به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،شکیبا معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت : در بررسیهای آماری انجام شده از سوی معاونت بهداشتی وزارت بهداشت وضعیت پوششی بازرسی بهداشت حرفهای این معاونت در کل کشور و رتبه بندی دانشگاهها به تفکیک تیپ بندی ارتقاء چشمگیری داشته و از ۱/۵ به ۳/۳ رسیده است.
وی گفت : این رتبه بندی بر اساس امتیاز نهایی کسب شده از سرانه بازدید روزانه و بازرسیهای مورد انتظار از کارگاههای بهداشت حرفهای به تفکیک درجه خطر محاسبه و دانشگاه کرمانشاه رتبه نخست کشوری را بدست آورده است.
شکیبا افزود : کسب این رتبه حاصل زحمات و پیگیریهای کارشناسان بهداشت حرفهای است که ضمن تقدیر از تلاشهای این عزیزان، این موفقیت را به آنان تبریک عرض میکنم .
ابراهیم شکیبا گفت: در استان کرمانشاه ۱۰ هزار مرگ بجز بحث زلزله به ثبت رسیده است که ۴۵۰۰ مرگ به علت بیماریهای قلبی بوده که مهمترین علت آن فشار خون بالا بوده است.
وی افزود: در فشار خون بالا تمام عروق بدن تحت تأثیر قرار میگیرند و فرد به بیماریهای نظیر سکته قلبی دچار میشود لذا به این مقوله باید بسیار اهمیت داد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطر نشان کرد: اگر چه فشار خون بالا تبعات بسیاری بدی برای انسان در پی دارد اما تشخیص و کنترل آن بسیار ساده است و با مصرف دارو قابل درمان است.
وی با بیان اینکه در سند جامع سلامت قرار است تا سال ۲۰۲۵ به اهداف مهمی دست یابیم، گفت: یکی از آن اهداف بحث کنترل فشار خون بالا است.
شکیبا یادآور شد: در بخشی از این سند ۴ هدف دنبال میشود که طی آن ۳۰ درصد کاهش متوسط مصرف نمک و ۲۵ درصد کاهش شیوع بیماری از اولویتها است.
وی ادامه داد: همچنین از دیگر اهداف این طرح دسترسی ۸۰ درصد جمعیت به تکنولوژیهای تشخیص فشار خون بالا و استفاده ۷۰ درصد از داروهای کنترل فشار خون است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: در حال حاضر در کشور بر اساس سلامت محور پیش میرویم در حالی که در گذشته مبنا درمان محور بود.
وی با بیان اینکه تا کنون برای ۹۹ درصد خانوادههای نیروهای مسلح پرونده الکترونیکی ثبت سامانه شده است، گفت: البته در این راه با مشکلاتی مواجه شدیم که امیدواریم در بحث بررسی فشار خون این مشکلات را نداشته باشیم.
شکیبا اظهار داشت: در بحث بسیج ملی سلامت قصد داریم گروه هدف را متوجه کنیم که آیا فشار خون بالا دارند یا نه، اگر فشار خونشان بالا بود تحت درمان قرار میگیرند و اگر فشار خون بالا نداشتند برنامه آموزشی به آنها داده نی شود تا از مبتلا شدن جلوگیری کنند.
وی ادامه داد: در این طرح تمام افراد بالای ۳۰ سال، کلیه زنان باردار بدون رعایت سنی و بیماران کلیوی گروه هدف ما هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: جمعیت هدف ما در استان یک میلیون نفر است که ۳۵ هزار نفر آنها زنان باردار هستند و در برنامه کشوری قرار است ۵۰ درصد افراد تحت اندازه گیری فشار خون قرار بگیرند اما ما در استان کرمانشاه قصد داریم حداقل ۸۰ درصد این افراد مورد بررسی قرار بگیرند.
وی از شروع طرح بسیج ملی کنترل فشار خون در ۲۷ اردیبهشت ماه امسال خبر داد و افزود: این طرح از ۲۷ اردیبهشت با تبلیغات گسترده آغاز و تا ۱۵ تیرماه در سطح استان اجرا خواهد شد که مرحله اول آن آموزش و اطلاع رسانی و طی مرحله دوم آن از که از ۱۷ خرداد تا ۱۵ تیر ماه به طول میانجامد بحث غربالگری عملیاتی میشود.
انتهای پیام/د