معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: رنگ‌های خوراکی می‌توانند باعث ایجاد مسمومیت و در طولانی مدت زمینه‌ساز ابتلا به سرطان شوند.

بابک عشرتی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره زولبیا و بامیه‌های رنگی که در قنادی‌ها به فروش می‌رسد، اظهار کرد: مدتی است برخی از قنادی‌ها و مراکز تهیه زولبیا و بامیه برای جذب مشتری بیشتر به سراغ طبخ زولبیا و بامیه‌های رنگی رفته‌اند؛ این در حالیست که در تهیه غذا باید تا حد امکان از اضافه کردن مواد افزودنی خودداری کنیم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: مواد افزودنی چه آن دسته از افزودنی‌هایی که طول عمر و مدت نگهداری موادغذایی را افزایش می‌دهد و چه آن‌هایی که به خوراکی‌ها طمع و یا رنگ می‌دهد می‌تواند عوارض مختلفی را برای مصرف کننده به همراه داشته باشد.

خبرنگار: محبی/

وی تأکید کرد: یکی از مشکلاتی که در بسیاری از موارد با آن مواجه هستیم و برخورد می‌کنیم استفاده از رنگ‌های غیرمجاز در خوراکی‌هاست؛ مصرف این رنگ‌ها در مقدار کم می‌تواند باعث ایجاد مسمومیت شود و در طولانی مدت می‌تواند عوارض خطرناکی مثل ابتلا به سرطان را به همراه داشته باشد؛ همچنین برخی از این رنگ‌های غیرمجاز هنگامی که برای طی کردن فرایند سوخت و ساز به کبد می‌رسند باعث از بین رفتن سلول‌های کبد و حتی ایجاد اختلالاتی از جمله سفتی کبد می‌شوند پس باید از مصرف غذا‌هایی که در آن‌ها از رنگ‌های غیرمجاز استفاده شده است، خودداری کنیم.

عوارض استفاده رنگ‌ها در غذا

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به وجود رنگ‌های غیرمجاز در قنادی‌های معتبر بیان کرد: برای استفاده از رنگ‌های مجاز  محدودیت‌هایی وجود دارد، افراط در استفاده از این مواد مشکل‌ساز است پس در مصرف رنگ‌های خوراکی‌های مجاز باید احتیاط کنیم.

خبرنگار: محبی/

وی تشریح کرد: پایه و اساس اغلب رنگ‌ها چه رنگ‌های خوراکی و چه رنگ‌های صنعتی فلزات هستند، برای مثال برای تولید رنگ‌ها از فلزاتی مانند آهن، روی استفاده می‌شود و نوع استفاده از رنگ‌ها مقدار مجاز استفاده از این فلزات را تعیین می‌کند به عبارتی دیگر دوز مجاز وجود این فلزات در رنگ‌ها با توجه به جایی که قرار است از آن‌ها استفاده شود، تعیین می‌شود.

عشرتی ادامه داد: در هر صورت با توجه به اینکه پایه و اساس رنگ‌های تولید شده، ترکیبات فلزی است برای استفاده از رنگ‌های خوراکی هم محدودیت داریم.

خبرنگار: محبی/

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران یادآوری کرد: در بسیاری از موارد شاهد استفاده از رنگ‌های صنعتی و غیرخوراکی در طبخ شیرینی‌ها به صورت کارگاهی هستیم، بسیاری از کارگاه‌های تولید شیرینی‌جات غیرمجاز هستند و سازمان بهداشت بر آنها  نظارت ندارند؛ از طرفی رنگ‌های خوراکی هم می‌توانند عوارضی برای شما به همراه داشته باشند؛ بنابراین تا حد امکان از خرید غذا‌ها و خوراکی‌های رنگی مثل زولبیا و بامیه‌های رنگی اجتناب کنید.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
آملی
۲۰:۰۱ ۰۴ خرداد ۱۳۹۸
بنده اصلا لب به بامیه و زولبیا نمیزنم.
سلامتی انسان اونقدر ارزش داره که واقعا آدم نمیتونه غذای ناسالم بخوره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۱ ۰۴ خرداد ۱۳۹۸
یعنی شیرینه؟
-
رضا
۱۳:۵۹ ۰۴ خرداد ۱۳۹۸
خب چرا اجازه میدهید تا درست کنند؟ چرا ممنوع نمیکنید؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۶ ۰۴ خرداد ۱۳۹۸
بالای سر هر کس یه پلیس بذاریم خوبه؟