ضا میرزائی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، گفت: استان مرکزی به عنوان سومین استان کشور در تنوع زیستی مطرح است و موزه حیات وحش اراک نمایی از جلوههای طبیعی و چشم اندازهای بکر این استان را فراروی بینندگان و علاقمندان به حیات وحش و تنوع زیستی گذاشته است.
میرزائی افزود: موزه تاریخ طبیعی از جمله مکانهای فرهنگی، اجتماعی، علمی، پژوهشی و نمایشگاهی است که میتواند در شناساندن زیست بومهای مختلف و جلوههای تنوع زیستی به قشرهای مختلف جامعه نقش ارزندهای ایفا کند وآنها را به حفاظت از محیط زیست علاقمند سازد.
وی با تاکید براینکه این موزه منحصر به فرد مرجعی برای حضور علاقهمندان به طبیعت، دانش پژوهان و اقشار مردم است اضافه کرد: اطلاعات مفیدی از گونههای تنوع زیستی استان و کشور در اختیار بازدید کنندگان از این موزه قرار میگیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی بیان کرد: در موزه ارزشمند تاریخ طبیعی اراک بیش از ۳۶۰ گونه از پستانداران، پرندگان، خزندگان، دوزیستان و ماهیها به نمایش درآمده و ۸۲۷ نمونه از بی مهرگان، ۱۷ نمونه جمجمه و ۵۰ نمونه از سنگها و کانیها به شکل جذاب و دیدنی در قسمتی از این موزه به عنوان داشتههای تنوع زیستی جلوه گری میکند.
وی ادامه داد: وجود نمونههایی از غاز پیشانی سفید کوچک که در فهرست گونههای آسیب پذیر قرار دارد از ویژگیهای بخش پرندگان این موزه است وهمچنین یک نمونه خروس کولی سینه سیاه که جزو پرندگان اتفاقی ایران است در موزه موجود است.
موزه تاریخ طبیعی استان با چینشی مناسب و تنوع گونهای بالا از سال ۱۳۷۸ افتتاح شده و معرف داشتههای طبیعی و زیستی استان مرکزی است.
سه طبقه این موزه با وسعت ۴۲۵ مترمربع، کلکسیونی از ۱۳ هزار و چهار نمونه مهره دار و بی مهرهها است که با آرایشی زیبا فرا روی بینندگان قرار گرفته است.
انتهای پیام / ج