به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، طاهره رامش مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب، با اشاره به راه اندازی بسیج ملی کنترل فشار خون، ضرورت آگاهی از تغذیه سالم و آمار بالای مبتلایان به فشار خون بالا در کشور گفت: با کاهش مصرف نمک و محدود کردن مصرف کنسروها و آجیل شور و خودداری از مصرف همبرگر، سوسیس و کالباس، میتوانیم به کنترل فشار خون کمک کنیم.
وی، به نقش مهم عنصر کلسیم در تغذیه اشاره کرد و افزود: شیر و فرآوردههای لبنی کم چرب، انواع غلات سبوس دار و حبوبات با دارا بودن کلسیم در کاهش فشارخون موثر هستند.
رامش با تاکید بر گنجاندن میوه ها، سبزی، حبوبات و غلات در برنامه غذایی روزانه، ادامه داد: با توجه به نقش پتاسیم در پیشگیری و درمان پرفشاری خون، از میوههایی مانند زردآلو، گوجه فرنگی، هندوانه، موز، سیب زمینی، آب پرتقال و گریپ فروت که منابع خوبی از پتاسیم هستند، استفاده کنیم و از مصرف سبزیهای دارای سدیم بالا شامل اسفناج، کرفس، ریواس و شلغم در افراد مبتلا به فشارخون بالا، خودداری شود.
مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب با بیان اینکه مصرف منظم ماهی در برنامه غذایی را نباید فراموش کنیم، یادآور شد: همچنین مصرف مواد غذایی دارای اسید چرب اشباع و کلسترول شامل گوشت قرمز، لبنیات پُرچرب، زرده تخممرغ، چربیهای حیوانی، مارگارین، روغنهای جامد و کره را در سهمیه غذایی، کاهش دهیم.
این کارشناس مسئول تغذیه، ورزشهایی مانند پیاده روی، شنا و دوچرخه سواری را در کنترل فشار خون مفید برشمرد و اضافه کرد: مصرف چای، قهوه و شکلات را بسیار محدود کنیم و تا یک ساعت پس از خوردن غذا، چای ننوشیم و به جای آنها از دمنوشهای گیاهی مانند گل گاو زبان، استفاده کنیم.
وی در زمینه پرهیز از مصرف نمک و غذاهای پُر ادویه در کنترل فشار خون، توصیه کرد: به جای نمک میتوانیم از سبزیهای تازه یا خشک و ادویههای مفید مانند زردچوبه، دارچین، آویشن و پودر سیر، پیاز و آب لیموی تازه استفاده کنیم.
انتهای پیام/چ