رییس کمیسیون املاک شورای شهر کرمانشاه با اشاره به وقوع تخلف در بیشتر ساخت و ساز‌های شهر، بر لزوم اصلاح طرح تفصیلی و قانون ماده ۱۰۰ تاکید کرد.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،طیب حیدری رییس کمیسیون املاک شورای شهر کرمانشاه با اشاره به تصویب قانون ماده ۱۰۰ در سال ۱۳۲۴، گفت : سال ۱۳۵۸ ملحقاتی به این قانون اضافه شد و در حال حاضر ۴۰ سال است که این قانون تغییری نداشته است.

وی گفت : در این قانون برای تخلفات املاک احداث شده جرائمی از جمله قلع بنا، جرایم ریالی و بازگشت به حالت اولیه در نظر گرفته شده که بسته به نوع تخلف هریک از این جرائم اعمال می‌شود.

حیدری به برخی مشکلات قانون ماده ۱۰۰ اشاره کرد وافزود: در این قانون ضرایبی برای جریمه ریالی واحد‌های متخلف در نظر گرفته شده که برای واحد مسکونی بین نیم تا ۳ و برای واحد تجاری بین ۲ تا ۴ متغیر است.

وی افزود: این ضرایب به این معنی است که ما میتوانیم برای دو واحد کنار هم که هر دو تخلف مشابه انجام داده اند برای یکی ضریب نیم را لحاظ کرده و برای دیگری ضریب ۳ را لحاظ کنیم.

حیدری تصریح کرد: در این شرایط قیمت مبلغ جریمه که توسط شورای شهر تعیین و به تایید فرماندار می‌رسد، اگر برای این تخلف ۲۰۰ میلیون تومان باشد با احتساب ضریب نیم مبلغ جریمه برای یک مالک ۱۰۰ میلیون تومان شده و برای دیگری با اعمال ضریب ۳ می‌شود ۶۰۰ میلیون تومان!

وی افزود: این تفاوت در مبلغ جریمه دو واحد که هر دو تخلف مشابه داشته اند بسیار ناعادلانه است و این مشکل باید توسط قانونگذار مرتفع شده و قانون ماده ۱۰۰ اصلاح شود.

این عضو شورای شهر کرمانشاه تصریح کرد: در حال حاضر هم برای عادلانه شدن جرایم باید در اعمال ضرایب در کمیسیون ماده ۱۰۰ به توافق برسیم که این توافق حاصل نشده است.

حیدری گفت: اگر مشکل ضرایب در قانون مرتفع شود، سازنده واحد که می‌خواهد تخلفی انجام دهد از روز اول می‌داند که این تخلف چقدر برای او جریمه به دنبال دارد و می‌تواند محاسبه کند که انجام این تخلف برایش به صرفه است، یا نه.

وی در ادامه به مشکلات طرح تفصیلی شهر هم اشاره کرد وافزود: این طرح به مثابه قانون برای ساخت و ساز در شهر است و مشخص می‌کند که در هر منطقه یا در هر کوچه هر واحد باید چقدر تراکم داشته باشد.

این عضو شورای شهر کرمانشاه افزود: در حال حاضر تراکم موجود جوابگوی خواسته‌های سازندگان املاک نیست.

وی افزود: در حال حاضر در هر طبقه ساختمانی، اعیان باید تا ۶۰ درصد لحاظ شود، یعنی در ۲۰۰ متر باید تا ۱۲۰ متر اعیان ساخته شود و این میزان در حال حاضر جوابگو نیست.

حیدری تصریح کرد: یک خانواده ۴ نفره حداقل به سه اتاق خواب نیاز دارند و این میزان مساحت اعیان، کفاف ساخت یک واحد سه اتاقه را نمی‌دهد.

وی افزود: با توجه به این مشکلات افراد به ناچار برای استفاده بیشتر از زیربنای زمین مجبور به تخلف می‌شوند و چنانچه طرح تفصیلی را اصلاح کرده و اعیان را از ۶۰ به ۷۰ درصد افزایش دهیم از بسیاری تخلفات کاسته می‌شود و در صورت ارتکاب تخلف هم قاطع‌تر می‌توان برخورد کرد.

حیدری تصریح کرد: با توجه به اینکه برای اکثر تخلفات حداکثر ضریب را در کمیسیون ماده ۱۰۰ اعمال می‌کنیم، اما باز هم اکثر قریب به اتفاق ساختمان‌ها دارای تخلف هستند و این ضعف قانون را می‌رساند که مانع و پیشگیرانه نیست.

وی افزود: قطعا با اصلاح طرح تفصیلی تخلفات ساخت و ساز در شهر به حداقل می‌رسد.

وی گفت: همزمان با ساماندهی کمیسیون ماده ۱۰۰، طرح تفصیلی هم باید اصلاح شود که خوشبختانه کار بازنگری آن توسط شهرداری با همکاری استانداری و اداره کل راه و شهرسازی در حال انجام است.

حیدری تصریح کرد: این کار زمان بر است و احتمالا دارد در سال آینده اصلاح طرح تفصیلی وارد فاز اجرایی شود .

 

 

انتهای پیام/د

لزوم اصلاح طرح تفصیلی و قانون ماده ۱۰۰

 

برچسب ها: مسکن ، شورای شهر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.