به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، شورای معادن استان کرمان به ریاست استاندار کرمان و با حضور اعضای این شورا در سالن پیامبر اعظم (ص) برگزار شد.
پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در این جلسه با بیان اینکه همیشه گفته میشود بخش خصوصی منابع لازم برای عملیات اکتشافی را ندارد، گفت: باید اجازه داد شرکتهایی که میتوانند منابع بیاورند و عملیات اکتشافی انجام دهند، این کار را انجام دهند.
محمدرضا پورابراهیمی افزود: محدودههای معدنی متعددی در استان کرمان وجود دارد، اما اطلاعات اکتشافی را نداریم و شرکتهای بزرگ معدنی از جمله گل گهر، مس، گهر زمین، مدیکو و ... باید مکلف به تشکیل شرکت اکتشافی شوند که ۵۰ درصد را خودشان عملیات بهره برداری داشته باشند و ۵۰ درصد را بخش خصوصی انجام دهد.
وی اظهارداشت: در حوزه معادن سرب و روی شمال استان اولویت صدور مجوزها با شرط فرآوری در استان خواهد بود و شرکتی که فرآوری را همراه با استخراج داشته باشد را مورد استقبال قرار میدهیم.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، خواستار ارائه گزارش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان در رابطه با وضعیت مجوزهای اکتشاف و بهره برداری شد و ادامه داد: ظرفیت ممتازی در حوزه معادن فراهم شده و در سال جاری با تغییرات نرخ ارز اتفاق مثبتی را شاهد بودیم که بسیاری از پهنهها و محدودههای معدنی ما به ویژه زغالسنگ از صرفه اقتصادی برخوردار شده اند.
پورابراهیمی ادامه داد: اگر اکنون نتوانیم سرعت بخشی را در حوزه معادن ایجاد کنیم، مشخص نیست دیگر این امکان فراهم شود، لذا برنامه جامع اتاق بازرگانی و صمت جهت فعال شدن بخش معادن در اسرع وقت ارائه گردد.
وی تصریح کرد: حوزه گردش منابع مالی شرکتهای بزرگ در این استان مساله بسیار مهمی است که تاکنون تمکینی از سوی شرکتهای بزرگ برای کل منابع خودشان در استان شاهد نبودیم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز با بیان اینکه معادن به دلیل اشتغال بالای خود باید مورد توجه ویژه قرار گیرند، گفت: وقتی معدنی تعطیل میشود و در صورت داشتن متقاضی باید در شورای معادن استان درباره آن تصمیم گیری شود.
مهدی حسینی نژاد اظهارداشت: تصمیم گیری درباره افراز معادن شن و ماسه، مشکلات معادن زغالسنگ حتکن و داربیدخون و موضوع استمهال شرکت صنایع ملی مس ایران از موضوعات مطرح شده در این جلسه بود.
انتهای پیام/ی