محسن حیدری مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، گفت: سامانه بارشی اخیر که از دوشنبه ۲۴ اردیبهشت در استان فعال شد و تا روز گذشته به فعالیت خود ادامه داد، بیش از ۱۱۰ ایستگاه هواشناسی و بارانسنجی استان در ۱۷ شهرستان را فرا گرفت.
وی افزود: بررسی دامنه فعالیت گسترده این سامانه همرفتی و میزان ریزشهای آن نشان میدهد که یکی از قویترین سامانههای بارشی اردیبهشت استان در سه دهه اخیر بوده است.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان اضافه کرد: با فعالیت این سامانه در خاش و نیکشهر معادل ۱۱ برابر میانگین بارشهای اردیبهشت این شهرها باران بارید و ارتفاع بارشهای آنها به ترتیب در ۳۳ و ۱۷ سال اخیر بی سابقه بود.
حیدری ادامه داد: رکورد بارشی اردیبهشت ماه خاش که از زمان تأسیس ایستگاه هواشناسی در آن ثبت شده، ۳۰ میلی متر بوده است، اما اردیبهشت امسال این رکورد شکسته شد و برای نخستین بار در ۳۳ سال اخیر میزان بارشهای این موقع از سال آن به ۳۱.۶ میلی متر رسید.
وی افزود: در مدت فعالیت این سامانه ۵۸ میلی متر باران در نیکشهر بارید که این میزان معادل یک سوم بارشهای یک سال زراعی این شهر و بیشتر از بارشهای یک سال زراعی زابل در شمال استان است.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه بارشهای همرفتی این سامانه برای زاهدان نیز قابل توجه و در ۲۱ سال اخیر بی سابقه بود، گفت: این پنجمین اردیبهشت پرباران زاهدان در ۵۵ سال اخیر است که ارتفاع بارش به بیش از ۲۰ میلی متر میرسد. پیش از این پربارانترین سال مربوط به ۲۱ سال قبل یعنی سال ۱۳۷۶ است که ۴۰ میلی متر باران در زاهدان بارید.
حیدری ادامه داد: در مدت فعالیت این سامانه در شهر راسک نیز ۳۳.۵ میلی متر باران بارید که این میزان باران در این موقع از سال از زمان تأسیس ایستگاه هواشناسی در این شهر یعنی سال ۱۳۸۸بی سابقه بوده است.
وی در بخش دیگری با اشاره به فعالیت خفیف سامانه بارشی در پنج شهرستان شمالی استان، افزود: علی رغم اینکه میزان ریزشهای این سامانه در شمال استان قابل توجه نبود، اما در برخی ایستگاههای ما میزان بارشها به شش میلی متر هم رسید.
وی تصریح کرد: از ۱۸ ایستگاه هواشناسی و بارانسنجی شمال استان گزارش بارندگی شد که میزان بارشهای اکثر ایستگاهها خفیف بوده است.
انتهای پیام/ع