کورش رکنی رئیس نجوم و اکتشافات فضایی در گفتوگو با خبرنگار حوزه فنآوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: مشتری پنجمین سیاره سامانه خورشیدی (از لحاظ نزدیکی به خورشید) و بزرگترین آنهاست که ۱۱ زمین در طول استوای این سیاره جای میگیرد، جرم آن بیش از ۲ برابر مجموع جرم تمامی دیگر سیارات است، در سال ۱۹۷۹، فضاپیمای وویجر، سیستم حلقهای کم فروغی (همچون زحل) را اطراف مشتری کشف کرد، تمامی چهار سیاره گازی منظومه شمسی دارای سیستم حلقهای هستند.
وی ادامه داد: نوارهای رنگین قرص این سیاره، ابرهایی از آمونیاک و آب هستند که در جوی از هیدروژن و هلیوم شناور مانده اند؛ تاکنون ۹ فضاپیما این سیاره را ملاقات کرده اند، در حال حاضر فضاپیمای جونوی ناسا در حال کشف جزئیات بیشتری از این سیاره است، جونو در سال ۲۰۱۶ به مشتری رسید.
بیشتر بخوانید: ماه در همنشینی با "قلب العقرب"
رئیس نجوم و اکتشافات فضایی بیان کرد: براساس یافتههای این مدارگرد، لکه سرخ رنگ بزرگ بر روی مشتری، طوفانی بزرگتر از زمین است که به مدت حداقل ۳۰۰ سال این سیاره را درمی نوردد؛ ریشه این طوفان به حدود ۳۰۰ کیلومتر در جو سیاره نفوذ کرده است.
رکنی تشریح کرد: امشب ماه و مشتری در ساعت ۲۰ به وضعیت مقارنه میرسند و ماه در فاصله ۱.۳ درجه شمال این سیاره قرار میگیرد. در لحظه مقارنه این ۲ جرم در زیر افق قرار دارند. اما شما میتوانید در ساعت ۲۲:۲۰ زمانیکه جدایی آنها به ۱.۶ درجه میرسد این مقارنه زیبا را ببینید.
انتهای پیام/