ملک‌زاده گفت: ۵۰ درصد از سرطان‌ها در هنگام مراجعه و تشخیص قابل درمان هستند.

مشکل گاز هلیوم در تجهیزات پزشکی رفع شد/ بیش از ۵۰ درصد سرطان‌ها در هنگام تشخیص قابل لمس هستند/ از هر ۱۰۰ هزار ایرانی ۱۵۸ نفر با سرطان دست و پنجه نرم می‌کندبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، رضاملک‌زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در نشستی که صبح امروز به مناسبت هفته سلامت گوارش در پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد بیمارستان شریعتی برگزار شد، اظهار کرد: خوشبختانه در بررسی‌های اخیر آمار‌های دقیقی از شیوع از سرطان‌ در کشور در اختیار ما قرار گرفت و طی آن مشخص شد که در سال ۹۳ در مجموع ۱۱۲ هزار نفر به بیماری سرطان مبتلا شدند، نرخ ابتلا به سرطان چیزی حدود ۱۸۵ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر بود.

سرطان‌ گوارش، بیشترین شروع را در بین سرطان‌ها دارد

وی ادامه داد: در این بین سرطان‌ دستگاه گوارش کماکان بیشترین شروع را در بین سرطان‌ها دارند و رقمی حدود ۲۷ درصد را به خود اختصاص می‌دهد؛ همچنین دربین سرطان‌های دستگاه گوارش سرطان معده بیشترین شیوع را در بین مردان دارد؛ با تلاش‌های انجام شده توانستیم رشد ان را کنترل کنیم و امیدواریم به زود شاهد کاهش آمار ابتلا به این سرطان باشیم.

ملک‌زاده گفت: مدتی پیش سرطان مری در کشور بیشترین شیوع را نسبت به همه کشور‌های دنیا داشت به طوری که از ۱۰۰ در ۱۰۰ هزار به این بیماری مبتلا بودند و امروزه این عدد به ۲۰ نفر از هر ۱۰۰ هزار نفر رسیده است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تصریح کرد: ۸۰ درصد از عوامل این قبیل سرطان‌ها به خصوص سرطان مری قابل پیش گیری است؛ عوامل اصلی بروز این سرطان‌ها مصرف تریاک و سیگار، آلودگی هوای داخل خانه، مصرف آب غیر لوله کشی، مسواک نزدن، کمبود مصرف میوه و سبزی‌جات و مصرف مایعات به خصوص چای داغ بود، پس کنترل این عوامل می‌تواند تا ۸۰ درصد شیوع این بیماری را کاهش دهد.

بیش از ۸۰ درصد ایرانی‌ها اضافه وزن دارند

وی تاکید کرد: چاقی و بی تحرکی عامل اصلی ابتلا به سرطان روده بزرگ و سرطان‌های سینه و رحم در خانم‌هاست؛ حدود ۸۰ درصد از مردم کشورمان تحرک کافی ندارند و جالب آنجاست که چاقی در روستا شیوع بیشتری نسبت به شهر‌ها دارد.

ملک‌زاده افزود: سوال اصلی آنجاست که چه اقداماتی باید برای کنترل سرطان‌ها انجام دهیم؛ سبک زندگی سالم، رژیم غذایی مناسب و تحرک کافی بهترین راهکار‌ها برای دوری از سرطان است؛ باید از مصرف دخانیات دوری، بهداشت دهان را رعایت و مصرف میوه و سبزیجات را بیشتر کنید؛ برای کنترل چاقی به همکاری مردم احتیاج داریم.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درباره تشخیص زودهنگام سرطان مری و معده گفت: در حال حاظر راهکار خاصی برای جلوگیری از بروز سرطان مری و معده یا تشخیص زود هنگام آن وجود ندارد؛ تحقیقات لازم در این حوزه در حال انجام است، اما هنوز نه تنها در کشور ما بلکه در دنیا چنین راهکاری وجود ندارد.

وی ادامه داد: در مورد سرطان روده بزرگ شرایط متفاوت است و از چنین امکاناتی بهره‌مند هستیم؛ روش جدیدی در کشور ما در حال تست است تا کسانی که به سن ۵۰ سالگی می‌رسند یا سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان روده را دارند. با انجام آزمایش مدفوع مورد معاینه قرار بگیرند؛ این سرطان پیش از بروز به صورت جدی باعث ایجاد زایعاتی به نام پلیپ می‌شود که اگر برداشته شوند، می‌توانیم سرطان را کنترل کنیم.

ملک زاده اظهار کرد: در حال حاضر این خدمت برای داوطلبان انجام می‌شود و در حال بررسی شرایط هستیم که بتوانیم به طور اجباری و در کل کشور آن را انجام دهیم.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ادامه داد: کسانی که سابقه بروز این سرطان را دارند باید ۱۰ سال پیش سن متوسط بروز سرطان تحت آزمایش قرار بگیرند؛ اگر فرد تحت معاینه سالم باشد هر ۱۰ سال، اگر سه تا پلیپ بود هر پنج سال و اگر تعداد آن‌ها بیش از سه تا بود باید هر سه سال مورد آزمایش قرار بگیرند.

وی درباره برنامه‌های وزارت بهداشت برای هفته سلامت گوارش گفت: بیش از هر چیزی به آموزش عمومی خواهیم پرداخت و سمینار‌های آموزشی برای پزشکان که در نقاط مختلف کشور برگزار می‌شود.

ملک زاده درباره مشکلات تعمیر تجهیزات پزشکی بیان کرد: دنبال حل تمامی مشکلات است یکی از مشکلات بزرگی که با آن مواجه بودیم خروج گاز هلیوم دستگاه‌ها و از کار افتادن آن برای رفع این مشکل با ۲ شرکت دانش بنیان قرارداد بستیم در حال حاضر آن‌ها این مشکل را رفع کرده و در حال تست دستگاه‌های از کار افتاده هستند.

در بحث تجهیزات پزشکی مشکلی نخواهیم داشت

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ادامه داد: احتیاجات کشور از طرف وزارت بهداشت به دانش بنیان اطلاع داده می‌شود و آن‌ها به دنبال رفع این نیاز‌ها خواهند بود و به شما اطمینان می‌دهم که در بحث تجهیزات پزشکی با مشکلی مواجه نخواهیم بود و در برخی از تجهیزات مثل دستگاه‌های ام آر آی بیش از نیاز مجهز هستیم و حتی برخی از شهر‌های کوچک از این دستگاه بهره‌مند هستند و می‌توانید اطمینان داشته باشید مشکلات ارزی تاثیری بر ارائه خدمات نخواهند داشت و دستگاه‌های مورد نیازمان را در داخل کشور تولید خواهیم کرد.

وی یادآوری کرد ۵۰ درصد از سرطان‌ها در هنگام مراجعه و تشخیص قابل درمان هستند و سرطان‌های مری و معده شرایط مناسبی داشته و در بسیاری از موارد بدون شیمی درمانی می‌توانیم آن‌ها را درمان کنیم، سرطان روده هم در اغلب مقاله با انجام اعمال جراحی و استفاده از دارو‌ها قابل کنترل است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.