به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ،پرویز میرزایی رئیس مرکز بهداشت خرمشهر گفت: طرح یدسنجی طی سه مرحله و در میان دانشآموزان دختر و پسر ردههای سنی هشت تا ۱۰ سال و توسط واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خرمشهر انجام شد.
وی ادامه داد: این برنامه طبق دستورالعمل پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید، به صورت سالانه اجرا میشود.
رئیس مرکز بهداشت خرمشهر با اشاره به اینکه شیوع گواتر درکشور درسال ۱۳۸۶ به میزان ۶۸ درصد بوده است، افزود: براساس چهارمین پایش ملی برنامه پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید، این میزان به ۶ و نیم درصد رسیده است.
میرزایی گفت: نتیجه این پایش نشان داده است که میزان ید در ادرار دانشآموزان کشور بیش از ۱۰۰ میکروگرم در لیتر است که این کاهش، نتیجه اضافه کردن ید در نمک خوراکی است.
وی با تاکید بر اینکه کمبود ید میتواند از ابتداییترین مرحله زندگی، انسان را دستخوش مخاطراتی کند،ادامه داد: رژیم غذایی معمول سهم کمی در تأمین ید موردنیاز بدن دارد، لذا میبایست از منابع غذایی دارای ید همچون میگو، نمک یددار و ماهیهای آب شور استفاده مداوم کرد.
انتهای پیام/ د