تیم ملی بسکتبال کشورمان کمتر از ۱۰۰ روز دیگر باید در رقابت‌های جام جهانی بسکتبال حاضر شود.

به گزارش خبرنگار توپ و تور گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان، تیم ملی بسکتبال کشورمان همواره یکی از موفق‌ترین تیم‌های آسیایی بوده است. آسمان خراشان کشورمان تاکنون ۲ حضور در رقابت‌های المپیک در سال‌های ۱۹۴۸ و ۲۰۰۸ را تجربه کرده اند و ۳ مرتبه هم به جام جهانی بسکتبال در سال‌های ۲۰۱۰، ۲۰۱۴ و ۲۰۱۹ راه یافته اند. آن‌ها همچنین در سال‌های ۲۰۰۷، ۲۰۰۹ و ۲۰۱۳ هم به قهرمانی قاره کهن رسیده اند که نشان از قدرت ملی پوشان ایران در رقابت‌های مختلف دارد با این حال تیم ملی بسکتبال بانوان کشورمان وضعیت متفاوتی را دارد و تاکنون نتوانسته است که در این رقابت‌ها حاضر شود.

در بخش زیر نتایج ملی پوشان بسکتبال مردان کشورمان در سال های مختلف را مشاهده می کنیم:

المپیک ۱۹۴۸ لندن

تیم ملی بسکتبال کشورمان در نخستین حضور رسمی کاروان المپیکی کشورمان در رقابت‌های المپیک راهی لندن شد و در نخستین تجربه اش و در گروه چهارم این رقابت‌ها با تیم‌های فرانسه، کوبا، مکزیک و جمهوری ایرلند هم گروه شد. ملی پوشان کشورمان در دور گروه مقابل ایرلند به پیروزی رسیدند و در ۳ بازی دیگر خود شکست خوردند با این حال به مرحله حذفی رسیدند و در ۳ مصاف دیگر خود با کانادا، مجارستان و کوبا به یک برد مقابل مجارستان رسیدند تا در نهایت به عنوان چهاردهمی این رقابت‌ها در میان ۲۳ تیم شرکت کننده بسنده کنند. شکست تیم ملی بسکتبال مجارستان آخرین برد تیم ملی کشورمان در رقابت‌های المپیک بود.

المپیک ۲۰۰۸ پکن

تیم ملی بسکتبال کشورمان در سال ۲۰۰۷ به عنوان قهرمانی آسیا رسید و در حالی به این رقابت‌ها رفت که شرایط بسیار خوبی داشت. آسمان خراشان ایرانی در این رقابت‌ها در گروه نخست با تیم‌های روسیه، لیتوانی، آرژانتین، کرواسی و استرالیا هم گروه بودند و در نهایت با ۵ شکست در جمع ۱۲ تیم به عنوان یازدهمی رسیدند.

المپیک ۲۰۲۰ توکیو

رقابت‌های بسکتبال المپیک ۲۰۲۰ توکیو تفاوت زیادی با دیگر رقابت‌ها المپیک دارد. پیش از این و در تمام دوره‌های المپیک برای این رشته مسابقات انتخابی برگزار می‌شد، اما قرار است امسال تیمی به نمایندگی از آسیا به غیر از ژاپن میزبان در این رقابت‌ها حاضر شود که بهترین عملکرد را در جام جهانی بسکتبال داشته باشد.

اما تفاوت این دوره با دوره‌های پیشین چیست؟ رقابت‌های جام جهانی بسکتبال در هر دوره با حضور ۱۶ تیم برگزار می‌شد، اما در این دوره تصمیم بر آن شد تا تعداد تیم‌های شرکت کننده در آن دو برابر شوند؛ بنابراین تیم‌های بیشتری از قاره‌های مختلف سهمیه حضور در این رقابت‌ها را گرفتند به طور مثال در ۲ دوره گذشته‌ای که تیم ملی بسکتبال کشورمان در این رقابت‌ها حاضر شده بود به عنوان قهرمان آسیا جواز حضور در آن را کسب کرده بود و رقابت‌های انتخابی المپیک هم سوای آن بود.

اما در این دوره از ۲ قاره آسیا و اقیانوسیه که بازی هایشان یکی برگزار شد در مجموع ۷ تیم جواز حضور در رقابت‌های جام جهانی بسکتبال را پیدا کردند که تیم ملی کشورمان یکی از این تیم‌ها بود. به همین دلیل برای رقابت‌های المپیک ۲۰۲۰ توکیو دیگر مسابقه انتخابی برگزار نمی‌شود و به طور مثال تیمی در آسیا می‌تواند در آن حاضر شود که از دیگر شرکت کنندگان در جام جهانی بسکتبال نتایج بهتری بگیرد.

همین مسئله باعث شده تا اهمیت رقابت‌های جام جهانی بسکتبال ۲۰۱۹ چین دو چندان شود.

برنامه آماده سازی

بر اساس برنامه اعلام شده آسمان خراشان در فاصله یک ماه مانده به جام جهانی یعنی در ماه مرداد در چهار تورنومنت در کشور‌های پرتغال، روسیه، یونان و چین حاضر می‌شوند و تنها ۲ - ۳ روز در میان ان فرصت استراحت دارند. تورنومنت پرتغال نخستین آن‌ها است که با حضور تیم‌های ایران، اسلوواکی، دانمارک و پرتغال به صورت چهار جانبه برگزار می‌شود.

پس از آن شاگردان شاهین طبع به روسیه می‌روند و در تورنومنت سه جانیه این کشور به تیم‌های روسیه و اردن بازی می‌کنند و پس از ان هم راهی یونان می‌شوند تا با تیم میزبان و مجارستان رو به رو شوند. آن‌ها در آخرین تورنومنت که به میزبانی چین است ملی پوشان ابتدا به مصاف مونته نگرو می‌روند و در صورت برد با برنده دیدار نیجریه و لهستان و در صورت باخت با بازنده این دو تیم بازی می‌کنند.

آتشی:کسب سهمیه رقابت‌های المپیک در گرو برنامه ریزی و توجه به همه پتانسیل هایمان است

عنایت آتشی کارشناس بسکتبال کشورمان درباره شانس تیم ملی بسکتبال برای کسب سهمیه رقابت‌های المپیک ۲۰۲۰ توکیو عنوان داشت:شانس موفقیت در رقابت‌های جام جهانی بسکتبال و کسب سهمیه رقابت‌های المپیک در گرو برنامه ریزی و توجه به همه پتانسیل هایمان است.

او افزود: برای سومین مرتبه‌ای است که در رقابت‌های جام جهانی بسکتبال حاضر می‌شویم و امسال صعودمان به این رقابت‌ها با توجه به نحوه انتخابی آن آسان‌تر از گذشته بود به طوری که پیش از این یک تیم از آسیا به این رقابت‌ها می‌رفت، اما در این دوره و در مجموع دو قاره آسیا و اقیانوسیه که بازی هایشان به صورت هماهنگ برگزار شد ۷ تیم راهی رقابت‌های جام جهانی بسکتبال شدند.

کارشناس بسکتبال کشورمان ادامه داد:باید ببینیم که چه برنامه‌هایی داریم و باید چه کار‌هایی انجام دهیم تا بتوانیم به موفقیت برسیم ما در گروهی قرار داریم که تیم‌های خوبی در آن حضور دارند و شاید روی کاغذ بگوییم که شانس بازی مقابل اسپانیا تیم دوم جهان را نداریم، اما نباید نا امید باشیم و باید با تمام توان مقابل آن بازی کنیم. ما قبلا هم با اسپانیا در رقابت‌های جام جهانی باز کرده بودیم.

پورتوریکو دیگر تیم هم گروهمان سبک بسکتبال آمریکا را دارد و بازی با آن‌ها سخت است دیگر تیم گروه مان تونس است که سابقه بازی مقابل آن و برد و باخت را داریم و در مجموع شرایط این تیم مانند ماست و باید تلاش زیادی داشته باشیم تا نتیجه خوبی در این گروه بگیریم و به به مرحله بالاتر برویم.

او افزود: ما در گذشته در سال‌های ۱۹۴۸ و ۲۰۰۸ به رقابت‌ها المپیک رفته ایم و در نخستین دوره حضورمان دو برد به دست آوردیم و تیم چهاردهم این رقابت‌ها شدیم اگر هدفمان حالا این است که به رقابت‌ها المپیک برویم باید توجه داشته باشیم که نحوه انتخابی آن فرق کرده است و بهترین تیم آسیایی جام جهانی این سهمیه را کسب می‌کند تا در کنار ژاپن نماینده قاره کهن در المپیک ۲۰۲۰ توکیو باشد برای همین باید ساز کار مناسب را داشته باشیم و با برنامه ریزی جلو برویم و از همه امکاناتمان استفاده کنیم تا با جلو زدن و کسب نتیجه بهتر نسبت به دیگر مدعی‌های آسیا جواز حضور در المپیک را کسب کنیم.

آتشی افزود: تیم ملی باید از حاشیه و مشکل خارج شود و همه دست به دست هم دهند تا بهترین نتیجه ممکن برای تیم ملی رقم بخورد تیم‌های خوبی مانند چین، چین تایپه و کره جنوبی حضور دارند که می توانند شرایط ما را سخت کنند.

او درباره شانس بانوان کشورمان برای حضور در رقابت‌های المپیک هم عنوان داشت: ما بازیکنان خوبی داریم اتما حضور در المپیک به راحتی مقدور نیست، زیرا بسکتبال بانوان ما سالیان سال از مسابقات دور بوده است و برای این که سطحمان بالا برود و ابتدا بتوانیم در آسیا نتیجه بگیریم و بعد به المپیک برسیم باید سطح لیگمان را بالا ببریم و چند بازیکن سطح بالای خارجی بیاوریم تا با استفاده از آن‌ها سطحمان بالا برود و بتوانیم در این رقابت‌ها حاضر شویم.

کارشناس بسکتبال کشورمان ادامه داد: ما همچنین در بسکتبال ۳ در ۳ هم شانس داریم و تیم خوبی هم داریم، خیلی از شرایط این تیم خبر ندریم، اما امیدوارم بانوان و آقایانمان باکسب امتیاز‌های لازم جواز حضور در رقابت‌های المپیک را کسب کنند.

هاشمی: تیم ما به همراه چین فاصله زیادی با رقبا دارد/تیممان در شرایط خوبی باشد شانسش برای المپیک از بقیه رقبا بیشتر است

مصطفی هاشمی سرمربی و کارشناس بسکتبال کشورمان  درباره شرایط این روز‌های بسکتبال کشورمان در آستانه رقابت‌های جام جهانی و انتخابی المپیک ۲۰۲۰ ژاپن گفت:تیم ملی بسکتبال کشورمان از سال ۱۳۸۶ که به عنوان قهرمانی آسیا رسید قرار بود سیر صعودی را طی کند و به جایی برسد که با تیم‌های درجه دو اروپایی رقابت کند، اما متاسفانه پس از آن قهرمانی روی همان دور باطل چرخیدیم و نتوانستیم آن جهشی را که مد نظرمان بود را به دست بیاوریم، این مشکلی بود که در ۷ - ۸ سال گذشته با آن رو به رو بودیم.

او افزود: شما موقعی قوی می‌شوید که بقیه هم قوی باشند. متاسفانه تنها شانس یا بدنشاسی که آوردیم این بود که در چند سال گذشته بسکتبال آسیا هم پیشرفت چندانی نداشت و باز هم می‌گویم که تیم ما به همراه چین هنوز فاصله زیادی با دیگر رقبا دارد.

کارشناس بسکتبال کشورمان ادامه داد: چین لیگ خوب، حامیان خوب، جمعیت زیاد و در مجموع شرایط خوبی دارد، اما کمبود اصلی آن‌ها که به نظرم ممکن است خیلی هم بر طرف نشود یکی آن است که چینی‌ها در میدان مسابقه شهامت کافی را ندارند و این که بازیکنانشان باهوش نیستند. همین باعث شده تا زمان که در بازی‌های سنگین به میدان می‌روند نتوانند در برخی مواقع نتایج خوبی بگیرند با این حال اگر از این شرایط بیرون بیایند خطرناک می‌شوند. همچنین استرالیا که به تازگی به آسیا اضافه شده است تیم بسیار خوبی است و تیم ما تنها با  تیم اول آن‌ها فاصله  دارد اما از بقیه تیم های آسیایی قوی تز است و قطعا اگر ما از تمام توانمان، لژیونر هایمان و در مجموع بهترین هایمان استفاده کنیم بقه نظرم شانس اول آسیا برای سهمیه المپیک خواهیم بود.

هاشمی دباره سهمیه تیم‌های آسیایی برای المپیک بیان داشت: تیم بسکتبال ژاپن که به دلیل میزبانی در این مسابقات حضور دارد، استرالیا هم سهمیه اش را از اقیانوسیه می‌گیرد و ایران، کره جنوبی، چین و اردن هم برای سهمیه المپیک تلاش می‌کنند که به نظرم تیم ما اگر در شرایط خوبش باشد از بقیه بهتر است.

کارشناس بسکتبال کشورمان درباره زیر ساخت و پشتوانه ملی پوشان عنوان داشت: یقیننا ما در بخش پایه خیلی کار نکریدم و بیشتر در  سال  های گذشته به جای توجه به رده پایه گفتیم امکانات سخت افزاری نداریم و به جای پشتوانه سازی وارد این مباحث شدیم در حالی که پیش از این با همان امکاناتمان توانستیم بازیکنان خوبی تربیت کنیم به طور مثال اگر از همان سال ۱۳۸۶ از طریق حامیان و هیات‌ها کار استعداد یابی را آغاز می‌کردیم و به دنبال بچه‌های قد بلند می‌رفتیم می‌توانستیم حداقل یک حامد حدادی دیگر داشته باشیم.

او درباره دیگر پست‌ها عنوان داشت: در پست‌های دیگر با توجه به شرایط و جمعیت جوانی داریم شاید کمی سخت، اما می‌توانیم جایگزین‌هایی برای بازیکنانی، چون کامرانی و صمد نیکخواه داشته باشیم، اما پیدا کردن بازیکنانی در پست حامد و با آن شرایط مشکل است و همان طور که پیش‌تر هم گفتم نیازمند کار قوی‌ای است که به طور مثال از بچه‌های ۸ - ۹ ساله را زیر نظر داشته باشیم و شرایطی را مهیا کنیم که خانواده‌ها بچه هایشان را به سمت این ورزش جلب کنیم.

هاشمی در پایان عنوان داشت: همچنین نیازمند لیگ قدرتمند و قوی هستیم که مانند سال‌های پیش تیم‌های خوب و بازیکنان با کیفیتی در آن حاضر باشند شاید در حال حاضر به دلیل شرایط اقتصادی با مشکلاتی رو به رو باشیم، اما باید تلاش کنیم و امیدوارم که نتیجه بگیریم.


بیشتر بخوانید:

تور‌های توکیو در انتظار توپ‌های ایرانی/ راه سخت تا کسب مجوز

استارات اردوی تیم ملی بسکتبال از خرداد


انتهای پیام/

آخرین اخبار از بسکتبال ایران

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار