به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، یورونیوز در گزارشی نوشت: تعداد زیاد احزاب حاضر در انتخابات پارلمان اروپا، نامهای مختصر هر یک از آنها و درصدها ممکن است هر خوانندهای را سردرگم کند. به همین دلیل در ادامه راهنمای کشور به کشور انتخابات پارلمان اروپا در سال ۲۰۱۹ را برای درک بهتر این انتخابات و انتظاراتی که میتوان از آن داشت، مشاهده میکنید.
در سطح اروپا باید نگاهها را متوجه حزب مردم اروپا و گروههای سوسیالیست و دموکرات کرد. این احزاب راست میانه و چپ میانه سالها است که کنترل پارلمان اروپا را در دست داشته اند. اما اکنون با افزایش محبوبیت گروهها و احزاب راست افراطی و ضد اتحادیه اروپا، رقابت تنگاتنگی برای راه یابی به پارلمان اروپا در جریان است.
از سوی دیگر، تغییرات آب و هوایی محبوبیت گروههای سبز را نیز افزایش داده است. بر اساس آخرین گزارشات شمار شرکتکنندگان در این انتخابات برای نخستین بار در تاریخ از زمان برگزاری اولین انتخابات اروپایی در سال ۱۹۷۹ افزایش یافته است.
حزب محافظهکار مردم اتریش به رهبری سباستین کورتس با کسب ۳۴/۵ درصد آرا، برنده بزرگ انتخابات اتریش خواهد شد. حزب سوسیال دموکرات این کشور که در جریان انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی گذشته بازنده اصلی بود، این بار میتواند با کسب حدود ۲۴/۱ درصد آراء دومین جریان اصلی سیاسی این کشور اروپای مرکزی باشد. حزب راستگرای افراطی آزادی اتریش که اخیرا با رسوایی ایبیزاگیت از دولت خارج شد، احتمالا با کسب ۱۷/۵ درصد در جایگاه سوم قرار میگیرد.
انتشار ویدیوی جنجالی از یکی از کادرهای رهبری حزب «آزادی» احتمالا تاثر منفی بر این انتخاب گذاشت. حزب راستگرای افراطی «آزادی»، نیرومندترین جریان ملیگرای اتریش است. هاینتس کریستین اشتراخه، رهبر این حزب و معاون صدراعظم آلمان یک هفته پیش از انتخابات پارلمان اروپا به دنبال انتشار ویدیویی جنجالی از وی مجبور به کناره گیری از مقام خود شد.
در ویدئوی منتشر شده رهبر حزب راست افراطی آزادی در حال معامله با فردی دیده میشود که خود را از بستگان یک الیگارک روس معرفی میکند. هاینتس کریستیان اشتراخه در این ویدئو در حال مذاکره بر سر اعطای قراردادهای دولتی در ازای کسب حمایت سیاسی مشاهده میشود.
قبل از این رسوایی، تخمین زده شده بود که حزب «آزادی» در حدود ۲۴.۵ درصد از آراء را به خود اختصاص خواهد داد. یکشنبه بعد از ظهر٢٦ مه (۵ خرداد)، در آخرین روز انتخابات رسانههای محلی آرای کسب شده این حزب را ١٧.٥ درصد تخمین زده اند. به نظر میرسد حزب محافظه کار مردم به رهبری سباستین کورتس، صدر اعظم اتریش با ٣٤.٥ درصد پیشتاز انتخابات و حزب سوسیال دموکرات در مقام دوم قرار دارد.
نتایج شمارش ۹۷ درصد آراء در بلژیک نشانگر پیروزی احزاب متعدد ملیگرای فلامان (هلندی زبان) در این کشور است. سه حزب عمده این گروه قومی زبانی نزدیک به ۲۷ درصد آراء را کسب کرده اند.
شهروندان این کشور امروز در سه سطح مختلف در انتخابات شرکت خواهند: فدرال، منطقهای و اروپایی. بسیاری امیدوار بودند حزب سبز بتواند با تکیه بر حضور قوی در انتخابات محلی، پیروز انتخابات پارلمان اروپا باشد. در سال ۲۰۱۴ این حزب توانست تنها ٦.٦ درصد از آراء را از آن خود کند.
در بلژیک نیز مانند دیگر کشورهای اتحادیه اروپا احزاب راست در حال قدرت گرفتن هستند. پیش بینی شده است حزب ولامز بلاگ، حزب راست افراطی بلژیک ١٤.٨ درصد از آراء را به خود اختصاص دهد. در حالی که پنچ سال پیش در انتخابات محلی توانسته بود تنها ٤.٢ درصد از آراء را کسب کند.
در بلغارستان دو حزب پشتییان اتحادیه اروپا یعنی شهروندان برای توسعه اروپایی با ۳۱/۶ درصد و حزب سوسیالیست با ۲۴/۳۰ درصد آراء پیروز این انتخابات هستند. با این که در این کشور شرکت در انتخابات اجباری است، در سال ۲۰۱۴ تنها ٣٥.٨٤ درصد از واجدین شرایط رای در انتخابات شرکت کردند.
انتظار میرفت آرای انتخابات پارلمان اروپا در بلغارستان بین حزب راست میانه روی جی یی آر بی و حزب ائتلافی سوسیالیست تقسیم شود. جوانترین نماینده در پارلمان اروپا، آندری نواکوف ٣۰ ساله اهل بلغارستان است.
حزب اتحاد دموکراتیک، جریان اصلی محافظهکار به همراه حزب سوسیال دموکراتیک به ترتیب با ۲۳/۴۳ و ۱۸/۳۸ درصد آراء پیشتاز انتخابات در کرواسی هستند. تنها ۳۲ درصد شهروندان این کشور در انتخابات پارلمان اروپا شرکت کردند.
دومین عضو جدید اتحادیه اروپا کرواسی است. پیش از این هم انتظار میرفت که تعداد زیادی در انتخابات پارلمان اروپا در این کشور شرکت نکنند. در سال ۲۰۱۴، تنها ٢٥ درصد از واجدین شرایط رای در انتخابات شرکت کردند که حتی از متوسط میزان مشارکت در انتخابات پارلمان اروپا پایینتر بود.
حزب حاکم اتحاد دموکراتیک قبرس (محافظه کار) با کسب ۲۹ درصد آراء پیشتاز است. حزب مترقی کارگران (کمونیست) با ۲۷/۵ درصد در جایگاه دوم قرار دارد. این جزیره کوچک در پارلمان اروپا صاحب شش کرسی است و اگر نامزد ترک تبار این جزیره بتواند به پارلمان اروپا راه یابد، پیروزی تاریخی خواهد بود.
قبرس به دو بخش ترک نشین و یونانی تقسیم میشود. بیش از ٨٠ هزار از شهروندان ترک تبار قبرس واجد شرایط رای هستند. پیش بینی میشد حزب حاکم، با ٣٢.٥ درصد پیشتاز انتخابات باشد.
دو حزب لیبرال محافظه کار آنو (آری) و دموکراتیک مدنی با کسب ۲۱/۲ و ۱۴/۵ درصد آراء برندگان اصلی انتخابات پارلمان اروپا هستند. شهروندان جمهوری چک روز جمعه و شنبه در انتخابات شرکت کردند.
انتظار میرفت حزب حاکم -حزب عوامگرای ایآناو- بیشترین آرا را به خود اختصاص دهد. از سوی دیگر، حزب دزدان دریایی چک نیز شانس زیادی برای به دست آوردن کرسی در پارلمان اروپا دارد. این حزب، حزب ضد ساختار و ضد فساد اقتصادی است. در انتخابات پارلمان اروپا، احزاب متعدد و جدیدی شرکت کردند. از جمله حزب آزادی و دموکراسی مستقیم که حزبی ضد اتحادیه اروپا است انتظار میرود اولین کرسیهای خود را در انتخابات امسال کسب کند.
حزب لیبرال دموکرات و سوسیال دموکرات دانمارک با ۲۳/۵ و ۲۱/۵ درصد آراء مکانهای اول و دوم انتخابات پارلمان اروپا را به خود اختصاص دادند. سبزها جایگاه سوم را کسب کردند.
بیم آن میرفت که نزدیکی زمان برگزاری انتخابات پارلمان اروپا با انتخابات محلی دانمارک منجر به عدم شرکت شهروندان در این انتخابات اروپایی شود. بسیاری از شهروندان این کشور میگویند که بیشتر به انتخابات محلی توجه میکنند. پیش بینی میشد که حزب راست افراطی استرام کورس که مبلغ اخراج ٧٠٠ هزار مسلمان از این کشور است، صاحب کرسی در انتخابات پارلمانی دانمارک شود.
حزب لیبرال «اصلاح» با کسب ۲۶/۲ درصد آراء صدرنشین انتخابات در استونی است. حزب سوسیال دموکراتیک همین کشور با ۲۳/۳ درصد آرا در جایگاه دوم قرار دارد. حزب میانه با ۱۴/۴ درصد آرا سوم است. راستگراهای افراطی در حزب مردم با سه برابر کردن آرای خود، ۱۲/۷ درصد آرا را کسب میکنند.
حزب راست افراطی این کشور موسوم به حزب مردم محافظه کار استونی در انتخابات پارلمانی در مقام سوم قرار گرفت که منجر به کسب کرسی در ائتلاف حاکم شد. حال با این پیروزی، سوال این است که آیا این حزب در انتخابات پارلمان اروپا نیز موفق خواهد بود؟ در انتخابات سال ۲۰۱۴، این حزب صاحب ۴ درصد از آراء شد. انتظار میرود در این انتخابات ١٧ درصد از آراء را به خود اختصاص دهد.
حزب ائتلاف ملی، جریان اصلی راست میانه با کسب ۲۰/۱۰ درصد آرا پیشتاز انتخابات پارلمان اروپا است. احزاب سوسیال دموکرات و جبهه سبز با کسب ۱۵/۱۰ درصد آرا در مکانهای دوم و سوم قرار دارند. حزب میانه با ۱۴/۳۰ درصد آرا در جایگاه چهارم قرارد دارد. حزب راستگرای افراطی «فنلاندیهای واقعی» با ۱۴/۱۰ درصد آرا میتواند ۲ کرسی در پارلمان اروپا را به خود اختصاص دهد.
انتظار میرود در انتخابات پارلمان اروپا در این کشور، احزاب سبز برنده باشند. پیش بینیها حاکی از پیروزی حزب محیط زیستی این کشور با ١٧.٢ درصد از آراء و دستیابی به مقام دوم درمیان احزاب این کشور انتخابات پارلمان اروپا است.
حزب اتحاد ملی به رهبری مارین لوپن، جریان اصلی راست افراطی فرانسه بر اساس نتایج نظرسنجیها در خروجی صندوقهای رای با کسب ۲۳/۲ درصد آرا پیشتاز این انتخابات است: یک پیروزی بزرگ برای ملیگرایان فرانسه دو سال پس از شکست در برابر امانوئل مکرون در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۷.
حزب اتحاد ملی فرانسه با توجه به این نتایج ۲۲ تا ۲۴ کرسی در پارلمان اروپا را کسب خواهد کرد. حزب جمهوری به پیش تحت هدایت امانوئل مکرون احتمالا با کسب ۲۱/۹ درصد آراء در جایگاه دوم قرار دارد. حزب اروپای اکولوژیست سبزها به رهبری یانیک ژدو هم با ۱۲/۸ درصد آراء سوم است.
در فرانسه چشمها بر روی حزب جمهوری به پیش به رهبری امانوئل مکرون دوخته شده بود. جنبش اعتراضی جلیقه زردها در این کشور از محبوبیت این حزب کاسته است. حزب اتحاد ملی به رهبری مارین لوپن، جریان اصلی راست افراطی فرانسه در رقابت تنگانگی با نامزدهای حزب جمهوری به پیش قرار دارد.
شمارش بخش گستردهای از آراء نشانگر پیشتازی حزب دموکرات مسیحی در آلمان است. براساس همین آمار سبزها با کسب دستکم ۲۰ درصد آرا یکی از بزرگترین پیروزیهای سیاسی خود را تجربه میکنند. حزب سوسیالیست آلمان با ۱۵/۵ درصد آراء سوم است و راستگرایان افراطی «آلترناتیو برای آلمان» با کسب ۱۰ رصد آراء مجوز حضور در پارلمان را به دست آورده اند.
با وجود پیشتازی حزب دموکرات مسیحی، این حزب ضعیفترین نتایج تاریخی خود را در انتخابات اروپایی کسب کرده است. حزب سوسیالیست آلمان کمترین آرای تاریخی خود را در ایالت برمن در ۷۳ سال گذشته به دست آورده است. نتایج همین آمار نشان میدهد که محبوبیت راستهای افراطی «آلترناتیو برای آلمان» نسبت به انتخابات پیشین پارلمان اروپا دستکم سه درصد افزایش یافته است.
آخرین نظرسنجیها پیش از برگزاری انتخابات پیش بینی میکردند که محبوبیت حزب سبز آلمان افزایش یابد و حتی برخی با توجه به این افزایش محبوبیت، برای اعضای این حزب رویای دستیابی به مقام صدراعظمی را در ذهن پروراندند.
در این کشور نیز نزدیکی زمان برگزاری انتخابات محلی، از میزان مشارکت در انتخابات پارلمان اروپا خواهد کاست. مسائل اقتصادی و اختلافات سیاسی بر سر تعویض نام مقدونیه شمالی، از شدت تمرکز بر روی مسائلی در سطح اروپا به شدت کاسته است.
آمارگیری در حوزههای اخذ رای در یونان نشانگر پیشتازی حزب دموکراسی نوین، جریان اصلی راست میانه این کشور با کسب ۳۲ تا ۳۶ درصد آراء است. حزب چپگرای سیریزا به رهبری الکسیس تسیپراس، نخست وزیر احتمالا با کسب ۱۹ تا ۲۵ درصد آراء در جایگاه دوم قرار خواهد گرفت.
برخی معتقدند اگر حزب سیریزا به رهبری نخست وزیر این کشور پیروز میدان شود، الکسیس تسیپراس انتخابات محلی را زودتر از موعد مقرر برگزار کند.
ویکتور اوربان، نخست وزیر ملی گرای این کشور بارها بر سر مسائل قانون اساسی و مشکلات مهاجران با بروکسل به اختلاف برخورده است. این اختلافات منجر به تعلیق حزب فیدز به رهبری اوربان در گروه حزب مردم اروپا شد. با وجود این حزب حاکم فیدز به رهبری ویکتور اوربان با کسب ۵۶ درصد آرا پیروز بزرگ انتخابات اروپایی در مجارستان شد. احزاب چپ میانه و راست افراطی با کمتر از ۲۰ درصد آرا در جایگاههای دوم و سوم قرار گرفتند.
انتخابات پارلمان اروپا در ایرلند روز جمعه ۲۴ مه همزمان با انتخابات محلی برگزار شد. بر اساس آرای شمرده شده که نتیجۀ آن روز شنبه منتشر شد، حزب سبز ایرلند توانسته است رقبا را پشت سر گذاشته و وارد پارلمان اروپا شود. این اولین بار در بیست سال گذشته است که سبزهای ایرلند وارد پارلمان اروپا میشوند؛ رویدادی که دستاوردی بزرگ برای آنها محسوب میشود.
با پایان مهلت اخذ رای در ساعت ۱۱ شب در ایتالیا، نتایج اولیه نشانگر پیشتازی حزب راستگرای افراطی لگا به رهبری ماتئو سالوینی، وزیر کشور است. براساس تخمینهای اولیه رقابت تنگانگی میان حزب دموکرات (چپ میانه) و جنبش پنج ستاره برای جایگاه دوم در میان است.
آینده دولت ایتالیا به نتایج انتخابات پارلمان اروپا گره خورده است. دو حزب حاکم لگا و جنبش پنج ستاره هفتههای گذشته را صرف اختلافات و دعوا بر سر تمام مسائل سیاسی کشور کردند. آخرین پیش بینیها قبل از انتخابات حاکی از پیشتازی حزب لگا به رهبری ماتئو سالوینی با کسب ٣٠ درصد از آراء بود. در حالی که حزب لیگ شمال (لگا) در سال ۲۰۱۴ تنها ٦ درصد از آرا را به خود اختصاص داد.
شهروندان لتونی روز شنبه برای انتخاب صاحبان ٨ کرسی در پارلمان اروپا رای دادند. طبق آخرین پیش بینیها انتظار میرفت که حزب اتحاد جدید که به حزب مردم اروپا نزدیک است، پیروز این انتخابات باشد. امسال ٣٣.٠٣ درصد از واجدین شرایط رای در لتونی در انتخابات پارلمان اروپا شرکت کردند.
شمارش حدود ۹۰ درصد آرا در لیتوانی نشان میدهد حزب راست میانه «اتحادیه میهن» با حدود ۱۷/۴۱ درصد آرا پیشتاز است. حزب سوسیال دموکراتیک با ۱۶/۹۰ درصد آرا در جایگاه دوم قرار دارد. ائتلاف کشاورزان و سبزها هم با نزدیک به ۱۴ درصد آراء، مکان سوم این رقابت را به خود اختصاص داده است.
لیتوانی برای بار دوم است که انتخابات پارلمان اروپا را برگزار میکند و شهروندان این کشور برای کسب ١١ کرسی به نامزدهای احزاب این کشور رای خواهند داد. از آنجا که هیچ کدام از دو نامزد حزب راست میانه در انتخابات ماه مه نتوانستند اکثریت آرا را به خود اختصاص دهند، بار دیگر در این انتخابات با یکدیگر رقابت میکنند.
شهروندان این کشور کوچک برای کسب شش کرسی در پارلمان اروپا در انتخابات شرکت کردند. این کشور در حدود نیم میلیون نفر جمعیت دارد و شرکت در انتخابات در آن اجباری است.
در سال ۲۰۱۴ در حدود ٨٥ درصد از واجدین شرایط رای در انتخابات شرکت کردند. حزب راست افراطی که برنامه خروج از اتحادیه اروپا داشته باشد، در این کشور وجود ندارد.
فساد اقتصادی یکی از مسائل مورد توجه رای دهندگان در این کشور است چرا که هر دو حزب مهم این کشور یکدیگر را به فساد اقتصادی متهم میکند. مالتا دارای دو حزب راست گرای افراطی است که برنامه خروج از اتحادیه اروپا را دارند، اما انتظار نمیرود که هیچ یک از این احزاب شانسی برای ورود به پارلمان اروپا را داشته باشند.
انتخابات پارلمان اروپا در حالی در این کشور برگزار شد که دو انتخابات دیگر در راه است. انتخابات پارلمان ملی لهستان در پاییز و انتخابات ریاست جمهوری سال آینده. برخی از نتایج نظرسنجیها در خروجی صندوقهای رای نشان از شکست حزب حاکم، حزب قانون و عدالت که حزبی ضد اتحادیه اروپا است، دارد.
پرتغال از معدود کشورهای اروپایی است که حزب راست گرای افراطی اش عملکرد قوی نداشته است. این انتخابات فرصتی شد برای بالا آمدن حزب راست افراطی «بس است». با توجه به در پیش بودن انتخابات محلی در پرتغال تبلیغات انتخاباتی حزب «بس است» بیشتر به حمله به مواضع حزب سوسیالیست حاکم در مسائل داخلی کشور پرداخت.
حزب حاکم سوسیال دموکرات این کشور بر سر فساد اقتصادی و حاکمیت قانون با بروکسل اختلاف دارد. باید دید اعتراضات ضد دولتی و مشکلات داخلی چه تاثیری بر انتخابات پارلمان اروپا میگذارد. حزب ملی لیبرال که حزبی طرفدار اتحادیه اروپا است در رقابت تنگاتنگی با حزب حاکم است.
در انتخابات سال ۲۰۱۴ تنها ١٣.٠٥ درصد از واجدین شرایط رای در انتخابات شرکت کردند. باید دید امسال میزان مشارکت در انتخابات چقدر تغییر میکند. حزب ترقی خواه که حزب رییس جمهور تازه انتخاب شده این کشور نیز است در این انتخابات با حزب راست گرای «اسلواکی ما» که حزبی ضد اتحادیه اروپا است رقابت دارد.
شهروندان اسلونی میزان مشارکت پایینی در انتخابات پارلمان اروپا دارند. چندین حزب چپ گرای اصلی دارد که با حزب راست گرای دموکرات اسلونی رقابت میکنند.
نتایج رسمی انتخابات پارلمان اروپا در اسپانیا پس از شمارش ۸۵ درصد آراء نشانگر پیروزی حزب سوسیالیست حاکم است. این حزب توانسته ۳۳ درصد آراء را به خود اختصاص دهد. حزب محافظه کار مردم حدود ۲۰ درصد و حزب عوامگرا نزدیک به ۶/۵ درصد آرا را کسب کرده اند.
آخرین نظرسنجیها در خروجی صندوقهای رای از پیشتازی سوسیالیستها خبر دادند. پس از آن، حزب راست میانه «مردم» و حزب شهروندان اسپانیا پیشرو هستند. حزب راست افراطی وُکس با ١٠.٣ در از آراء در مقام پنجم قرار دارد.
گرتا تونبرگ، کنشگر محیط زیستی اهل سوئد، در تبلیغاتی در سراسر اروپا از مردم خواسته است تا از احزاب سبز و حامی محیط زیست حمایت کنند.
حزب سبز سوئد در انتخابات پنج سال پیش، با کسب ١٥.٤١ درصد از آرا در میان احزاب این کشور مقام دوم را به خود اختصاص داد. حزب راست گرای افراطی سوئد در انتخابات گذشته پارلمان اروپا، ٩.٧ درصد از آراء را کسب کرده بود.
حزب کارگر هلند برخلاف پیش بینی تمام نظرسنجیها در جریان انتخابات پارلمان اروپا بیشترین آرا را به دست آورد. نتایج آخرین نظرسنجیها پیش از برگزاری انتخابات نشانگر پیشتازی عوامگرایان و راستهای میانه بود.
نتایج اعلام شده آرا در هلند نشان میدهد که جریان اصلی چپ میانه این کشور موفق شده در انتخابات روز پنجشنبه از احزاب دست راستی لیبرال و عوامگرایان موقعیت بهتری را کسب کند. حزب کارگر با کسب دستکم ۱۸ درصد آرا پنج کرسی از ۲۶ جایگاه کشور هلند در پارلمان اروپا را کسب کرده است. رهبر این حزب فرانس تیمرمنس، نایب رئیس کنونی کمیسیون اروپا است. تیمرمنس همچنین یکی از نامزدهای ریاست کمیسیون اروپاست.
حزب برکسیت با کسب دستکم ۳۱ درصد آرا در انتخابات پارلمان اروپا پیشتاز است. نایجل فاراژ رهبر این حزب میگوید منتظر کسب یک پیروزی بزرگ است.
نتایج آخرین نظرسنجیها حاکی از آن است که شهروندان بریتانیا ترجیح دادند تا به جای انتخاب از میان دو حزب سنتی این کشور- حزب کارگر و حزب محافظه کار- از حزب برکسیت بریتانیا به رهبری نایجل فاراژ حمایت کنند.
براساس این نتایج که روز چهارشنبه منتشر شد، حزب برکسیت به رهبری نایجل فاراژ ۳۷ درصد آرای شهروندان بریتانیایی را به خود اختصاص میدهد. به این ترتیب محبوبیت این حزب در مقایسه با هفته گذشته دو درصد افزایش یافته است.
انتهای پیام/