در دعای روز نوزدهم ماه مبارک رمضان میخوانیم: اَللّـهُمَّ وَفِّرْ فیهِ حَظّى مِنْ بَرَکاتِهِ وَسَهِّلْ سَبیلى اِلى خَیْراتِهِ وَلاتَحْرِمْنى قَبُولَ حَسَناتِهِ یا هادِیاً اِلَى الْحَقِّ الْمُبینِ. خدایا در این روز بهره مرا از برکاتش وافر گردان و راهم را به سوی خیراتش سهل و آسان ساز و از حسنات مقبول آن مرا محروم مساز، ای راهنمای به سوی دین حق وحقیقت آشکار.
حجت الاسلام و المسلمین حمید رضا بصیری مدرس دانشگاه و کارشناس مذهبی در تفسیر دعای روز نوزدهم ماه رمضان به خبرنگار ما گفت: در دعای روز نوزدهم یکی از مهمترین خواستههایمان این است که خدایا بهره من را از برکات ماه مبارک رمضان افزون و پر کن. برکت به معنای خیر و تفضل است. شاید در زبان فارسی برکت آن اضافه و مازادی که هیچ وقت حسابش را نمیکردیم، ترجمه شده است. اضافاتی که رزق و روزی ما میشود. وقتی میگوییم عمر یا پول یک نفر برکت دارد، به این معناست. در تمام ماه مبارک رمضان سفره برکت پهن است. همان طور که پیامبر اکرم (ص) در ماه شعبان فرمودند، قَدْ أَقْبَلَ إِلَیْکُمْ شَهْرُ اللَّهِ بِالْبَرَکَةِ وَ الرَّحْمَةِ وَ الْمَغْفِرَةِ.
به گفته او، ماه رمضان، یکی از سوغاتهایی که میآورد برکت است. مثلا یکی از برکات ماه مبارک رمضان همین وقتهای سحرش است. هنگام سحر توفیقی است که میتوانیم بهرههای معنوی از آن ببریم. یکی دیگر از برکات ماه رمضان این است که تلاوت یک آیه از قرآن برابر ختم قرآن است. در این ماه نفس کشیدن ما میشود، تسبیح خدا؛ خوابیدن ما به اندازهای که لازم است، عبادت محسوب میشود. یک شب قدر این ماه با هزار سال و حتی بالاتر برابری میکند.