به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، شب قدر همان شبی است که در تمام سال شبی به خوبی و فضیلت آن نمیرسد و عمل در آن بهتر است از عمل در هزار ماه و در آن شب تقدیر امور سال مشخص میشود.
در دومین شب از شبهای قدر، مراسم احیا در نقاط مختلف تهران برگزار شد و حال و هوای خاص و معنوی در شهر برپا بود. شبی که مردم همراه با خواندن دعا افتتاح و جوشن کبیر ذکر استغفار میخوانند.
بدون شک یکی از شلوغترین مراسمها در شب بیست و یکم، در امامزاده صالح بن موسی الکاظم (ع) برگزار شد. اطراف امامزاده به اندازهای شلوغ بود که حتی جای نشستن هم پیدا نمیشد. به همین دلیل خیلیها مجبور شدند، در ایستگاه اتوبوس و حتی دور میدان بنشینند.
تلاوت قرآن با صوت رضا حیران ساعت ۱۰ انجام شد و در ادامه جوشن کبیر، روضه خوانی با مداحی حسن میرزایی و حجت الاسلام و المسلمین مرتضوی از ساعت یازده آغاز شد. در ادامه از ساعت یک بامداد، حجت الاسلام و المسلمین سعدی کارشناس مذهبی و رئیس دانشگاه امام صادق (ع) سخنرانی کرد.
وی بیان کرد: وصیت امیر المومنین (ع) پس از ضربت قابل توجه است. ایشان به امام حسن(ع) گفتند، چگونه عادلانه ابن ملجم را محاکمه کند. علی (ع) مرد عمل بود. مردانه در راه اسلام ایستاد و نشان داد که بنده واقعی چگونه است.
وی افزود:این جمعیت در نیمه شب، جای خوبی آمده است؛ جایی که فرزند امام کاظم (ع) در آن دفن شده است. امیدواریم به حق امیر المومنین(ع) در این مکان مقدس، حاجاتمان برآورده شود.
در ادامه این کارشناس مذهبی چند دقیقهای روضه امیر المومنین (ع) را خواند. سعید جعفری نیز چند دقیقه روضه امیر المومنین(ع) را خواند. اما اوج مراسم، احیای متفاوت در جوار حرم بود. بسیاری خود را به ضریح امامزاده چسبانده بودند و درحالی که اشک میریختند، خدا را به چهارده معصوم قسم میدادند. صحنهای تماشایی از عشق و بندگی رقم خورد. حتی خادمان امامزاده صالح (ع) هم نمیخواستند این فرصت را از دست بدهند، به همین دلیل قرآن به سر احیا گرفتند.
شب بیست و یکم رمضان در امام زاده علی اکبر چیذر با نوای حاج محمود کریمی برگزار شد. امامزادهای که در مناسبتهای مختلف میزبان عاشقان اهل بیت (ع) است. در این مراسم شب قدر که با حضور خانوادههای بسیاری در شمال شهر تهران برگزار شد، حال و هوای خاصی در مزار شهدای این امام زاده عظیم الشان حاکم بود.
همچنین در خیابانهای منتهی به امام زاده علی اکبر مردم روی زمین نشسته بودند و مراسم قرآن به سر گذاشتن را زیر سقف آسمان انجام دادند.
در بین بلوکهای سیمانی و ساختمانهای قدکشیده، چراغهای سبز و قرمز گلدسته از دور خودنمایی میکرد و صدای موذن نوید رسیدن به لحظاتی ملکوتی را خبر میداد. اهالی محله نبرد شمالی و محلاتی کمکم خودشان را از اذان مغرب و عشاء به مسجد رساندند تا امشب هم مانند شب نوزدهم رمضان در کنار هم طلب مغفرت کنند و توشه یکساله خود را از امام زمانشان (عج) بخواهند.
پس از نماز هر دو خیابان شمالی و جنوبی سمت مسجد بسته شد و جوانان و نوجوانان هرکدامشان خادمان و انتظامات مسجد، مردم را برای نظم بیشتر جلسه راهنمایی میکردند. در دو طرف مسجد بخش خواهران و برادران برپا شده و بین این دو فضایی برای حضور خانوادههاست تا آنها که میخواهند خانوادگی در کنار هم باشند.
سر که میچرخانی در چند قدمی میدان روبروی مسجد بهشتی ایستگاهی برای کمک به نیازمندان وجود دارد، جایی که هم میتوانیم کودکان بدسرپرست و بیسرپرست را یاری کنیم و هم به هموطنان سیل زده خودمان کمک کنیم.
مراسم با دعای جوشن کبیر آغاز شده و مردم جمعیتشان دوبرابر میشود، به فرازهای انتهایی که میرسیم همه برای ظهور حضرت حجت (عج) دست دعا به سوی آسمان بلند میکنند و حجت الاسلام و المسلمین حامد کاشانی با ذکر سلامی به صاحب شب بیست و یکم رمضان، به ایراد سخن میپردازد و در انتهای مراسم ذاکر اهل بیت (ع) میثم مطیعی مراسم را به دست می گیرد.
مراسم هیئت عشاق الحسین (ع) در میدان امام حسین (ع) در دومین شب قدر، با مداحی حاج علی قربانی برگزار شد. نکته قابل توجه در این مراسم، تشییع جنازه یک شهید گمنام بود. عطر شهادت، در کنار روضه امیر المومنین (ع) و احیای کلام الله مجید، اکسیری برای بخشش گناهان و ترفیع جایگاه بندگی ایجاد کرده بود.
اما مردم در حرم عیدالعظیم حسنی (ع) حال دیگری دارند و عاشقان امام علی (ع) از نقاط مختلف تهران و حتی شهرستان به این حرم آمدند تا شب زندهداری خود را اینجا برپا کنند. در صحن حرم شاهد حضور کودکان معصومی هستیم که در کنار خانواده شان قرآن به سر دارند و باوجود اینکه سرشتی پاکی دارند اما گویی میخواهند در این شب بینصیب نمانند.
انتهای پیام/