به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بحرین طی ماه آینده میلادی میزبان نشستی با مشارکت آمریکا تحت عنوان کارگاه اقتصادی به اصطلاح «صلح برای شکوفایی» با حضور رژیم صهیونیستی است به طوریکه رسماً از این رژیم دعوت شده تا در نشست مذکور شرکت کند. این نشست با ادعای تشویق سرمایهگذاری در مناطق فلسطینی و بهعنوان بخشی از طرح معامله قرن برگزار میشود.
بیشتربخوانید: ۶ دستاورد بزرگ مقاومت در جنگ ۲ روزه غزه
نشست منامه که با عناوین و نامهای گمراه کننده قرار است طی ماه آتی میلادی برگزار شود در واقع گام نخست آمریکا در اجرایی کردن طرح خود موسوم به معامله قرن علیه مسأله فلسطین و در واقع برای حذف مسأله فلسطین به شمار میرود.
این نشست و در کل این طرح آمریکایی این روزها محل بحث و جدل گروههای مختلف در منطقه است به طوریکه حتی سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان نیز در سخنرانی اخیر خود به این نشست این گونه اشاره کرد: ما شروع معامله قرن را آنگونه که مسئولان آمریکایی اعلام کرده اند، شنیده ایم و گام نخست با نشست اقتصادی در بحرین اعلام شده و گامهای دیگری به دنبال آن خواهد بود و همه ما باید به مسئولیت تاریخی در مقابله با این معامله قرن که هدفش نابودی آرمان فلسطین است، عمل کنیم. امسال باید توجه ویژهای به روز قدس شود، زیرا موضوع فلسطین با بزرگترین توطئه روبرو است. نصرالله در ادامه به تمجید از مواضع علمای بحرین و ملت بحرین و گروههای سیاسی این کشور در مخالفت با اینکه بحرین به عنوان میزبان نشستی که گام اول برای معامله قرن که آرمان فلسطین را هدف قرار داده شود، اشاره کرد، و افزود: موضع قاطع و کوبنده فلسطینیها در مخالفت با نشست اقتصادی که قرار است در منامه برپا شود را شاهد هستیم. موضوعات مربوط به فلسطین، معامله قرن، تحولات منطقه و در رأس آنها تنش ایران و آمریکا و موضع حزب الله درباره این تحولات در روز قدس سخن خواهم گفت، زیرا آنچه در خلیج فارس میگذرد و هجمه علیه ایران به معامله قرن مرتبط است.
بندها و مفاد منتشر شده در خصوص معامله قرن به قدری علیه فلسطینیها و حقوق مشروع آنها است که مسئولان تشکیلات خودگردان فلسطین که رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخته و با صهیونیستها همکاری دارند نیز بارها مخالفت خود را با این طرح اعلام کرده اند به صورتیکه اخیراً «صائب عریقات» دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین تاکید کرد: ما از همه کشورها میخواهیم در نشست منامه شرکت نکنند. رهبران فلسطینی تصمیم گرفتند به هیچ عنوان در این نشست اقتصادی که با پیشنهاد دولت آمریکا قرار است در پایتخت بحرین اواخر ماه آتی میلادی برگزار شود شرکت نکنند. عریقات تاکید کرد: دولت آمریکا رکن اساسی ایدئولوژی راستگرایان تندرو در اسرائیل است. آمریکا در حال اجرای بازی ایجاد ترس در منطقه است.
گروههای مقاومت در منطقه از ایران تا لبنان و فلسطین و بحرین و دیگر کشورها نیز بارها بر مخالفت خود با این طرح آمریکایی تاکید کرده اند که تازهترین این موضع گیریها مربوط به جمعیت الوفاق بحرین است. شیخ حسین الدیهی معاون دبیر کل جمعیت الوفاق بحرین تاکید کرد که رژیم بحرین در نابودی آرمان فلسطین به نفع رژیم صهیونیستی سهیم است و این از طریق میزبانی نشست آمریکایی-صهیونیستی برای راه اندازی بخش نخست معامله قرن صورت میگیرد.
نکته جالب آنکه کاخ سفید در زمانیکه از تاریخ برگزاری نشست منامه صحبت میکرد اعلام کرد که این طرح آمریکایی در راستای خاتمه دادن به مناقشه فلسطین در منطقه ارائه شده است که خود گواه نیت واشنگتن در حذف مسأله فلسطین آن هم به نفع رژیم صهیونیستی است. در همین راستا محمد اشتیه نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین گفت: آمریکا و متحدش اسرائیل علیه ما جنگی جدید به راه انداخته است و این جنگ اقتصادی است. این جنگی است که دولت آمریکا بر این باور است که میتواند از ما باج گیری کند. مرحله دوم از معامله قرن چند روز بعد آغاز خواهد شد و این پس از موفقیت مرحله اول شامل انتقال سفارت و قطع کمکها به آنروا است. هم اکنون نوبت بخش اقتصادی معامله قرن است. ما نمیخواهیم که احدی مشارکت کند ما به دنبال یافتن لقمه نان نیستیم بلکه به دنبال عزت نفس و کرامت و کشور مستقل به پایتختی قدس هستیم.
مسأله قابل توجه در این میان حمایت کشورهای عربی به ویژه عربستان و امارات از طرح آمریکایی مذکور است که این حمایت علاوه بر اینکه به صورت رسمی و در محافل سیاسی مطرح میشود از طریق رسانهها و روزنامههای این کشورها نیز انجام میگردد. برخی روزنامههای عربی مدعی شده اند که طرح آمریکایی معامله قرن در راستای حمایت از مسأله فلسطین بوده و نشست منامه فرصتی برای حمایت اقتصادی از فلسطین به شمار میرود. این در حالیست که بر اساس بندهای منتشر شده در خصوص معامله قرن، آمریکا تلاش دارد تا فلسطینیها را مجبور به تسلیم شدن در برابر شروط این کشور کند. طرفداران این طرح عنوان بسیار گمراه کنندهای را برای نشست منامه برگزیده اند (صلح برای شکوفایی) که این خود نشان دهنده تلاش آنها برای انحراف افکار عمومی از ماهیت طرح مذکور است.
چگونه میتوان از سرمایه گذاری در فلسطین صحبت کرد در حالیکه این کشور زیر یوغ اشغالگران قرار گرفته و هنوز هیچ راه کاری برای حل مسأله فلسطین به دست نیامده است. در واقع آمریکا تلاش دارد تا با مطرح کردن این عناوین اعراب را راضی کند تا سرزمین فلسطین را با پروژههایی به ارزش ۶۸ میلیارد دلار خریداری کند.
البته این نشست قبل از آنکه برگزار شود محکوم به شکست است چرا که اکثریت آزادگان جهان به ویژه گروههای مقاومت در منطقه با آن مخالف بوده و شدیداً این طرح آمریکایی را رد میکنند؛ علاوه بر این به نظر نمیرسد طرحی که خود فلسطینیها با آن مخالف هستند بتواند راهی در مسیر حل مسأله فلسطین پیدا کند.
در هر صورت باید گفت که فلسطینیها باید بدور از حمایت کشورهای عربی به ویژه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و با اتکا و پشتیبانی گروههای مقاومت در منطقه خود را برای مواجهه و مقابله با این طرح آمریکایی آماده کنند که گام نخست این آمادگی در از بین بردن شکاف داخلی و اتخاذ یک موضع یکپارچه در کنار دیگر گروههای فلسطینی به شمار میرود.
منبع: مهر
انتهای پیام/