حاجی میرزایی مدیر امور باغابانی سازمان جهادکشاورزی کردستان،در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، با بیان اینکه برداشت توت فرنگی در ۳ هزار و ۲۰۰ هکتار از مزارع استان آغاز شده است، گفت: پیش بینی میشود باغداران کردستانی امسال ۴۶ هزارتن توت فرنگی برداشت و روانه بازار مصرف کنند.
وی افزود: پیش بینی برداشت سال جاری در مقایسه با پیش بینی اولیه ۵۰ هزار تن (ظرفیت واقعی برداشت) بوده که ۴۰۰۰ تن از این محصول به علت سرمازدگی، تگرگ وبارندگی خسارت دیده است.
حاجی میرزایی با بیان اینکه جنس خاک و آب و هوای کردستان برای کشت این محصول بسیار مناسب بوده، بیان کرد:امسال بهره برداران زمینهای خود را به کشت ارقام کویین الیزا، پاروس، سلوا و کاماروساروتاماروز که رقمهای جدیدی از انواع توت فرنگی هستند، اختصاص دادند.
مدیر امور باغابانی سازمان جهادکشاورزی کردستان با اشاره به کیفیت بالای محصول توت فرنگی کردستان گفت: در این استان شهرستانهای سنندج، کامیاران، مریوان و سروآباد به ترتیب بیشترین میزان توتفرنگی استان را تولید میکنند.
وی در ادامه گفت:در حال حاضر ۱۷ هزار نفر بهره بردار به صورت مستقیم وغیرمستقیم در سطح استان مشغول به تولید و جمع آوری توت فرنگی هستند.
حاجی میرزایی بیان کرد: زمان برداشت توت فرنگی هر سال از نیمه دوم اردیبهشت آغاز و تا پایان خرداد ماه تداوم دارد.
به گفته وی بخشی از توت فرنگی استان به مصرف تازه خوری میرسد و باقیمانده به اکثر استانهای کشور ارسال میشود.
وی با اشاره به تولید ۷۵ درصد توت فرنگی کشور در کردستان گفت: بعد از کردستان، استانهای مازندران، گلستان و گیلان در جایگاههای بعدی تولید توت فرنگی در سطح کشور قرار دارند.
گفتنی است؛ سوزاندن چربیهای ذخیره شده در بدن، تقویت حافظه کوتاه مدت، پیشگیری از بیماریهای قلبی و پیشگیری از سرطان مهمترین خواص توت فرنگی است.
انتهای پیام/م