علی اکبریان، نایب رئیس انجمن برنج در گفتوگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت حذف ممنوعیت واردات برنج اظهار کرد: با احتساب تولید داخل حداکثر ۸۰۰ هزارتن برنج باید وارد شود که در صورت رعایت میزان واردات در راستای حمایت از تولید، واردات در فصل برداشت مانعی ندارد.
وی افزود: با وجود آنکه برخی کارشناسان نسبت به گرانی برنج انتقاد دارند و اذعان میکنند که قیمت برنج مربوط به تولید سال گذشته نباید در بازار گران شود، اما به دلیل آنکه کشاورزان محصول خود را به روز عرضه میکنند، این موضوع هیچ ارتباطی ندارد.
اکبریان ادامه داد: در حال حاضر بار برنج کاران در کارخانههای شالیکوبی است که هر ماه کارخانه بخشی از برنج کشاورزان را طبق توافق در بازار عرضه میکنند و زمانیکه برنج کار میبیند که تمامی هزینههای تولید و مخارج خانوار افزایش یافته است، با نرخ بالاتری اقدام به فروش محصول خود میکند.
نایب رئیس انجمن برنج با اشاره به اینکه واردات برنج در زمان ممنوعیت بر بازار داخل بی تاثیر نیست، بیان کرد: با وجود مشقتهای تولید، ممنوعیت واردات در فصل برداشت نقطه قوتی برای کشاورزان است. از این رو حذف ممنوعیت می تواند کشاورزان را نسبت به تولید دلسرد کند. هر چند که در صورت اعمال نظارت دقیق بر میزان واردات مانعی بر این امر وارد نیست.
بیشتر بخوانید: سیلابهای اخیر خسارت جدی به تولید برنج وارد نکرده است/ قیمت هر کیلو برنج طارم ۱۶ هزار تومان
به گفته وی، علی رغم شعار حمایت از تولید داخل، دولت به واردات بهای بیشتری میدهد، چرا که اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومان به واردات بیانگر حمایت و پرداخت یارانه به کشاورز خارجی است.
اکبریان با انتقاد از عدم پرداخت مشوق تولید به کشاورزان داخل بیان کرد: با توجه به آنکه برنج به عنوان یکی از محصولات استراتژیک در امنیت غذایی کشور نقش بسزایی دارد، اختصاص مشوق تولید و یارانه به تولید برنج داخل امری ضروری به شمار میرود.
این مقام مسئول با بیان اینکه مافیا واردات و دستهای پشت پرده بر اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات همچنان اصرار میورزند، گفت: این در حالی است که در صورت پرداخت یارانه تولید به برنج و سایر محصولات کشاورزی به سهولت امکان تامین غذای ۲۰۰ میلیون نفر در داخل وجود دارد.
اکبریان ادامه داد: اگر دولت نهادههای تولید را با نرخهای قبلی در اختیار برنج کاران قرار دهد، ما حاضریم با نرخ ۲ سال قبل برنج را در بازار عرضه کنیم. با توجه به آنکه خبری از یارانه تولید نیست و از طرفی قیمت کود ۲۰۰ درصد، سم ۵۰۰ درصد و شالیکوبی ۴۰۰ درصد افزایش داشته است، چطور میتوان از کشاورز انتظار داشت که محصول خود را به نرخ پارسال در بازار توزیع کند.
وی در پایان قیمت هر کیلو برنج در استانهای شمالی را ۲۰ تا ۲۱ هزار تومان اعلام کرد و افزود: در حال حاضر قیمت هر کیلو برنج در بازار تهران ۲۲ تا ۲۳ هزار تومان است، در حالیکه در ماههای اخیر به سبب کمبود وضعف در نظارتها اختلاف قیمت استانهای شمالی با بازار تهران ۱۰ هزار تومان بود.
انتهای پیام/