به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، حوزه ادبیات در هفته گذشته شاهد رویدادهایی بود که در ادامه به آن می پردازیم.
مراسم پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت فردوسی (چهارشنبه) در تالار قلم سازمان اسناد و کتابخانه ملی با حضور غلامعلی حداد عادل رئیس بنیاد سعدی و رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، اشرف بروجردی رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی و جمعی از سفرای فارسی دان کشورهای خارجی برگزار شد.
در این مراسم، اشرف بروجردی رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به اینکه سخن از حکیم فردوسی و سراینده شاهنامه است،گفت: شاهنامه فردوسی نه تنها میراث ماندگار ایران بلکه شاهکاری بی بدیل در ادبیات جهان است که با سی و اندی سال رنج بردن حکیم طوس بازسازی شده و تداوم یافته است.
وی افزود:منبع شاهنامه بیشتر خداینامه بوده و با بینش شاعر مسلمان قرن ۴ و با نگاه مردمی سروده شده که دوره باستان را پشت سر گذاشته است.
بروجردی بیان کرد: فردوسی با آگاهی از سنت که نیاز زمان خود بود به سرودن اسطورههای پیشین پرداخت. شاهنامه در ساختار بیرونی خود، ساختار دورانی را دارا بود که در آن توصیف شاهان آرمانی است. شاید این بازسازی آرمانی یکی از بزرگترین آموزههای شاهنامه برای شاعران امروز است. حضور زنان در شاهنامه حضوری فراگیر و سازنده است که از میان هزاران هزار مردمی که در شاهنامه حضور دارند حضور زنان و مردان قهرمان با هم برابر است.
محسن صالحی متولد ۱۳۴۸ و اهل روستای حاجی آباد اصفهان؛ طنزنویس خوب انقلابی که نزدیک به سه سال در جبهه حضور داشت و از جهادگران و یادگاران اهل قلم دفاع مقدس بود، (۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸)، پس از سالها تحمل درد و رنج در زادگاه خود به درجه شهادت نائل آمد.
او در ۲۰ سالی که در قم زندگی میکرد، علاوه بر تحصیل علوم حوزوی به کار فرهنگی و نویسندگی مشغول بود. این چند سال اخیر عمر با برکتش با توجه به مصدومیت و عوارض شیمیایی جنگ، به دستور پزشک در روستای حاجی آباد اصفهان ساکن و به کشاورزی مشغول بود.
حسین انتظامی رئیس کارگروه ساماندهی کاغذ گفت: در جلسهای که به همت معاون اول رئیس جمهور و با حضور مسئولان همه دستگاههای مرتبط با کاغذ از جمله وزیر ارشاد و رئیس بانک مرکزی و نمایندگان حوزههای نشر و مطبوعات تشکیل شد، پیشنهاد مشترک وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت، معدن، تجارت بررسی شد و با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر حل مساله کاغذ حوزه فرهنگ مقرر شد ارز تخصیصی برای مصرف کاغذ نشر و مطبوعات، همچنان ۴۲۰۰ تومانی باقی بماند.
وی در خصوص سایر مصوبات این جلسه که به ریاست معاون اول رئیس جمهور تشکیل شد، توضیح داد: در این جلسه بر وظیفه نظارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نحوه توزیع این کاغذها تاکید شد. همچنین مقرر شد کاغذهای موجود در گمرک، ظرف دو هفته ترخیص و توزیع شوند.
انتظامی افزود: در این جلسه همچنین بر رفع موانع و افزایش میزان تولید کاغذ توسط کارخانجات داخلی به عنوان یک سیاست مبنایی تاکید شد.
چهار کتاب نشر اسم با عناوین «سرشار زندگی»، «تذکره اندوهگینان»، «آمریکایی» و «هزارتوی سعودی» تجدید چاپ و روانه کتابفروشیها شد.
رمان «سرشار زندگی»، قصهای از خرده دلشورههای زن و شوهری است. شرح واقعی بخشهایی از زندگی نویسندهاش جان فانته که با زبانی طنزآمیز گوشههای لطیفی از عشق به همسرش را برای خواننده به تصویر میکشد. سرشار زندگی را محمدرضا شکاری ترجمه کرده و اکنون چاپ چهارم آن در کمتر از دو سال به کتابفروشیها رسیده است.
رمان «تذکره اندوهگینان» بازنویسی یک نسخه دستنویس قرن چهارم است. نسخهای که خود، داستان و سرگذشتی دارد. داستان از دلباختگی پسری چوپان و حادثهای که در پی آن رخ میدهد، آغاز میشود. حادثهای که عبدالله، پسر سرگشته داستان را در آستانۀ سفر قرار میدهد. سفری که بیش از آنکه وی را در زمین سیر دهد، در خویشتن فرو میبرد و عبدالله در سفر چاره سرگشتگی خویش را میجوید. سفری دراز از نبودن و سرگشتگی تا بازگشت و وصال؛ «تذکره اندوهگینان» نوشته حسامالدین مطهری است و اکنون چاپ دوم آن منتشر شده است.
انتهای پیام/