آمارهای رسمی نشان می‌دهد بیش از ۴۱میلیون نفر یا به عبارتی یک‌هشتم شهروندان کشوری به ظاهر ثروتمند دچار عدم‌امنیت غذایی هستند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  شب گذشته رهبر معظم انقلاب در دیدار با سران قوا، مسئولان و کارگزاران نظام، جمعی از مدیران ارشد دستگاه‌های مختلف و نمایندگان به بیان نقاط ضعف دولت آمریکا پرداختند. ایشان با استناد به گزارش‌های رسمی مراکز دولتی آمریکا، «وجود ۴۱ میلیون آمریکایی دچار گرسنگی و ناامنی غذایی»، «نامشروع بودن چهل درصد نوزادان»، «وجود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار زندانی (که بالاترین میزان جهانی به‌نسبت جمعیت است)»، «بیشترین آمار مصرف مواد مخدر» و «وقوع ۳۱ درصد تیراندازی‌های جمعی دنیا در آمریکا» را از جمله واقعیات این کشور خواندند و افزودند: برخی‌ها، آمریکا را خیلی بزرگ و پرهیبت و خطرناک جلوه ندهند البته نباید از دشمنیِ دشمن غفلت بشود، اما حقیقت آن است که آمریکا گرفتار مشکلات مختلف است.

حقایقی تکان دهنده از کشوری به ظاهر ثروتمند که گرسنگی در آن بیداد می‌کند! + آمار و  اسناد

گزارش درباره وجود ۴۱ میلیون گرسنه در آمریکا پیش از این در خرداد ماه سال ۱۳۹۷ در خبرگزاری تسنیم منتشر شده بود که با توجه به فرمایشات روز گذشته امام خامنه‌ای درباره بحران‌های اجتماعی در آمریکا این گزارش برای مخاطبان گرامی بازنشر می‌شود.

عبارت‌های «آمریکا هم گرسنه دارد»، یا «از هر ۸ آمریکایی یک نفر گرسنه است» در نگاه اول چندان باورپذیر نیستند و جواب‌هایی مانند «مگر آمریکا، این کشور پیشرفته هم گرسنه دارد؟» یا «فقط معتادان و افراد بی‌کار گرسنه می‌مانند» در مقابل آن بیان می‌شود.

اما خود رسانه‌های آمریکایی و مراکز تحقیقاتی این کشور همچون سی‌بی‌اس (طی دو گزارش اینجا و اینجا) یا مرکز پژوهش‌های تغذیه آمریکا در سلسله گزارش‌هایی (اینجا) به‌تفصیل به بررسی دقیق این مسئله پرداخته‌اند، و با تحلیل داده‌های ارائه‌شده از سوی دفتر پژوهش‌های اقتصادی وزارت کشاورزی آمریکا (اینجا) عنوان کرده‌اند که به‌طور میانگین حدود ۱۲.۹ درصد آمریکایی‌ها (۱ نفر از هر ۸ آمریکایی) به‌خاطر نداشتن پول، به‌میزان کافی غذا ندارند و به‌درجات مختلفی گرسنه هستند، این در حالی است که تا پیش از رکود اقتصادی سال ۲۰۰۸ میلادی، میزان شیوع گرسنگی بین آمریکایی‌ها حدود ۱۰ درصد (۱ نفر از هر ۱۰ آمریکایی) بود که به‌علت این بحران اقتصادی، تعداد افراد گرسنه در این کشور طی سال‌های اخیر افزایش یافت.

در همین زمینه، باب گرین‌استاین رئیس اندیشکده «بودجه و اولویت‌ها» در گفتگو با سی‌بی‌اس گفته است که آمریکایی‌ها ــ با وجود گذشت بیش از نیم قرن از برنامه ارائه کمک‌های غذایی در این کشور ــ همچنان با «گرسنگی دست و پنجه نرم می‌کنند»، مسئله‌ای که ناشی از شغل‌های با دستمزد پایین است، مشاغلی که ساعات متغیر و ثابتی ندارد و نهایتاً به این منجر می‌شود که بسیاری از خانواده‌های آمریکایی برای پرداخت هزینه‌های خود شامل صورت‌حساب‌های مختلف خدمات آب، برق، گاز، اقساط و مواد غذایی وادار می‌شوند دست به انتخاب‌های سختی بزنند.

به‌گفته گرین‌استاین، حداقل دستمزد در صورتی که براساس نرخ تورم متوازن شود، نسبت به سال ۱۹۶۸، ۲۰ درصد پایین‌تر آمده است، بر این اساس بسیاری از افراد دارای کار با وجود اینکه کار تمام‌وقتی دارند، اما دستمزد کمتری به‌دست می‌آورند که وضعیت معیشتی آن‌ها را در نزدیکی خط فقر قرار می‌دهد.

در ادامه برخی شاخص‌های مرتبط با گرسنگی و عدم امنیت غذایی شهروندان، خانوار‌ها و کودکان آمریکایی ارائه شده است.

درصد رواج عدم‌امنیت غذایی در مناطق مختلف آمریکا

همان‌طور که مشاهده می‌شود ساکنان مناطق جنوب شرقی و جنوب غربی آمریکا به‌طور نسبی بیش از سایر نقاط این کشور با عدم امنیت غذایی مواجه بوده و برای تأمین مواد غذایی مورد نیاز خود با مشکل مواجه هستند.

کشوری به ظاهر ثروتمند که گرسنگی در آن بیداد می‌کند! + اسناد

درصد رواج عدم‌امنیت غذایی بین کودکان ساکن در مناطق مختلف آمریکا

همان‌طور که مشاهده می‌شود کودکان ساکن در نوار جنوبی ایالات متحده آمریکا و خصوصاً نواحی جنوب غربی به‌نسبت بیشتری با مسئله عدم امنیت غذایی مواجه هستند.

در این نقشه، نقاطی که رنگ تیره‌تری دارند، به‌میزان بیشتری با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند.

کشوری به ظاهر ثروتمند که گرسنگی در آن بیداد می‌کند! + اسناد

تعداد افراد آمریکایی دچار عدم‌امنیت غذایی و گرسنگی

طبق داده‌های دفتر پژوهش‌های اقتصادی وزارت کشاورزی آمریکا، بیش از ۴۱ میلیون آمریکایی به‌درجات مختلف با مشکل عدم امنیت غذایی و گرسنگی مواجه هستند. این تعداد جمعیت برابر با ۱۲.۹ درصد جمعیت این کشور یا به‌عبارتی ۱ نفر از هر ۸ نفر آمریکایی است.

کشوری به ظاهر ثروتمند که گرسنگی در آن بیداد می‌کند! + اسناد

تعداد کودکان آمریکایی دچار عدم‌امنیت غذایی و گرسنگی

براساس داده‌های دفتر پژوهش‌های اقتصادی وزارت کشاورزی آمریکا، حدود ۱۳ میلیون کودک آمریکایی به‌درجات مختلف با مشکل عدم امنیت غذایی و گرسنگی مواجه هستند. این تعداد برابر با ۱۷.۵ درصد کودکان این کشور یا به‌عبارتی ۱ نفر از هر ۶ کودک آمریکایی است.

کشوری به ظاهر ثروتمند که گرسنگی در آن بیداد می‌کند! + اسناد

روند تغییرات نسبت خانوار‌های آمریکایی دچار عدم‌امنیت غذایی

در نمودار زیر که از سوی دفتر پژوهش‌های اقتصادی وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا ارائه شده است، سیر تغییرات نسبت خانوار‌های آمریکایی که در تأمین مواد غذایی خود با چالش مواجه هستند، نشان داده شده است.

خط نارنجی‌رنگ، نشان‌دهنده نسبت خانوار‌هایی است که به‌شدت با مشکل گرسنگی و عدم امنیت غذایی شدید (امنیت غذایی بسیار پایین) مواجه هستند.

کشوری به ظاهر ثروتمند که گرسنگی در آن بیداد می‌کند! + اسناد

روند تغییرات نسبت خانوار‌های آمریکایی دارای کودک دچار عدم‌امنیت غذایی

در نمودار زیر که از سوی دفتر پژوهش‌های اقتصادی وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا ارائه شده است، سیر تغییرات نسبت به خانوار‌های آمریکایی دارای کودک که در تأمین مواد غذایی خود با چالش مواجه هستند، نشان داده شده است.

کشوری به ظاهر ثروتمند که گرسنگی در آن بیداد می‌کند! + اسناد

"گرسنه‌ترین" ایالت‌های آمریکا

در نمودار زیر که از سوی دفتر پژوهش‌های اقتصادی وزارت کشاورزی آمریکا تهیه شده است، فهرست ایالت‌هایی که ساکنان آن‌ها بیش از نقاط دیگر آمریکا در معرض مسئله عدم امنیت غذایی و گرسنگی هستند ارائه شده است.

ایالت می‌سی‌سی‌پی سرآمد تمامی ایالت‌ها است، به‌گونه‌ای که بیش از ۲۰ درصد ساکنان این ایالت در تأمین مواد غذایی مورد نیاز خود با مشکل مواجه بوده و به‌درجات مختلفی با عدم امنیت غذایی مواجه هستند.

کشوری به ظاهر ثروتمند که گرسنگی در آن بیداد می‌کند! + اسناد

توضیحات تکمیلی: تعریف شاخص و معرف‌های عدم‌امنیت غذایی و گرسنگی در آمار‌های فوق‌الذکر

در وبگاه دفتر پژوهش‌های اقتصادی وزارت کشاورزی آمریکا در تعریف شاخص «امنیت غذایی» آمده است:

امنیت غذایی برای یک خانوار به‌معنای دسترسی تمامی اعضای آن در تمامی زمان‌ها به غذای کافی برای یک زندگی فعالانه و سالم است. امنیت غذایی در حداقل خود شامل موارد زیر است:

سهولتِ دسترس‌پذیر بودن مواد غذایی که از نظر مواد مغذی کافی و ایمن (سالم) است.

قابلیت اطمینان نسبت به دستیابی به مواد غذایی معمول و مقبول که به‌شیوه اجتماعی مقبولی تهیه شده باشد (بدون توسل به مراکز تأمین مواد غذایی اضطراری، مواد غذایی دورریز، دزدی یا دیگر راهبرد‌های مشابه).

در وبگاه دفتر پژوهش‌های اقتصادی وزارت کشاورزی آمریکا در تعریف شاخص «عدم‌امنیت غذایی» آمده است:

عدم امنیت غذایی شامل دسترس‌پذیری محدود یا نامطمئن به مواد غذایی است که از نظر مواد مغذی کافی و ایمن (سالم) باشد، یا قابلیت محدود یا نامطمئن برای دسترسی به مواد غذایی معمول و مقبول که به‌شیوه اجتماعی مقبولی تهیه شده باشد.

وزارت کشاورزی آمریکا تا پیش از سال ۲۰۰۶ میلادی، خانوار‌هایی را که امنیت غذایی بسیار پایینی را داشتند تحت عنوان «عدم‌امنیت غذایی همراه با گرسنگی» دسته‌بندی می‌کرد و آن‌ها را خانواده‌هایی می‌دانست که یکی یا تعداد بیشتری از اعضای آن‌ها طی سال پیش از آن به‌خاطر ناتوانی در تهیه غذای کافی تجربه گرسنگی را داشته است. «گرسنگی» در این حالت به وضعیت «احساس نامطبوع یا دردناک ناشی از فقدان غذا» نسبت داده می‌شد.

اما وزارت کشاورزی آمریکا از سال ۲۰۰۶ یک تعریف جدید را تحت عنوان «امنیت غذایی بسیار پایین» به‌جای «عدم‌امنیت غذایی همراه با گرسنگی» به‌کار می‌برد. بر اساس این تعریف جدید، عدم امنیت غذایی یک شرایط اقتصادی اجتماعی در سطح خانوار مرتبط با دسترسی محدود به مواد غذایی است؛ و گرسنگی یک شرایط روانشناختی در سطح فردی است که ناشی از عدم امنیت غذایی است.

طبق این شاخص، خانوار‌های آمریکایی در زمینه «امنیت غذایی» به چهار دسته تقسیم می‌شوند:

امنیت غذایی بالا: خانوار‌ها در دسترسی مداوم به غذای کافی با هیچ مشکل یا نگرانی مواجه نیستند.

امنیت غذایی حاشیه‌ای: خانوار‌ها برخی اوقات در زمینه دسترسی به مواد غذایی کافی با مشکل مواجه بوده و یا دچار نگرانی می‌شوند، اما کیفیت، تنوع و کمیت غذای دریافتی (مصرفی) آن‌ها به‌طور اساسی کاهش نمی‌یابد.

امنیت غذایی پایین: خانوار‌ها کیفیت، تنوع و مطبوع‌بودن رژیم غذایی خود را کاهش می‌دهند، اما کمیت غذای دریافتی (مصرفی) آن‌ها و الگوی خوراک معمول آن‌ها به‌طور اساسی دچار اختلال نمی‌شود.

امنیت غذایی بسیار پایین: طی سال، در اوقاتی، الگو‌های خوراک یکی یا تعداد بیشتری از اعضای خانوار دچار اختلال می‌شود و به‌خاطر فقدان پول و دیگر منابع خانوار برای تهیه غذا، غذای دریافتی (مصرفی) یک یا تعداد بیشتری از اعضای خانوار کاهش می‌یابد.
براساس پرسش‌های مطرح در سرشماری‌ها، آن تعداد از خانوار‌های آمریکایی که در تأمین مواد غذایی مورد نیاز خود با مشکل مواجه می‌شوند، براساس معرف‌های زیر به دو دسته تقسیم می‌شوند.

عدم‌امنیت غذایی:

این خانوار‌ها نگران این هستند که پیش از آنکه پول کافی برای خرید مواد غذایی بیشتر به‌دست آورند، (ذخیره) غذایشان تمام شود.
غذایی که خریداری می‌کنند باقی نمی‌ماند (کافی نیست) و پول کافی برای خرید مواد غذایی بیشتر ندارند.‌
نمی‌توانند وعده‌های غذایی متوازنی را تهیه و استفاده کنند.

امنیت غذایی بسیار پایین:

شامل خانوار‌هایی است که طی سال، در زمان‌هایی، الگو‌های خوراک یکی یا تعداد بیشتری از اعضای خانوار دچار اختلال می‌شود و به‌خاطر فقدان پول و دیگر منابع خانوار برای تهیه غذا، غذای دریافتی (مصرفی) یک یا تعداد بیشتری از اعضای خانوار کاهش می‌یابد.

درباره خانوار‌های فاقد فرزند، معرف‌های آن عبارتست از:

بزرگسالان کمتر از میزانی که فکر می‌کنند لازم است، غذا می‌خورند.
بزرگسالان اندازه وعده‌های غذایی را کاهش داده یا از برخی وعده‌های غذایی صرف‌نظر می‌کنند و طی سه ماه یا بیشتر از آن چنین کاری کنند.

منبع:تسنیم

انتهای پیام/

آمارهای رسمی از ۴۱میلیون شهروند گرسنه در آمریکا +نقشه و نمودار

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۱ ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۸
اي داد بيداد