دچار خسارت شده اند که منازل مسکونی و وسایل زندگی آنها به طور کامل از بین رفته است.
وی افزود: ۶۰۰ نفر از فرهنگیان مناطق سیلزده لرستان حدود ۲۰ تا ۷۰ درصد از وسایل زندگی را از دست داده اند.
خیرایی یادآور شد: تلاش میشود با همکاری اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران خدمات حمایتی به این فرهنگیان ارائه شود.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/ ر