یک متخصص طب سنتی گفت: بوییدن سیب گلاب و لیمو از راهکار‌های مفیدی است که برای رفع تشنگی می‌توان از آن استفاده کرد.

احمد کریمی متخصص طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره راهکار‌هایی برای کنترل عطش و کاهش عوارض ناشی از کم آب شدن بدن گفت: با توجه با قرار گرفتن در ماه مبارک رمضان بیش از هر چیزی باید به غذایی که در وعده سحر مصرف می‌کنید توجه داشته باشید؛ پرخوری در این وعده یکی از عوامل مهم در تشنگی محسوب می‌شود پس کم بخورید تا تشنه نشوید.

وی ادامه داد: استفاده از خوراکی‌هایی که طبع خنک یا سردی دارند باعث جلوگیری از بروز تشنگی شدید می‌شود. شاید از بهترین آنها بتوان به شربت خاکشیر اشاره کرد که از گذشته در روز‌های گرم سال مورد توجه ایرانی‌ها قرار می‌گرفته است. اضافه کردن چند قطره آب لیمو ترش تازه یا آبلیمو، تاثیر شربت خاکشیر را افزایش می‌دهد. اضافه کردن کمی تخم شربتی یا تخم ریحان به این گونه شربت ها، به کاهش ضعف در طول روز و به خصوص در هنگام روزه داری هم کمک شایانی می‌کند.

12 راهکار موثر برای کنترل تشنگی/ بوییدن سیب و لیمو از بروز عطش جلوگیری می‌کند
کریمی تاکید کرد: از دیگر روش های مناسب برای مقابله با تشنگی استفاده از ترکیب عرق‌های  کاسنی و شاه‌تره به نسبت مساوی است؛ در ایام ماه مبارک رمضان می‌توانید این مخلوط را در یخچال گذاشته در فاصله افطار تا سحر به جای آب مصرف کنید. مداومت در انجام این کار، تشنگی طول روز را بسیار کم می‌کند.

متخصص طب سنتی افزود: چنانچه در این ایام عزیز و در فاصله بین افطار تا سحر ۲ یا سه لیوان شربت عسل و آبلیموی طبیعی مصرف کنید؛ رطوبت کافی بدنتان تامین شده و با کمبود آب بدن، افزایش حرارت یا غلبه تشنگی در اثر روزه داری مواجه نخواهید شد.

مصرف ماهی و کله پاچه شما را تشنه تر می‌کند

وی با اشاره به اینکه مصرف زیاد گوشت قرمز هم باعث افزایش صفرا و تشنگی می‌شود، تصریح کرد: در ایام ماه مبارک رمضان از غذاهای سرخ کردنی و غذاهای بسیار چرب، شور، شیرین، تند و پرادویه پرهیز کنید. حلیم، کله پاچه و ماهی از جمله غذاهایی هستند که تشنگی را زیاد می‌کنند. مصرف ادویه، فلفل و سیر را در غذاهای خود محدود کنید. چای، قهوه و کاکائو هم به دلیل خاصیت ادرارآوری خود می توانند تشنگی را تشدید کنند.

این متخصص طب سنتی  گفت: از خوابیدن بلافاصله بعد از سحری، به خصوص اگر غذاهای با طبع گرم مصرف کرده‌اید، پرهیز کنید، دوش گرفتن در طول روز باعث کاهش حرارت بدن می شود اما توجه داشته باشید که باید برای این کار از آب ولرم استفاده کنید؛ استفاده از میوه های آبدار و خنک مثل هندوانه، خیار، هلو، آلبالو و غیره و غذاهای لعاب داری مانند کدو، شیر و فرنی و سبزی هایی مثل کاهو و خرفه هم به کاهش تشنگی کمک می کنند.

عوارض کنار گذاشتن ناگهانی چای در ماه رمضان

کریمی گفت: در صورتی که اهل چای هستید، چای کمرنگ مصرف کنید زیرا چای باعث افزایش ادرار و کاهش مایعات بدن می شود. البته در ماه مبارک به فکر ترک مصرف چای نیفتید چراکه کنار گذاشتن ناگهانی آن شما را دچار مشکلات ناشی از ترک می‌کند. برای انجام چنین کاری باید از چند ماه قبل و به صورت تدریجی اقدام کنید.

وی افزود: در صورتی که اهل دمنوش هستید، سراغ انواع آن با طبع سرد و یا معتدل استفاده و از دم نوش های گرم مانند دم نوش نعناع، بابونه، اسطوخودوس و غیره پرهیز کنید؛ این عرقیات باعث افزایش حرارت بدن و به دنبال آن تشنگی می‌شوند.

12 راهکار موثر برای کنترل تشنگی/ بوییدن سیب و لیمو از بروز عطش جلوگیری می‌کند

 این متخصص طب سنتی  اظهار کرد: علاوه بر موارد ذکر شده می‌توانید تخم خرفه کوبیده را در دوغ  بخیسانید و بگذارید خشک شود؛ این کار را سه تا هفت بار تکرار کنید و با مصرف مداوم این پودر تشنگی روزمره را از خود دور کنید. بوییدن سیب گلاب، خیار، لیمو و گلاب هم از راهکار‌های مفیدی است که اغلب افراد از آن غافل می‌شوند؛ حتی اسپری کردن گلاب خنک در فضای اتاق و شستشوی سر و گردن و سینه با آب خنک یا گلاب باعث کنترل حرارت بدن و تشنگی می‌‌شود.

کریمی با تاکید بر این که تنفس هوا خنک، زائد حرارت قلب را کاهش می‌دهد گفت: یک ساعت خواب پیش از ظهر، قرار نگرفتن در معرض آفتاب، کاهش فعالیت‌های جسمی در ساعات گرم روز  و درگیری‌های فکری هم می‌تواند شما را در امر روزه داری همراهی کند؛ استفاده کمتر از رنگ‌های گرم، پوشیدن لباس‌هایی با رنگ‌های روشن و طبیعت خنک، پرهیز از قرار گرفتن در معرض بوها و عطرهای گرم راهکار‌های ساده و موثری برای کاهش گرمای بدن است.

وی یادآوری کرد: مالیدن روغن بادام یا بنفشه به بدن، شکم، گونه‌ها پیشانی و پشت گوش باعث بهبود خونرسانی زیر جلدی شده و دمای بدن را متعادل نگه می‌دارد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.