به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، حمیدرضاالوند، مدیر کل بهزیستی استان با بیان اینکه براساس آمارهای موجود، سال گذشته ۱۲۰۰ متقاضی طلاق در استان وجود داشته است گفت: یکی از وظایف بهزیستی، مداخله و رسیدگی به اختلافات خانودگی به منظور جلوگیری طلاق زوجین است، از این رو در سال گذشته ۲ هزار مورد اختلاف حاد خانوادگی با مراجعه و دخالت بهزیستی ختم به خیر شد.
مدیر کل بهزیستی استان همدان هدف از تأسیس خانههای امن ویژه بانوان در سطح استان را در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی دانست و عنوان کرد: این خانهها هنگام مراجعه شبانه زنان و دختران در معرض آسیب ساخته شده تا بانوان تنها شبها با مراجعه به این اماکن از آسیبهای شدیدتری مصون شوند، سال گذشته ۱۶۲ زن و دختر به این خانهها مراجعه کرده که با تلاشهای مشاوران و نیروهای متخصص مشغول در این اماکن، ۵۷ بانو به خانواده خود بازگشتند .
الوند با بیان اینکه سال گذشته ۱۱۱ نفر به علتهمسرآزاری با سامانه ۱۲۳ تماس گرفته بودند، بیان کرد: بر اساس تماسهای گرفته شده با سایر خطوط مربوط به بهزیستی، به ۲۲۲ نفر از افرادی که از سوی اعضای خانواده بهویژه همسران خود مورد خشونت قرار گرفته بودند نیز مشاوره مددکاری ارائه شد .
وی با تاکید براینکه همدان درحال حاضر رتبه ۱۷ کشوری در حوزه ثبت طلاق را به خود اختصاص داده است، عنوان کرد: ۲۵۰ دستگاه اجرایی دربین ۱۲ دستگاه عضو کارگروه امور اجتماعی و فرهنگی استان به منظور کاهش آسیبهای اجتماعی بهویژه طلاق تقسیم شده است؛ کمپین تحکیم خانواده و اقدامات و برنامههای پیشبینی شده در این رابطه به گونهای موثر بوده که باعث کاهش آمار طلاق شده است.
وی اعتقاد به باورهای دینی، عرف و هنجارهای جامعه را از عمده دلایل موجود آمار کم طلاق در استان دانست و افزود: باید پذیرفت که ازبین بردن و یا کاهش آسیبهای اجتماعی امری بسیار زمان بر بوده و نیازمند صبر و برنامههای دقیق است؛ در ساختار وظایف بهزیستی، ۱۰ برنامه سازماندهی شده و ۹ واحد مداخله در خانواده به منظور کاهش آسیبهای اجتماعی تعریف و تعیین شده است.
الوند از آموزش و مشاوره پیش از ازدواج ۲۵۴ نفر و ۶۶ زوج در سال گذشته خبرداد و بیان کرد: برگزاری ۳ همایش در رابطه با خشونتهای خانگی توسط بهزیستی از جمله اقدامات موثر و مفید این اداره در حوزه کاهش طلاق در سال گذشته بوده است.
مدیر کل بهزیستی استان همدان با بیان اینکه براساس پیشبینیها و برنامهریزیهای صورت گرفته، باید در هرسال شاهد کاهش ۴ درصدی طلاق در استان باشیم، اظهار داشت: ایجاد دبیرخانه ستادکاهش طلاق، آموزش رفتار صحیح جنسی، ایجاد مراکز مشاوره و اجباری کردن برگزاری دوره مهارت زندگی در دوران ضمن خدمت کارکنان دولتی ازجمله برنامه و وظایف ۱۲ دستگاه عضو در این کارگروه برای کاهش طلاق در استان است.
وی ادامه داد: بیشتر طلاقهای ثبت شده مربوط به زوجینی است که در ۵ سال نخست زندگی خود اقدام به ناسازگاری و طلاق میکنند.
انتهای پیام/ج