دانشیار ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره قانقاریا و خطر قطع عضو به دلیل جراحی ارتوپدی توضیح داد.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، فرشید باقری دانشیار ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به زمان طلایی ترمیم یا پیوند عروق حین جراحی ارتوپدی گفت: زمانی که جراحی‌هایی همچون جراحی مفصل زانو، لگن، شانه و یا آرنج صورت می‌گیرد، عروق خونی در دسترس محل جراحی ممکن است دچار آسیب شوند که معمولاً این آسیب‌ها ناخواسته بوده و با ابزار جراحی به وقوع می‌پیوندد.

دانشیار ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در آستانه برگزاری کنگره جامعه جراحان اظهار کرد: این کنگره هجدهم تا بیست و دوم خرداد ماه برگزار می‌شود که جدیدترین مباحث در حوزه‌های مختلف جراحی در آن ارائه خواهد شد.

وی با بیان اینکه مشکلات عروقی حین و قبل از جراحی ارتوپدی یکی از مباحثی است که در کنگره جامعه جراحان مورد بحث و گفت و گو قرار می‌گیرد، گفت: این مسئله می تواند در سرنوشت درمان و حتی جان بیمار اثر گذارد.

دانشیار ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: زمانی که عمل جراحی در اندام و ستون فقرات انجام گیرد و به عبارتی جراحی در اندام تحتانی یا فوقان صورت گیرد ممکن است شریان‌های حیاتی بدن اعم از عروق و اعصابی که در مجاورت استخوان وجود دارند دچار آسیب شوند چرا که در دسترس محل جراحی هستند.

خطر آسیب به شریان‌ها در جراحی ارتوپدی چقدر است؟

عضو هیئت مدیره انجمن ارتوپدی ایران بیان کرد: بسته به نوع جراحی آمار این آسیب به شریان‌ها می تواند متفاوت باشد ولی به طور کلی بر اساس آمارهای جهانی از هر هزار یک جراحی و یا از هر هزار ۵ جراحی ممکن است با آسیب شریان مواجه باشد.

باقری با بیان اینکه هر جراحی می‌تواند با عارضه همراه باشد و احتمال عارضه هیچ وقت در هیچ جای دنیا صفر نیست، گفت: بسته به نوع جراحی ابزار مورد استفاده شرایط بیمار و تجربه پزشک میزان عوارض متفاوت است ولی به طور کلی مسن بودن بیمار و ابتلای آنان به بیماری‌های زمینه‌ای همچون دیابت و فشار خون در افزایش عوارض جراحی بسیار تاثیرگذار است.

خطر سیاه شدگی و  قطع عضو با جراحی ارتوپدی

وی اظهار کرد: در حین جراحی اگر عروق آسیب ببیند ممکن است پاره، سوراخ و یا بریده و قطع شود ولی در صورتی که ترمیم و یا پیوند شریان به موقع انجام گیرد می توان از بروز کم خونی شدید سیاه شدگی، قانقاریا و در نهایت قطع عضو جلوگیری کرد.

دانشیار ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: در جلسات مختلف این مباحث در کنگره مورد بحث و گفت‌وگو قرار می‌گیرد تا اطلاعات پزشکان به روز رسانی شود و از بروز ناخودآگاه این بیماری و مشکل کاست و یا اگر حین جراحی پزشک متوجه بروز عارضه در عروق شریانی شد بتواند بلافاصله بدون فوت وقت آن را ترمیم یا پیوند کند که زمان طلایی انجام این ترمیم ۶ ساعت است تا بتوان از آسیب به عضو جلوگیری کرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.