به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سفره افطاری در ماه رمضان میتواند بنا بر سلیقه و علاقه روزداران متفاوت باشد. بعضیها آن را ساده و با یک فنجان چای، نان و پنیر و خرما برگزار میکنند و برخی دیگر مواد غذایی و دسرهایی را اضافه میکنند و سفرهشان را پرو پیمانتر و رنگینتر میچینند.
اما با این حال میتوان به برخی اقلامی که به طور معمول سر سفره افطاری قرار میگیرد، اشاره کرد.
نان، پنیر، چای، خرما و سبزی معمولا پایه ثابت سفرهای افطاری هستند و اقلام دیگری مثل شیر، گردو، زولبیا و بامیه، حلیم و آش هم میتواند بر اساس سلیقه و البته سطح درآمد افراد در سفره افطاری قرار بگیرد.
قیمتهای زیر برای رمضان سال ۱۳۹۸ هستند:
هر کیلوگرم رطب مضافتی به طور میانگین ۵۰ هزار تومان قیمت دارد.
هر کیلوگرم خرما پیارم به طور میانگین ۱۰۰ هزار تومان قیمت دارد.
نان سنگگ در نانواییهای سطح شهر ۲۰۰۰ تومان عرضه میشود.
پنیر در بستههای ۳۵۰ گرمی به طور میانگین ۷۰۰۰ تومان قیمت دارد.
شیر در بطریهای یک لیتری به طور متوسط ۵۰۰۰ تومان قیمت دارد.
شیر کیسهای به طور میانگین با قیمت ۳۵۰۰ تومان عرضه میشود.
سبزی خوردن به طور متوسط کیلویی ۴۰۰۰ تومان قیمت دارد.
سبزی هر دسته ۵۰۰ تومان قیمت دارد.
یک کیلوگرم گردو به طور میانگین ۱۹۵ هزار تومان عرضه میشود.
هر کیلوگرم حلیم ۲۰ هزار تومان قیمت دارد.
هر کیلوگرم آش رشته ۱۵ هزار تومان قیمت دارد.
هر کیلوگرم زولبیا و بامیه در قنادیها کیلویی ۲۰ هزار تومان عرضه میشود.
بر اساس قیمتهای این اقلام، هزینه یک سفره افطاری مختصر برای یک خانواده چهار نفره که شامل دو نان سنگک، چای، پنیر، خرما و سبزی خوردن باشد به طور متوسط ۲۰ تا ۴۰ هزار تومان میشود.
اما سفره افطاری که اقلام بیشتری را علاوه بر نان سنگک، چای، پنیر، خرما و سبزی خوردن داشته باشد و شامل اقلام دیگری همچون زولبیا و بامیه، گردو، آش رشته یا حلیم باشد برای یک خانواده چهار نفره بین ۵۰ تا ۸۰ هزار تومان هزینه خواهد داشت.
البته قیمت انواع مواد غذایی که در این گزارش لحاظ شده بر اساس نرخهای متوسط سطح شهر بوده و همچنین با توجه به اینکه چیدن سفره افطار کاملا سلیقهای و تا حدودی براساس سطح درآمد افراد است، هزینه محاسبه شده کاملا نسبی است و به همین دلیل نمیتوان قیمت مشخصی را برای آن تعیین کرد و میتوان مبلغ کمتر یا بیشتر برای آن در نظر گرفت.
منبع: روز یاتو
انتهای پیام/