به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، آخرین فرصتها و لحظات برای بازگشت به خدا، در حال اتمام است. باید در آخرین شب از شبهای قدر، قرآن به سر بگیریم و خودمان را برای ادامه مسیر زندگی پاک و سبک کنیم. در شبی که از هزار شب بالاتر است، باید از تمام وجود مایه بگذاریم، تا بهترین تقدیرها برایمان رقم بخورد. اما نباید فراموش کرد که بهترین اتفاقات برای انسان زمانی رقم میخورد که بهترین واسطهها، خواستهها را نزد خداوند ببرند؛ البته باید کارهای دیگر نیز برای رقم خوردن بهترین تقدیرات را خودمان انجام دهیم.
بیشتر بخوانیم: "فضیلت شب قدر" در روایات و احادیث
حجت الاسلام و المسلمین مرتضی آقا تهرانی کارشناس مذهبی و پژوهشگر دینی در گفتوگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، ماه رمضان را ظرفیت مناسب برای رشد و کمال معنوی انسان دانست و گفت: ماه مبارک رمضان توفیق بزرگی است که حتی کتب آسمانی مثل تورات، انجیل، زبور و صحف ابراهیم در این ماه نازل شده و در این شبها ارتباطی عمیق بین خدای تبارک و تعالی و زمین برقرار شده است. این ماه، ماه خداست و از بعد دیگر ماه بنده است؛ چراکه درهای رسیدن خدا باز شده و شیاطین کنترل شده اند. به قول قدیمیها شیطان در این شبها قفل شده است.
بیشتر بخوانید: کدام شب، شب قدر است/اعمال مشترک و خاص شب های قدر
این کارشناس مذهبی ادامه داد: خدا نکند ما از آنهایی باشیم که ابتدای ماه رمضان کوک شده و یک ماه خودکار کار کنیم چراکه باید اعمالمان را با دقت و توجه انجام دهیم. اگر دنبال خود سازی باشیم، ماه مبارک بهترین ایام برای چنین امری است. روزهای روزه دار به عبادت میگذرد و شب زنده داری انسان را تعالی میبخشد. این فرصت باعث میشود که نزدیکی انسان به خداوند تبارک و تعالی بیشتر شود؛ گویی خدا در این شبها بیش از هر زمان، به انسان نزدیک است.
بیشتر بخوانید: شناخت اعمال شبهای قدر
حجت الاسلام و المسلمین آقا تهرانی در ادامه به اعمال نیکو در شبهای قدر اشاره کرد و گفت: مناجات با خدا و فکر کردن بهترین کار در این شبهاست. برای تفکر جا بگذاریم؛ فکر کنیم که کی هستیم و کجا هستیم؟ چرا آمدیم؟ کجا میرویم؟ چه کرده ایم؟ نسبت به اهدافمان چقدر کار کردیم؟ یک وارسی و بررسی مجدد در زندگیمان باعث میشود که متوجه شویم ما برای چه آمدیم و چه نمرهای به خودمان میدهیم. در این شبها دعا برای ظهور حضرت ولیعصر (عج) را فراموش نکنیم. آیت الله بهجت میفرمودند: شیخ حسنی نامی بود که خدمت حضرت ولیعصر (عج) رسید. شیخ به امام زمان (عج) عرض کرد که آرزو داریم، شما ظهور کنید. امام زمان (عج) در پاسخ به این فرد فرمودند: تو دعا کنی بیایم حاجت تو که هیچ، حاجات خیلیها برآورده میشود. واقعا همین گونه است؛ اگر حضرت بیایند بسیاری نجات پیدا میکنند. حتی خیلیها که به نظر ما بی دین و کافر هستند، نجات پیدا میکنند.
بیشتر بخوانید: خواندن چه سورههایی در شبهای قدر فضیلت دارد؟
این پژوهشگر دینی در ادامه به تمجید از حضور جوانان در مراسمهای مناجات خوانی شبهای ماه مبارک رمضان پرداخت و بیان کرد: جوانان حتما گمشدهای دارند که آن را در این مراسمها پیدا میکنند. خود من نیز اینگونه عمل میکنم؛ اگر حس کنم مکانی دستاوردی برایم به همراه دارد آن جا میروم چراکه اینها در آدم تحول ایجاد میکند. معمولا آدمها دلشان نمیآید رویه خودشان را به هم بزنند و این قانون برای بسیاری از انسانها صدق میکند. تنها جایی که فرد حاضر است روال را بر هم بزند این است که یک هدف عالی تری جلوی پایش قرار گیرد. جوانان در شب زنده داری و مجالس مناجات احساس میکنند که یک راهی جلویشان باز شده و از راه جدید ارتباط بهتری با خدا پیدا میکند.
بیشتر بخوانید: چه کارهایی را باید در شب قدر انجام داد؟ + فیلم
وی ادامه داد: مرحوم شیخ صدوق در یکی از کتاب هایشان به این موضوع پرداختند که در شب قدر، چه عملی از همه اعمال بهتر است. ایشان میفرمایند: «اصلاح عقاید و افکار ما بهترین اهداف در شب قدر است.» بحث توحید خیلی مهم است. بیاییم موحد باشیم و خدای یگانه را در شب قدر دوست داشته باشیم. توکل به خدا داشته باشیم، به او اعتماد کنیم، حرف او را بشنویم و بندگی او را بکنیم؛ انسان با انجام همه اینها به خدا میرسد. همه در مسیر خدا قرار میگیریم، به شرط اینکه توحید در زندگیمان جا بیفتد. «إِنَّ صَلاتی وَ نُسُکی وَ مَحْیایَ وَ مَماتی لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمینَ» این شعار حضرت ابراهیم (ع) است. باید مرگ، حیات، سلامتی، بیماری، درد، مرض خوشی و ناخوشی انسان، خدا باشد. اگر ذرهای خدا را باور کنیم، این کارها اجرایی میشود. باید باور کنیم که همه چیز مال اوست؛ از سر تا پا، روح و جسم، همگی مال ماست و زمین و زمان برای خداست.
بیشتر بخوانید: گناهانی که در شب قدر هم بخشیده نمیشوند
حجت الاسلام و المسلمین آقا تهرانی در پایان اضافه کرد: از امام حسن مجتبی (ع) روایت شده است که شخص گناهکاری پیش امام حسن (ع) آمد و گفت: «من نمیتوانم گناه نکنم.» امام حسن مجتبی (ع) در پاسخ به این فرد عبارات جالبی را بیان کردند. ایشان فرمودند: «از حکومت خدا بیرون برو و هر طور دلت میخواهد گناه کن. روزیاش را نخور. وقتی حضرت عزرائیل آمد جانت را بگیرد، به او اجازه این کار را نده. در شب اول قبر جواب نکیر و منکر را نده و آنها را از قبرت بیرون بیانداز. در قیامت به دوزخ نرو؛ به بهشت برو. وقتی تو را با زور به جهنم بردند، آن جا نسوز.» آن شخص با کمی تامل گفت: «نمیتوانم این کارها را بکنم.» امام مجتبی (ع) در پاسخ گفتند: «پس حرف خدایت را بشنو؛ او خدای تو است؛ اطاعتش کن که به کمال برسی.» او هم میخواهد به ما رحمت بدهد و ما اگر یک مقدار بندگی کنیم، خیلی چیزها به دست میآوریم. «إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ یَنْصُرْکُمْ» اگر خداوند را یاری کردیم، او ما را یاری میکند. فقط یادمان باشد که بهترین واسطهها در شبهای قدر، ائمه معصومین (ع) هستند. با هر کدام که عشق میکنید، ارتباط بگیرید. برخی با امام عصر (عج)، برخی با امام حسین (ع) ارتباط میگیرند و برخیها حضرت زهرایی هستند؛ همه این عزیزان واسطههای عالی هستند و انشاءالله به واسطه آنها خدا دست ما را هم بگیرد.
انتهای پیام/