به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،سردار احمد موسوی فرمانده سابق اطلاعات عملیات لشکر ۱۴ امام حسین (ع) امروز در نشست صمیمانه فرماندهان و رزمندگان ۸ سال دفاع مقدس با اصحاب رسانه پیرامون وقایع فتح خرمشهر اظهار داشت: فتح خرمشهر و پیروزی در سوم خرداد شرایط خوبی را در جنگ رقم زد و جریانهای خوب و مثبتی را نیز در روند جنگ به راه انداخت.
وی افزود: ما امروز درباره ۳۷ سال پیش صحبت میکنیم و باید شرایط آن زمان را نیز در نظر بگیریم، زیرا حتی تصمیمات در شب عملیات ممکن است با صبح آن متفاوت باشد به همین منظور در بررسیها نیز باید شرایط زمان جنگ را در نظر گرفت.
فرمانده سابق اطلاعات عملیات لشکر ۱۴ امام حسین (ع) با بیان اینکه در زمان فتح خرمشهر امکان فتح بصره هم وجود داشت، خاطرنشان کرد: ۳ شناسایی در بصره ۱۰ روز قبل از عملیات فتح خرمشهر داشتیم، اما صدام به نوعی عملیات روانی به راه انداخت که نمیتوانستیم بصره را بگیریم.
وی تصریح کرد: پس از فتح خرمشهر شرایط خوبی به وجود آمد که اگر پیش از آن آتش بس شده بود این شرایط اتفاق نمیافتاد، پس از آن اگر عملیات رمضان به پیروزی میرسید شرایط بازهم به نحوی دیگر تغییر میکرد، اما وضعیتی به وجود آمد که این پیروزی حاصل نشد.
موسوی در واکنش به اینکه گفته میشود پس از عملیات فتح خرمشهر روند جنگ برای ایران تضعیف و به کربلای ۴ رسید، بیان کرد: ما بعد از عملیات بیت المقدس ضعیف نشده بلکه قویتر شدیم و عملیاتهای بدر و خیبر سبب حیرت دشمن شد به اینگونه که ۴۰ کیلومتر آب را عبور کرده و ۶ روز در کنار دجله پدافند کنیم، عملیاتهای سختی انجام دادیم و از نظر پیشرفت تجهیزات قویتر شدیم.
وی گفت: در فتح خرمشهر عراقیها به نوعی انگیزه خود را پس از چیره شدن ما بر تجهیزات آنها از دست دادند، اما پس از اینکه ما وارد خاک عراق شدیم انگیزه عراقیها متفاوت شد و به نوعی انگیزه مضاعف برای دفاع از کشورشان داشتند، شرایط در خرمشهر و گرفتن هزاران اسیر بسیار متفاوت با تصرف جاده الاماره و بصره بود.
فرمانده سابق اطلاعات عملیات لشکر ۱۴ امام حسین (ع) اظهار داشت: آنها زمانی که ما وارد خاک عراق شدیم به نوعی انگیزه مضاعف برای دفاع پیدا کردند که حتی از شیمیایی شدید استفاده کردند، ما تا فتح خرمشهر مواردی نداشتیم که دشمن از شیمیایی استفاده کند، اما پس از آن این اتفاق رخ داد.
وی با اشاره به کمکهای روزافزون کشورهای قدرتمند دنیا به صدام در زمان جنگ افزود: پس از فتح خرمشهر کمک به صدام چند برابر شد، آمار و ارقام میگوید وقتی شروع جنگ بود شاید یک تیپ سپاه هم در کشور نداشتیم، اما در پایان جنگ بیش از ۱۵ لشکر مجهز داشتیم و در مقابل صدام هم با ۱۲ لشکر آغاز کرد و در پایان جنگ ۶۵ لشکر آماده داشت.
موسوی در واکنش به اینکه عدهای میگویند بسیاری از عملیاتهای ما ناموفق بود، خاطرنشان کرد: عملیاتهای ما بسیار سخت پیش میرفت، اما ناموفق نبود و در برخی از عملیاتها ما به آن موفقیت اصلی و مدنظر دست پیدا نکردیم، عملیات فاو بزرگترین عملیات نظامی بود و زمانی که فاو را گرفتیم قطعنامه ۵۹۸ پیش نویس شد و گفتند دیگر پیروزی عراق بر ما میسر نیست و چه بسا ایران بتواند خودش را به بصره برساند.
وی در پاسخ به سوالی درباره تفاوت نسل امروز و نسل زمان جنگ و اینکه نسل امروز هم رشادت رزمندگان را دارند، تصریح کرد: زمانی که جنگ ایران و عراق شروع شد وضعیت جوانان ما بهتر از الان نبود و در آن زمان همه جور جوانی بود و امام راحل با تدابیرشان نسل جوان را زنده کردند، در جنگ کسانی به شهادت رسیدند که فکرش را هم نمیکردیم، نسل امروز هم کم از آن نسل ندارند.
فرمانده سابق اطلاعات عملیات لشکر ۱۴ امام حسین (ع) در واکنش صحبت یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه ما نباید آسوده از کنار تهدید آمریکا بگذریم و آنها قدرت حمله به ایران را دارند، بیان کرد: صحبت رهبر معظم انقلاب این است که دیگر دوران بزن و در رو نیست و اگر بزند از جای دیگر میخورد و به همین دلیل جرات حمله ندارد، جنگ آنها اقتصادی است.
وی گفت: اگر بخواهیم ضعف نشان دهیم و بگوییم دشمن قویتر است که در دفاع مقدس هم باید شکست میخوردیم، برآورد ما در خرمشهر این بود که ۴ خط مجهز دژ در برابر خود داشتیم و برای همین صدام گفت اگر خرمشهر را گرفتید کلید بصره را به شما میدهیم، ما باید حواسمان جمع باشد که بهانه بیخود به دست دشمن دهیم.
موسوی اظهار داشت: ما باید روحیه مقاومت داشته باشیم و از شهادت نترسیم، کسی که از شهادت بترسد رزمنده نیست، در زمان دفاع مقدس حدود ۲ درصد جامعهای که میتوانست بجنگد در جبهه حضور پیدا کردند و امروز درصد بالایی از جوانان ما به دنبال دفاع از آرمانهای این میهن اسلامی هستند.
وی افزود: امروز پایگاه خارج از کشور ما قویتر از داخل کشور است، فشار اصلی دشمن هم به همین دلیل است که نفوذ و پایگاههایی که در نزدیکی دشمن داریم را از دست دهیم.
فرمانده سابق اطلاعات عملیات لشکر ۱۴ امام حسین (ع) در پاسخ به ۲ سوال مبنی بر اینکه چه کسی در جنگ ایران و عراق پیروز شد و چرا جنگ پس از قطعنامه هم ادامه پیدا کرد، خاطرنشان کرد: هیچ شک نکنید در جنگ ایران و عراق کشور پیروز ایران بود، زیرا ما از کشورمان دفاع کردیم و موفق هم شدیم.
وی تصریح کرد: امام راحل میگفتند تا صدام هست نمیتوانیم صلحی داشته باشیم و تا رفع فتنه جنگ ادامه دارد، ۲۸ تیر ماه سال ۶۷ قطعنامه را قبول کردیم و به محض قبول ایران صدام گفت که من قبول نمیکنم و ۳ روز بعد حمله سراسری را انجام داد و تا جاده اهواز و خرمشهر پیش رفت و در نهایت امام راحل تا عراق حمله کرد دستوری دادند که برای همه واجب است به جنگ بروند.
موسوی بیان کرد: روحیه جوانان ما مجدد تغییر کرد و آنها را تا سر مرز عقب نشاندیم، در غرب هم همین مسئله رخ داد و منافقین کمک کردند و شیرینی پایان جنگ ما شکست منافقین بود که درصدد بودند به تهران بیایند، میخواستند در ۷۲ ساعت به تهران برسند و پس از این قضیه ۳ روز بعد و در ۱۵ مرداد سال ۶۷ عراق آتش بس را قبول کرد، ابتدا حمله کرد و پس از اینکه دید به نتیجه نمیرسد آتش بس را قبول کرد.
وی گفت: در جنگ ندای رزمندگان با امام راحل یکی بود و در فتح خرمشهر شهید حاج احمد کاظمی پس از پیروزی در خرمشهر پشت بی سیم گفت که خدا خرمشهر را آغاز کرد، همان صحبتی که امام راحل فرمودند، خداوند در قرآن گفته مرا یاری کنید تا شما را یاری کنم، وظیفه ما این بود که برویم و نترسیم، اما آنکه به نتیجه میرساند خدا بود.
انتهای پیام/م