دکتر کریم علیزاده آذر رئیس مرکز بهداشت مهاباد در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد،گفت: در هنگام بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی کنترل میزان PH نان به منظور شناسایی مواد افزودنی غیر مجاز، کنترل میزان اسیدیته و میزان مولوکلهای قطبی (TPM) روغنهای سرخ کردنی مورد استفاده در مراکز تولید مواد غذایی و زولبیا بامیه سازی ها، اندازه گیری میزان شوری خمیر و نان ها، انادزه گیری میزان رطوبت انبارهای موادغذایی، تست افلاتوکسین موجود در شیرهای سنتی و صنعتی و سایر مواد لبنی و سایر مواد غذایی محلول سنجش میشود.
وی افزود: استاندارد TPM روغنهای سرخ کردنی در ایران ۲۵ است که وقتی این مقیاس بین ۲۵ تا ۴۰ توسط دستگاههای سنجش روغن نمایش داده میشود به افراد مذکور هشدار و بالاتر از ۴۰ مشمول جریمه و ارجاع به مراکز قضایی میشود، درصورتیکه شوری نانها بیش از استاندارد طبیعی باشد دارنده آن واحد به مراجع قضایی معرفی میشود.
وی اظهار داشت: با توجه به اجرای طرح تشدید نظارت بر اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی تعداد ۲۰ نفر در قالب ۱۰ تیم دو نفره بهداشت محیط با همکاری ادارات اصناف، تعزیرات حکومتی، صنعت و معدن و تجارت، دامپزشکی بر اماکن تهیه و توزیع موادغذایی، رستوران و مکانهای اقامتی بین شهری نظارت خواهند داشت و در صورت تخلف با افراد مذکور برخورد قانونی خواهد شد.
رئیس مرکز بهداشت مهاباد گفت: زولبیا و بامیه، و انواع مواد غذایی دیگر از جمله مواد مصرفی در ماه مبارک رمضان است و نظارت بر نحوه تهیه و توزیع این موادغذایی توسط کارشناسان بهداشت محیط در راستای پیشگیری مردم جامعه از بیماریهای غیر واگیر همچون قلبی و عروقی و دیابت نقش بسزایی دارد.
وی از شهروندان خواست در صورت داشتن شکایت و مشاهده تخلف، موارد را میتوانند به سامانه ۱۹۰ یا شماره تلفن ۴۲۴۴۲۲۵۰ اطلاع دهند.
انتهای پیام / س خ