نگار عابدی بازیگر نمایش «اکلیل» در گفتگو با خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص اجرای این نمایش گفت: نمایش «اکلیل» بسیار پسندیدم، زیرا این نمایش یک ایده کلی از مهتاب شکریان و مهدی کوشکی بود که من را نیز در جریان کار قرار دادند.
وی ادامه داد: مهدی کوشکی با زحمات فراوان در طول تمرینها این متن پرهیجان و در عین حال روزمره، مینیمال و مدرن را مینوشت، به همین دلیل دیالوگهای آن بسیار تازگی دارد. ضمن اینکه من به کارهایی که به این شکل و در روند تمرین شکل میگیرد را به شدت میپسندم, زیرا خیلی به مدرنتیه، خلاقیت و تازه بودن نزدیک میشود و همیشه شکلی بدیع و تازه به خود میگیرد، در حالی که برای آن تمرین شده است. این دلایل سبب شد تا نمایش «اکلیل» را بپذیرم و البته همکاری من با مهتاب شکریان و ایدههای ناب او نیز از دلایل دیگر من بود.
عابدی با اشاره به اینکه نمایش «اکلیل» سراسر هیجان است، بیان کرد: به نظر من نمایش «اکلیل» سراسر پویا، هیجان و لذت بخش است، زیرا کاراکتری که در آن ایفای نقش میکنم شخصیت زنی را نشان میدهد که حالت ذهنی خاصی دارد و شاید یک زن معمولی یک چنین تصمیماتی را در زندگی روزمره خود نگرفته و این روابط را با همسر خود ندارد.
وی در خصوص مشکلات تئاتر و تلویزیون گفت: بیشترین فعالیت من در عرصه تئاتر بوده، ولی در تلویزیون فعالیتهای محدودی داشتم که البته پروژه های موفقی بودند، ولی با این وجود هم تئاتر و هم تلویزیون را در معرض آسیب میبینم. در کل هنرهای دراماتیک ما در کشور در معرض آسیب است. به این دلیل که آنتنهای بیگانه، پروژههایی را در سطحیترین شکل ممکن می سازند، ولی با پرداختن به ظواهر و رنگ و لعابها مخاطب عام را جذب میکند. در صورتی که این پروژها عمق ندارد و همه دارای سناریوهای یکسان هستند. در حالی که ما در کشور خود نویسندگان و درام نویسان و عوامل حرفه ای، کاربلد و قوی بسیار داریم که باید از آنها بیشتر حمایت شود.
عابدی با اشاره به اینکه مخاطب تلویزیون نسبت به تئاتر بیشتر است، افزود: تئاتر یک هنر خاص و ویژه است. متاسفانه هنوز تعداد زیادی از مردم هستند که میپرسند این ساختمان تئاتر شهر چیست و در آن چه کار میکنند؟ و از تئاتر و نحوه اجرای آن مطلع نیستند. تئاتر در معرض ضربه شدیدتری است و در سالهای اخیر پای سرمایه گذاران و تهیه کنندگانی به تئاترهای خصوصی باز شده که هیچگونه علاقه و ذوق هنری ندارند و فقط میخواهند سرمایه خود را چندین برابر کنند و بروند. این انگیزه در آنها سبب میشود که در حیطههای مختلف تولید یک تئاتر از جمله انتخاب بازیگر، انتخاب متن نمایش و در همه مراحل تئاتر و... هر آنچه به بازگشت سود و سرمایه آنها کمک بیشتر کند، دخالت مستقیم میکنند. همین موضوع سبب کاهش کیفیت تئاتر میشود در نتیجه به هنر اصیل و ناب تئاتر توجهی نمیشود. در حال حاضر هنرمندانی در تئاتر فعالیت میکنند که در سیستم تعریف شده فعلی به نظر میرسد که سبب فروش بیشتر یک پروژه تئاتری میشوند.
وی افزود: من نمیگویم که این تئاترهای خصوصی نباشند، ولی نباید تئاتر اصیل را فراموش کرد. تئاتر و تلویزیون هر دو در معرض آسیب هستند و البته سینما هم داستانهای خود را دارد، ولی از طرفی سینما به دلیل اندیشه محوری و ایدهها و بیان حس واقعی هم جنس تئاتر است.
عابدی در خصوص کارهای آتی خود گفت: یک پروژه هنری و بی کلام دارم که بسیار خاص و زنانه است. این کار توسط زهره بهروزی نیا کارگردانی میشود و حدود ۵ ماهی است که در حال تمرین آن هستیم و در تیر و مرداد ماه در تماشاخانه سپند اجرا خواهد شد.
انتهای پیام/