به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، به خرداد ماه که میرسیم، تب امتحانات پایان ترم در بین دانش آموزان حسابی داغ میشود، پدر و مادرها تلاش خود را به کار میگیرند تا فرزندانشان در محیطی آرام و به دور از تنش مطالعه کنند، اما با این حال بسیاری از دانش آموزان دچار استرس میشوند.
امتحانات پایان ترم با اینکه از هفت سالگی تا ۱۸ سالگی همراه دانش آموز است، اما همواره آنها را دچار استرس میکند، وجود این تنشها طبیعی است؛ جالب است که با گذشت سالها نه تنها این استرس کاهش نمییابد بلکه هر ساله بیشتر میشود و دلیل آن هم حساس شدن شرایط و دشوار شدن درسهاست که بسیاری از دانش آموزان را گرفتار میکند.
بیشتر بخوانید: کنکور ۹۸/ کتاب کمک درسی چه تاثیری در قبولی کنکور دارد؟
روش درست مطالعه، برنامهریزی مناسب، خواب کافی، تغذیه مناسب و مغذی، همراهی خانواده، ورزش، هدفمندی، دوری از استرس و اضطراب، همت بالا، استفاده از کتاب درسی و مشاوره با اساتید و مشاوران مجرب از نکاتی است که باید در طول دوران مطالعه مدنظر قرار داد و آن را رعایت کرد.
خوب است بدانید امتحانات پایان ترم را میتوان با آرامش کامل و برنامهریزی مناسب شبیه یک آزمون معمولی پشت سر گذاشت و با خیال راحت برای سال تحصیلی جدید آماده شد؛ قصد داریم از این پس با بسته ویژه امتحانات شما را با نکات مهم و مطالب کلیدی آشنا کنیم تا ضمن رسیدن به آرامش و دوری از استرس، روشهای موفقیت را کسب کنید و نتیجهای مطلوب و قابل قبول در کنکور به دست آورید.
پویا علاالدینی شورمستی روانشناس و مشاور در گفتوگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره نحوه مطالعه دانش آموزان، اظهار کرد: صرف خواندن و مطالعه کردن آمادگی امتحان را بالا نمیبرد، از این رو یکی از کارهایی که باید دانش آموزان در روش مطالعاتی پیش رو بگیرند، دوره کردن نمونه سوال دورههای قبل است.
علاالدینی شورمستی ادامه داد: زمانی میتوانیم به خوبی امتحان دهیم که نمونه سوالات دورههای گذشته را به خوبی کار کرده باشیم؛ باید حتما بعد از خواندن نمونه سوالات، درسها را مرور کرد تا آن درس را به خوبی یاد گرفته باشیم و آنطور که دوست داریم بتوانیم به سوالات جواب دهیم.
وی بیان کرد: توصیه میشود دانش آموزان در طول دوره امتحانات تنها روی درس تمرکز کنند و به هیچ عنوان ذهن خود را درگیر کارهای دیگر نکنند؛ محیط مطالعه باید بهصورت کامل آرام باشد و از میز مطالعه استفاده کنند و در محیط شلوغ که رفت و آمد میشود اصلا مطالعه نداشته باشند، دانش آموزان در این ایام اصلا نباید درگیر فضای مجازی شوند چرا که تمرکز آنها کم میکند.
بیشتر بخوانید: معجزه گیاهان دارویی در رفع هیجانات عصبی/ اضطراب و استرس را با دمنوشهای گیاهی متوقف کنید
این مشاور یادآوری کرد: دانش آموزان برای هر یک ساعت مطالعه میتوانند ۱۵ دقیقه استراحت کنند؛ آنها باید به نوع تغذیه خود توجه و حتما صبحانه میل کنند، ناشتا سر جلسه امتحان نروند، مصرف قندهای طبیعی مهم است، قندها شامل عسل، خرما و مویز است و میوه حتما مصرف شود و از خوردن نوشیدنی مثل نوشابه به شدت پرهیز کنند.
انتهای پیام/