علاء الدین قاسمی از تعزیه خوان های کشورمان در خصوص اجرای تعزیه در شب های قدر در تماشاخانه سنگلج در گفتوگو با خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: برنامه ریزیها و تصمیم مدیران بر این شد که تعزیه خوانی در تماشاخانه سنگلج اجرا شود تا مخاطبان بیش از گذشته به سمت تماشاخانه سنگلج رفته و از آن بهره برداری کنند.
وی افزود:از گروه ما برای اجرای تعزیه در تماشاخانه سنگلج دعوت شد و ما در شبهای احیا که مصادف با شهادت حضرت علی (ع) است، تعزیههایی مرتبط با این موضوع را اجرا میکنیم.
قاسمی با بیان اینکه تعزیههای «فضل و فتاح»، «جوانمرد قصاب» و شهادت حضرت علی (ع) در این شبها اجرا میشود، گفت: مردمی که به تماشای شب اول تعزیه نشستند بسیار راضی بودند. هر کدام از تعزیه خوانهای ما سابقه چندین ساله در اجرای تعزیه دارند و از پیشکسوتان تعزیه هستند.
وی در خصوص کم رنگ شدن تعزیه خوانی در سالهای اخیر و کوشش هنرمندان در این عرصه گفت: من عضوی از انجمن پیشکسوتان هستم که با تعداد بسیاری از هنرمندان جلسهای برای این موضوع گذاشته شد و در آن جلسه نیز صحبتهایی با وزیر ارشاد و معاون ایشان مطرح شد، ولی هنوز ما یک تکیه نداریم البته قبلا تکیه داشتیم، ولی خراب شد و در حال حاضر تئاتر شهر جایگاه تعزیه شده است، اما بهترین مکانی که تعزیه اجرا میشود، جشنواره آیینی و سنتی است.
قاسمی گفت: متاسفانه ما جایی نداریم که در آن تعزیه را به مردم نشان داده و مردم را از اصل آن آگاه کنیم. از طرفی هنرمندانی داریم که سالها است در حوزه تعزیه فعالیت دارند و این هنرمندان کار دیگری جز تعزیه خوانی ندارند از این رو مجبور هستند در مکانهایی تعزیه خوانی انجام دهند که مناسب تعزیه نیست و این فقط به دلیل امرار معاش است. به همین دلیل تعزیه خوانی به درجه مدنظر ما نرسیده است.
وی با اشاره به اینکه گروه ما تعزیه را به کشورهای اروپایی برای اجرا برد، بیان کرد: استقبال مخاطبان در کشورهای اروپایی از تعزیه بسیار خوب بوده است.
انتهای پیام/