به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، اداره مهاجرت ایالات متحده آمریکا از این پس برای صدور ویزا و درخواست اقامت در خاک این کشور، اطلاعات شبکههای اجتماعی کاربران را بررسی میکند. در واقع این سازمان دولتی آمریکا از شهروندان خارجی ساکن در این کشور میخواد برای تمدید اقامت خود در آمریکا سوابق 5 سال گذشته اطلاعات فعالیتهای شخصیشان در شبکههای اجتماعی را ارائه دهند.
بیشتر بخوانید: مدارس آمریکا به سیستم تشخیص چهره مجهز میشوند
اگرچه این قانون جدید نیست و ایالات متحده آمریکا از سال ۲۰۱۸ میلادی آن را اجرا میکرد ولی هیچگاه تا کنون از آن به عنوان قانونی لازم الاجراء صحبت نشده بود و به همین دلیل اداره مهاجرت تنها میتوانست به بررسی سوابق تعدادی از درخواست کنندگان کارت اقامت در شبکههای اینترنتی بپردازد. اما حالا تمامی افرادی که قصد ورود یا زندگی در آمریکا دارند باید اطلاعات خود را ارائه کنند. درخواست کنندگان میتوانند پیش از بررسی اطلاعات شبکههای اجتماعی آنها، خود به صورا داوطلبانه، اطلاعات مورد نیاز را پس از پر کردن فرمتهای مربوطه در انتهای فرمت یادداشت کنند.
علاوه بر اطلاعات شبکههای اجتماعی، مهاجران باید شمارههای تلفن و آدرسهای ایمیل و جیمیل خود را اعلام کنند تا مسئولان مربوطه بتوانند به راحتی هرگونه ارتباط احتمالی فرد مورد نظر و سایر اعضای خانواده او با گروهکهای تروریستی را شناسایی کنند. برخی از مقامات سیاسی و دیپلمات از این قانون مستثنی شدهاند.
ایالات متحده آمریکا پیش از اجرای این شکل جدید از قانون مهاجرت و اقامت در این کشور تنها سوابق فعالیتهای مجازی افرادی را که سابقه زندگی در مناطق تحت کنترل تروریستها را داشتند، بررسی میکرد و لی حالا و به دلیل آنچه نفوذ ایدئولوژی تروریستها در فضای مجازی اعلام شده است، آمریکاییها اطلاعات شبکههای اجتماعی همه افراد را مورد بررسی قرار میدهد.
طرح جدید مهاجرتی آمریکا با انتقادها و واکنشهای منفی زیادی رو به رو گشته است و صدها هزار نفر معتقدند این طرح نفض آشکار حریم خصوصی است و کارمندان اداره مهاجرت به راحتی میتوانند در ضمن بررسیهای خود، اطلاعات مربوط به حسابهای کاربری افرتد را افشا کنند.
انتهای پیام/