مهسا مجللی مربی تیم ملی آبهای آرام بانوان کشورمان که این روزها در اردوی آمادگی برای شرکت در مسابقات کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۰ توکیو به سر میبرند در گفتگو با خبرنگار پایه و آبی گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، در مور شرایط تمرینات تیم اظهار کرد: بعد از بازیهای آسیایی جاکارتا ۲۰۱۸ این دومین اردوی تیم ملی آبهای آرام بانوان است که تشکیل شده است. ۱۰ نفر برای شرکت در تمرینات انتخاب شده اند و در حال حاضر یک نفر به خاطر شرایط خاصی که داشته است درتمرینات حضور ندارد و در زمان بازگشت دوباره از او تست خواهیم گرفت. فصل زمستان را به دلیل نامشخص بودن شرایط فدراسیون برای تمرین کردن از دست داده ایم. قایقرانان زمان تمرینات عمومی را از دست دادند و در حال تلاش برای جبران این موضوع هستیم تا در مسابقات کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۰ توکیو بتوانیم عملکرد خوبی داشته باشیم.
او در پاسخ به این سوال که آیا از نظر امکانات لازم شرایط مناسبی دارند یا خیر گفت: قایقرانی رشتههای مختلفی دارد و ما در بخش آبهای آرام از نظر قایق و پارو مشکل خاصی نداریم. پاروها که شخصی است و قایقها نیز توسط فدراسیون در اختیار ورزشکاران قرار میگیرد. سهرابیان مقدم رئیس فدراسیون زمان زیادی نیست که دراین سمت قرار گرفته است و تا زمانی که بخواهد شرایط را پایدار کند زمان خواهد برد. در حال حاضر از نظر امکانات شرایط بدی نداریم.
مجللی درمورد داشتن امکانات به روز دنیا گفت: اینکه انتظار داشته باشیم امکانات روز دنیا را در اختیار داشته باشیم در شرایط فعلی کشور امکان پذیر نخواهد بود. اگر بتوانیم امکانات به روز داشته باشیم قطعا خوب خواهد بود، اما با توجه به اینکه به تازگی رئیس فدراسیون انتخاب شده است و مسائل دیگری که وجود دارد در حال حاضر نمیتوانیم انتظار داشته باشیم با سرعت بسیار زیاد تغییرات جدی در شرایط قایقرانی کشورمان ایجاد شود. قایقهایی که با آنها تمرین میکنیم خوب است و مشکلی با آنها نداریم.
او در مورد زمانهایی که تعداد ورزشکاران در اردو زیاد است گفت: مشکلات کوچکی وجود دارد به عنوان مثال زمانی که تعداد نفرات حاضر در اردوها افزایش پیدا میکند امکان دارد تعداد قایقها کم باشد، اما در حال حاضر، چون بیشتر تمرکزمان روی قایقرانانی است که احتمال کسب سهیه المپیک توسط آنها بیشتر است با مشکل تعداد قایق مواجه نیستیم.
مجللی در مورد شرایط قایقرانان برای شرکت در مسابقات کسب سهمیه گفت: نزدیکترین مسابقاتی که برای کسب سهمیه المپیک در پیش داریم مسابقات جهانی است که در مرداد ماه برگزار خواهد شد. اما واقعیتی که وجود دارد ورزشکاری که بعد از بازیهای آسیایی به خانه اش رفته و ۶، ۷ ماه تمرین نکرده است شرایط خوب ندارد نمیتوان انتظار داشت که مسابقات قهرمانی جهان کار خارق العادهای انجام دهد. برای نتیجه گیری این ورزشکارنیاز دارد مدت زمان طولانی زیر نظر مربی تمرین کند و به آمادگی لازم برسد. در این ۴ هفتهای که در حال تمرین کردن هستیم خداراشکر شرایط بچهها در این مدت بهبود یافته است.
او ادمه داد: اینکه بخواهیم بگوییم در مسابقات جهانی میتوانیم کسب سهمیه کنیم کمی زود است و کار بسیار سختی نیز در پیش خواهیم داشت. رقبای آسیایی ما در سطح جهانی نیز بسیار خوب هستند. در این مسابقات بیشتر به دنبال این هستیم که عملکرد رقبای آسیایی مان را مورد ارزیابی قرار دهیم و میزان آمادگی خودمان را نسبت به آنها بسنجیم. تمام تلاشمان را میکنیم در مسابقات جهانی بهترین نتیجه ممکن را بگیریم، اما نمیتوانیم قول کسب سهمیه دهیم. تمرکز بیشتر ما برای کسب سهمیه روی بازیهای آسیایی است که فروردین سال ۱۳۹۹ در تایلند برگزار خواهد شد.
مجللی درمورد موادی که سهمیه به آنها تعلق میگیرد گفت: در مسابقات جهانی به ۵ قایق اول جهان در ماده کایاک تک نفره ۲۰۰ متر و ۵۰۰ متر، ۶ قایق اول جهان در ماده کایاک ۲ نفره ۵۰۰ متر، ۱۰ قایق اول ماده کایاک ۴ نفره، ۵ نفر اول کانو تک نفره و ۸ قایق اول کانو ۲ نفره سهمیه تعلق میگیرد. در مسابقات آسیایی یک سهمیه در کایاک تک نفره ۲۰۰ متر و یک سهیمه در کایاک تک نفره ۵۰۰ متر، یک سهمیه در کایاک ۲ نفره ۵۰۰ متر یک سهمیه در کانو ۲ نفره ۵۰۰ متر و یک کانو تک نفره ۲۰۰ متر. البته این سهمیهها شرایط خاصی دارد و در صورت گرفتن سهمیه در مسابقات جهانی قوانین تغییر میکند.
مربی تیم ملی آبهای آرام بانوان کشورمان گفت: برای کسب سهمیه نا امید نیستیم، اما شرایط سختی در پیش خواهیم داشت. یک دست هیچ وقت صدا ندارد و برای اینکه بتوانیم نتیجه بگیریم باید جزئیات گوناگونی مهیا باشد. تغذیه، روانشناس و خیلی موارد ریز که شاید به نظر نیاید، اما واقعا مهم است. اینکه وزارت ورزش چقدر کمک کند تا فدراسیون نیز بتواند از ما حمایت کند بسیار مهم است.
او در مورد شرایط سختی که ورزشکارن پشت سر میگذارند و انتظاراتی که وجود دارد گفت: ورزشکار نیاز دارد که از نظر روحی در شرایط خوبی باشد، اما در حال حاضر یکی از مسائلی که وجود دارد همین جوایز بازیهای آسیای جاکارتا است که گفته میشود قرار است حواله شود. وزشکار پیش خودش میگویید من به سختی در شرایط مختلف زیر آفتاب و باران تمرین میکنم و برای کارم وقت میگذارم در نهایت چنین اتفاقی میافتد از نظر انگیزشی دچار مشکل میشود. نمیتوانیم بگوییم ورزشکار فقط به خاطر مسائل مادی ورزش میکند و بیشترشان به خصوص رشتهی قایقرانی که پول زیادی در آن نیست از روی عشق و علاقه به این ورزش میپردازند. اما به هر حال مسائل مادی نیز یک انگیزه محسوب مشود و در پاسخ به این سوال که آیای سهمیه میگیریم یا خیر باید جزئیات زیادی را قبل از آن در نظر گرفت.
او در پاسخ به این سوال که آیا اردوی برون مرزی در نظر گرفته شده است یا خیر گفت: رئیس فدراسیون به ما گفته است درخواست اردوهایی که در نظر داریم را به او بدهیم، اما باید این موضوع را در نظر بگیریم که بودجه مورد نیاز برای اردوهی برون مرزی تامین شود. به نظر من فدراسیون نیاز به زمان دارد تا رئیس جدید بتواند شرایط پایدارتری ایجاد کند. تا جایی که من میبینم سهرابیان فرد پیگیری است و این موضوع باعث ایجاد دلگرمی برای ورزشکاران و مربیان میشود. او نقاط ضعف و قوت را میبیند و تا جایی که من با اوهمکاری داشته ام تلاش خود را میکند تا مشکلات را رفع کند. اما در مدت زمان کوتاه نه از فدراسیون نه از ورزشکار و نه از مربی نمیتوان انتظار خاصی داشت. امیدورام وزارت ورزش رشتههای ورزشی غیر توپی را بیشتر مورد حمایت قرار دهد تا ورزشکاران با انگیزه بیشتری در مسابقات شرکت کنند. حمیات از ورزشکاران و البته مربیان بسیار مهم است. مربیان شرایط چندان خوبی ندارند.
بیشتر بخوانید:
فدراسیون قایقرانی رشتهی جدیدی ایجاد میکند
اقلیمی: قایق ها قدیمی شده است/ حقوق ۷۰۰ هزار تومانی برای یک قایقران واقعا کم است
انتهای پیام/