به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، چای، یکی از نوشیدنیهای پر طرفدار در کشور است که ۹۰ درصد از باغهای چای ایران در استان گیلان و ۱۰ درصد آن در استان مازنداران وجود دارد و در حال حاضر ۵۵ هزار خانوار چایکارشمال کشور در ۲۵ هزار هکتار باغ چای به تولید و پرورش چای میپردازند.
یکی از چایکاران که با برداشت برگ سبز چای وارد کارخانه چایسازی شده بود، با ابراز خوشحالی از خبر رونق تولید چای گفت: امسال هم کیفیت برگ سبز چای و هم میزان تولید عالی است.
باغدار دیگری هم ضمن شکرگزاری از خداوند گفت: بارش باران و شرایط اقلیمی موجب افزایش محصول برگ سبز چای شده و این رونق تولید کمک به سزایی در کسب درآمد و اشتغالزایی منطقه کرده است.
یکی از چایکاران گیلانی گفت: دولت با حمایتهای ویژه و اعطای تسهیلات ارزان قیمت برای زراعت باغها، باعث انگیزه بیشتر برای فعالیت و تولید بیشتر محصول شده است.
یوسف ابراهیمی، رئیس یکی از کارخانجات چایسازی گیلان گفت: خوشبختانه امسال در صنعت چای یک اتفاق بی نظیر رخ داد و با حمایتهای ویژه دولت و مسئولان کمک به سزایی در شکوفایی کارخانجات چای و انگیزه فعالیت بیشتر میان چایکاران شده است.
وی، با بیان اینکه خرید و فروش چای خشک با کیفیت ایرانی نیز نسبت به سالهای قبل افزایش یافته است، افزود: این رونق تولید، موجب رونق کسب و کار و ایجاد اشتغال شده است.
وی تصریح کرد: به موجب افزایش تولید محصول و رونق چرخه تولید امسال ۶۵ نیروی کار به نیروهای کارگری کارخانه خود افزودم.
یکی از کارگران این کارخانه گفت: کارخانههای چای سازی که در سالهای قبل روبه تعطیلی و تعدیل نیرو بودند خوشبختانه با حمایتهای ویژه مسئولان جان دوبارهای گرفتند و این شکوفایی در صنعت چای موجب اشتغال زایی ما شده است.
کارگر دیگری نیز، با بیان اینکه ۱۰ سال در کارخانه چایسازی مشغول فعالیت است، گفت: اگر صنعت چای روز به روز شکوفا شود ما کارگران میتوانیم بدون دغدغه بیکار شدن با انگیزه بیشتری به چرخه تولید کشور کمک کنیم.
علی پور ابراهیمی، رئیس یکی از کارخانجات چای سازی گیلان گفت: دولت به تعهدات خود عمل کرد و با پرداخت به موقع بهای برگ سبز چای توانست انگیزه چایکاران را برای برداشت بیشتر محصول ایجاد کند.
وی، با بیان اینکه بستههای تشویقی همانند یک زنجیره میتواند به توسعه و تولید کشور کمک کنند، افزود: حمایت از باغداران موجب رونق تولید و برداشت بیشتر محصول میشود و این برداشت محصول زمینه اشتغال کارگران در کارخانجات چایسازی را به همراه داشته و موجب شکوفایی و گردش چرخ تولید کارخانجات نیز خواهد شد.
حبیب جهانساز، رئیس سازمان چای کشور گفت:۶۵ میلیارد و ۳۰۰میلیون تومان از بهای برگ سبز چای به چایکاران گیلان ومازندران پرداخت شد.
وی، با اشاره به اینکه امسال روند پرداخت بهای برگ سبز به چایکاران راضی کننده است، افزود: بهای برگ سبز چای هر ۵ روز یکبار، به حساب چایکاران واریز میشود.
وی گفت:چایکاران شمال از ۹ اردیبهشت، تا امروز ۴۹ هزار تن برگ سبز به ارزش ۱۵۵ میلیارد تومان از باغ هایشان برداشت کردند که ۹۱ درصد آن درجه یک بود.
جهانساز افزود: تاکنون ۱۱ هزار تن چای خشک در ۱۶۰ کارخانه فرآوری گیلان و مازندران تولید شد.
وی، با بیان اینکه تولید چای خشک در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته ۱۰ درصد افزایش یافته است، افزود: شرایط مناسب آب و هوایی، توجه دولت به صنعت چای با پرداخت وام بهزراعی، دقت چایکاران در برداشت و همت کارخانه داران در تولید علت افزایش چای خشک تولیدی است.
رئیس سازمان چای کشور گفت: چین دوم برگ سبز چای در ۲۵ هزارهکتار از باغهای شمال کشور آغاز شده است.
وی با بیان اینکه، این چایکاران امید دارند در مرحله دوم چین ۴۰ هزار تن برگ سبز برداشت کنند، افزود: این چایکاران در مرحله نخست چین که از نهم اردیبهشت آغاز شده بود ۴۷ هزار تن برگ سبز چای چیدند که ۹۵ درصد آن درجه یک و بقیه درجه ۲ بود.
رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه ارزش برگهای سبزچیده شده ۱۵۰ میلیارد تومان است،گفت: چین بهاره برگ سبز چای با افزایش ۲۰ درصدی محصول در باغهای شمال کشور به پایان رسید.
وی گفت: ۹۵ درصد برگهای سبز چای درجه یک و بقیه درجه ۲ بوده است.
جهانساز با بیان اینکه قیمت هر کیلوگرم برگ سبزچای درجه یک ۳ هزار و ۲۷۵ تومان و درجه دو، هزار و ۸۴۹ تومان است، افزود: برگ سبز چای در سه مرحلهی بهاره، تابستانه و پائیزه برداشت میشود.
رئیس سازمان چای کشور گفت: یکی از مصوبات دولت توسعه روشهای نوین آبیاری با هدف صرفه جویی در منابع آب است که دولت از محل اعتبارات ملی این تسهیلات را پرداخت میکند.
وی با بیان اینکه میزان تسهیلات سقف ندارد، افزود: به هر میزان که چایکاران درخواست کنند بعد از بازدید کارشناسان و تشکیل پرونده پرداخت میشود.
رئیس سازمان چای کشور، با اشاره به کمک بلاعوض دولت برای توسعه آبیاری تحت فشار در باغهای چای، گفت: ۸۵ درصد هزینه سامانه آبیاری را دولت به صورت بلاعوض پرداخت میکند.
رئیس سازمان چای کشور گفت: در حال حاضر چای ایرانی به ۳۶ کشور جهان صادر میشود و با افزایش صادرات چای خشک ارزآوری خوبی وارد کشور میشود و کشاورزان چایکار نیز رغبت بیشتری برای تولید پیدا میکنند.
وی افزود: بیشترین میزان صادرات چای ایرانی به کشورهایی نظیر هند، ترکمنستان، عراق، افغانستان، ازبکستان، روسیه، امارات متحده عربی، تاجیکستان، آلمان، ترکیه و هلند انجام میشود.
رئیس سازمان چای کشور، از افزایش صادرات چای ایرانی خبر داد و گفت: بر اساس آمارهای این سازمان، حجم صادرات چای ایرانی از لحاظ وزنی در سال گذشته حدود ۱۱.۴ درصد به نسبت سال ۹۶ افزایش پیدا کرده است.
با توجه به حمایتهای دولت و مسئولان از صنعت چای و چایکاران امسال شاهد افزایش برداشت برگ سبز چای و رونق تولید چای خشک با کیفیت در کارخانجات شمال کشور بودیم که این امر ضمن اشتغال زایی نیروهای کارگری و شکوفایی کارخانجات چایسازی که رو به تعطیلی بودند، همچنین توانسته با صادرات چای خشک به ۳۶ کشور جهان به توسعه اقتصادی کشور نیز کمک کند، و لازمه رونق تولید، نیازمند تداوم حمایتهای مسئولان امر است.
انتهای پیام/م.ع