به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم؛ داود طلوعی معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی استان قم با اشاره به وظایف اداره کل راه و شهرسازی استان از جمله بازآفرینی گفت: بهسازی، نوسازی، سیاستگذاری و اقدامات توسعهای در محلههای قدیمی استان و همچنین اجرای سیاستهای کلان دولت در استان بزرگترین حوزه فعالیت معاونت بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی قم است.
وی با تأکید بر وجود تفاوت در آمار میدانی مناطق مختلف استان در سال جدید با سال گذشته افزود: به دلیل نوسازی، وجود زمینهای خالی و جذابیت برای ساکنان، بیشترین افزایش قیمت در مناطق ۸، ۴، ۱ و کمترین افزایش قیمت در مناطق ۲ و ۶ بوده است که به دلیل فرسوده بودن برای سرمایهگذاران و واسطهگران این مناطق جذابیت کافی ندارد.
معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی استان قم با اشاره به افزایش تقاضای مصرفی، واسطهگری و سوداگرانه بازار مسکن تصریح کرد: همزمان با کاهش تقاضای مصرفی، قدرت خرید مردم نیز به شدت کاهش یافته است، اما نوسانات ارزی و افزایش چند برابری مصالح ساختمانی نیز به افزایش قیمت مسکن افزوده است.
وی با تأکید بر افزایش قیمت قطعات تأسیسات و آسانسورها به دلیل وارداتی بودن، عنوان کرد: قیمت یک مترمربع آپارتمان در اردیبهشتماه سال گذشته در استان قم ۲ میلیون و ۶۲۰ هزار تومان بوده که در سال جدید به ۵ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان رسیده است و این یعنی قیمت آپارتمان ۱۰۰ درصد در قم افزایش پیداکرده است.
طلوعی با بیان اینکه صنعت ساختمان همزمان با تورم عمومی جامعه افزایش مییابد خاطرنشان کرد: سرمایهگذاران برای حفظ ارزش پول خود به بازار ارز، سهام، طلا و املاک هجوم آورده و به این ترتیب شوکهای کلان اقتصادی سبب جهش بازار مسکن میشود.
وی با اشاره به اینکه آمار ارائه شده در سرشماری نفوس و مسکن بهجای کیفیت از کمیت بیشتری برخوردار است عنوان کرد: طول عمر هر ساختمان با بافت مناطق فرسوده تخمین زده میشود که بر این اساس بیش از ۵۰ درصد ساختمانهای استان قم را بافت فرسوده تشکیل میدهد.
معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی استان قم با تأکید بر بحث افزایش واحدهای خالی از سکنه در سرشماری سال ۹۵ ادامه داد: از سال ۹۰ تا ۹۵ تعداد واحدهای خالی در استان بالغ بر ۸۰ درصد افزایش داشته است بهطوری که در سال ۹۰ تعداد ۲۶ هزار و ۶۹۰ واحد و در سال ۹۵ تعداد ۴۵ هزار و ۶۶۵ واحد خالی در استان وجود داشته است.
وی با بیان اینکه علت خالی ماندن واحدهای لوکس به ساختار جمعیتی مربوط میشود عنوان کرد: بسیاری از افراد واحدهای خریده شده را نگه نمیدارند و بلافاصله پس از خرید آپارتمان، اقدام به فروش آن با قیمت بالاتری میکنند و همین امر سبب افزایش بیرویه قیمت مسکن شده است.
طلوعی با اشاره به اینکه افراد مجرد در خانوادهها سبب افزایش بعد جمعیتی در تقاضای مسکن میشوند ابراز کرد: هراس بسیاری از تولیدکنندگان این بوده که به موقع موفق به فروش واحدهای ساخته شده نشوند بنابراین لازم است تعادلسازی در راستای کاهش تولید مسکن و افزایش قدرت خرید قشر ضعیف جامعه صورت گیرد.
وی با تأکید بر تعیین قیمت با توجه به افزایش قیمتها در بازار ارز و مسکن عنوان کرد: به دلیل عدم حمایت قانون مدنی از تعیین قیمت میان خریدار و فروشنده به نظر باید سایتی طراحی شود تا بتواند نقش تعیین قیمتهای دامنهدار و کنترل قیمت را در بحث خرید و فروش مسکن داشته باشد.
معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی استان قم با اشاره به افزایش سایتهای دارای اطلاعات غلط که بهتازگی مورد اعتماد افراد جامعه قرار گرفتهاند افزود: سرمایهگذاران برای حفظ سرمایه خود، سعی دارند که پول نقد را به کالا تبدیل کنند تا از فروش آن مطمئن شوند.
طلوعی توضیح داد: گاهی قیمت گذاریها تاثیر روانی دارد و قیمتها را بالا میبرد، باید دسترسی به سایتهای معامله شده وجود داشته باشد و یا مرجع را تغییر دهیم و نگذاریم سایتهایی مورد اعتماد مردم باشد که اطلاعات غلط میدهند.
وی با تأکید بر اینکه وزارت راه و شهرسازی با در اختیار قرار دادن مسکن مهر به اقشار ضعیف جامعه کمک شایانی به افراد کمدرآمد کرده است عنوان کرد: وظیفه اصناف و وزارت ثبت این بوده که به صورت منسجمتری بر قیمتها و کیفیت ساختوساز نظارت داشته باشند.
انتهای پیام/الف