به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، فرهاد دلق پوش رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان در حاشیه بازدید از واحد صنعتی ریسندگی خاور گفت: پتانسیل هیچ جایی در کشور به اندازه استانهای ساحلی به ویژه گیلان و مازندران مهیای ایجاد فعالیت صنایع نساجی نیست.
وی با اشاره به اینکه رطوبت خدادادی در گیلان باعث خوش ریسی میشود و کار ریسندگی را تسهیل میکند، افزود: اهلیت و تخصص سرمایه گذاران در بخش صنعت تحلیل و بررسی شود تا در هنگام خصوصی سازی بخش صنعت دچار آسیب نشود و اصلاً در احیاء و حفظ ظرفیتهای اقتصادی کشور با احدی تعارف نمیکنیم وبویژه صنعت نساجی و ریسندگی برای رونق اقتصاد و افزایش اشتغال یک فرصت و امکان ملی است که در گیلان واقع شده است.
دلق پوش با بیان اینکه در شرایط جنگ اقتصادی فعالیت هر واحد صنعتی تیری در چشم دشمن است، تصریح کرد: اگر یک واحد صنعتی راکد شود جفا به کل کشور است و به ویژه صنعت نساجی یک زنجیره است و هر کدام از این حلقهها باید در جای خود حفظ شود تا بتواند وظیفه در اشتغال و اقتصاد به نحو مطلوب ایفا نماید.
دکتر دلق پوش سرمایهگذاری در تولید را فرای درآمدزایی دانست و گفت: تلاش و سرمایهگذاری در حوزه تولید به مردم جامعه حیات و زندگی میبخشد و اثرات آن همانند حوزههای دیگر کوتاهمدت نخواهد بود و با ارزش افزوده ایجاد شده در آن، سود حاصله تداوم و استمرار خواهد داشت.
وی برای اعطای تسهیلات نوسازی و بازسازی از صنایع نساجی قول مساعد داد و گفت: برای ایجاد مجدد تاسیسات و ابنیه کارخانجات در زمان کنونی صدها برابر باید هزینه شود، ولی با نوسازی و بهسازی به روز رسانی ماشین آلات میتوانیم زمینه فعالیت آن را با ارزش افزوده مضاعف فراهم نماییم.
این مسئول با بیان اینکه در دهه ۸۰ با توجه به ورود بی رویه پوشاک از چین، ضربه مهلکی به صنعت نساجی وارد شد مطرح کرد: با عنایت به فضای کنونی و موقعیت ایجاد شده با توجه به عدم ورود کالای قاچاق، فرصت ارزشمندی است که این وضعیت پویاتر از گذشته به فعالیت ادامه دهد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان از فعالسازی انجمن تخصصی صنعت نساجی و پوشاک در استان سخن گفت و ادامه داد: با تشکیل انجمن میتوانید بسیاری از مسائل خود را به صورت جمعی با در نظر گرفتن منافع این صنعت دنبال نمایید و سیاست گذاری برای کسب بازارهای هدف از تولید تا فروش با رویکرد حمایتی به صورت جدی پیگیری گردد.
متولی بخش صنعت، معدن و تجارت استان گیلان در بخش دیگر از سخنان خود پیرامون وضعیت شرکت پوشش گفت: چنانچه مشکلات و گره حقوقی شرکت پوشش برطرف گردد مابقی امور آن نیز قابل رفع و رجوع و پیگیری میباشد.
وی همچنین جهت تسریع در حل و فصل مسائل حقوقی و قضایی بخش تولید و صنعت عنوان کرد: پیشنهاد تشکیل شعبه قضایی ویژه صنعت در استان داده شده است تا ضمن رویکرد تخصصی و دیدگاه حمایتی، پروندههای مرتبط به تولید و صنعت بدون فوت وقت رسیدگی شود.
در ادامه این بازدید حمزه علی حاجی پاشا مدیرعامل شرکت ریسندگی خاور اعلام کرد: اکنون این شرکت با ظرفیت ۱۹۰۰ تن در سال در حال فعالیت است و هدفگذاری شده این ظرفیت به دو هزار و ۳۰۰ تن در سال جدید برسد.
مدیرعامل شرکت ریسندگی خاور، تعداد شاغلین در کارخانه در حال حاضر ۲۲۵ نفر برشمرد و اظهار داشت: عمدهترین مشکل این واحد بزرگ ریسندگی مصرف بالای انرژی ماشین آلات به علت بروز نبودن ماشینآلات است، ولی در صورت بازسازی و نوسازی ظرفیت اشتغال این شرکت تا ۵۰۰ نفر قابل افزایش است.
انتهای پیام/آ